"Газпром" відключив газ однієї ТЕЦ на Камчатці за борги "Обороненергосбита"

«Газпром Міжрегіонгаз Далекий Схід» зупинив подачу газу на ТЕЦ-1 в Петропавловську-Камчатському, теплопостачання від якої отримують майже 25 тис. Осіб, з-за боргу «Камчатскенерго» за споживання газу в грудні. «Газпром Міжрегіонгаз Далекий Схід» зупинив подачу газу на ТЕЦ-1 в Петропавловську-Камчатському, теплопостачання від якої отримують майже 25 тис

Газ.

Відкриті джерела в Інтернеті (СС0)

З 28 грудня ТЕЦ-1 переведена на роботу від мазуту, заявив генеральний директор ПАТ «Камчатскенерго» Сергій Кондратьєв, повідомляє ТАСС .

«Сьогодні було отримано повідомлення" Газпрому "по камчатської ТЕЦ-1 і введено обмеження, 100-відсоткове причому, з постачання газу. Про подальші плани поки "Газпром" нас не повідомив », - сказав він.

За його словами, причиною став прострочений борг «Камчатскенерго» в 104 млн руб. Цей борг виник через те, що за поставлені послуги не розплатився «Обороненергосбит», що постачає світлом і теплом частини Міноборони Росії на Камчатці.

«Обороненергосбит» у нас залишається найбільшим боржником із споживачів, прострочена заборгованість понад 200 млн руб., Заборгованість фактична - більш 400 млн руб. ", - сказав Кондратьєв.

«Камчатскенерго» вже звернулося в прокуратуру Камчатського краю і до губернатора Володимиру Ілюхін з проханням втрутитися в ситуацію, пише « Росбалт ».

Новости