"Газпром" увійшов до трійки найбільших компаній світу за прибутком

«Газпром» зайняв третє місце по прибутку в списку найбільших публічних компаній світу. фото AFP

У загальному рейтингу, де враховується крім прибутку, виручка, розмір активів і ринкова капіталізація, " Газпром "Займає 15-й рядок (в минулому році - 16-е). Згідно з оцінкою видання, прибуток" Газпрому "за минулий рік склала 25,72 мільярда доларів. На першому місці по прибутку виявилася Nestle з прибутком 36,65 мільярда доларів, а на другому - нафтогазова ExxonMobil, яка заробила 30,46 мільярда.

За капіталізації ExxonMobil посіла перше місце в списку (407,2 мільярда доларів). За нею йдуть корпорація Apple (324,3 мільярда) і китайський нефтагазовий концерн PetroChina (320,8 мільярда).

Лідером загального рейтингу Forbes другий рік поспіль став американський банк JPMorgan Chase, який за окремими показниками списку не потрапив навіть до першої десятки. Другу сходинку загального рейтингу зайняв британський банк HSBC, а третю - колишній лідер списку, американська корпорація General Electric .

Найбільше в рейтингу виявилося компаній з США - 536 компаній. На другому місці за кількістю великих корпорацій Японія (260). У п'ятірку також увійшли Китай (121 компанія), Канада (67 компаній) і Південна Корея (61 компанія). З російських компаній в список потрапили 26 (на дві менше, ніж в минулому році), а в першій сотні, крім "Газпрому", виявилися "Лукойл" (71-е місце) і "Роснефть" (77-е місце). Рік тому "Роснефть" і "Лукойл" зайняли 69-е і 77-е місця відповідно.

У Forbes оцінили сукупну капіталізацію всіх потрапили в список компаній в 38 трильйонів доларів. При цьому їх загальний прибуток за рік зросла на трильйон доларів до 2,4 трильйона.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости