"Газпром" заявив про втручання сторонніх в роботу суду по справі проти "Нафтогазу"

Російська компанія вимагає повного скасування рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту, який присудив українській стороні $ 4,7 млрд Російська компанія вимагає повного скасування рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту, який присудив українській стороні $ 4,7 млрд   Фото: shutterstock / vostock-photo   Москва

Фото: shutterstock / vostock-photo

Москва. 28 травня. INTERFAX.RU - У процес прийняття рішення Стокгольмського арбітражу, що присудив виплату "Газпромом" "Нафтогазу України" штрафу в $ 4,7 млрд, втрутилося стороння особа, йдеться в повідомленні російської компанії.

У понеділок, 28 травня "Газпром" направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між "Газпромом" і "Нафтогазом України" за транзитним контрактом.

"Додаткове вивчення тексту рішення з залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста показало, що значна частина арбітражного рішення написана не арбітрами, а іншою особою. Очевидно, що ніхто не має права підміняти арбітрів. Безпосереднє винесення рішення арбітрами має надзвичайно високе значення для сторін спору, і втручання сторонніх людей в процес винесення рішення є грубим порушенням арбітражної угоди ", - заявляє" Газпром ".

"Висновок експерта-лінгвіста про авторство арбітражного рішення по транзиту є новим доказом серйозних порушень шведського права та арбітражного регламенту Торговельної палати Стокгольма при розгляді даної справи, що дає підстави для його повного скасування", - пише "Газпром".

Стокгольмський арбітраж 22 грудня 2017 року прийняв остаточне рішення щодо спору між "Газпромом" і "Нафтогазом України" за контрактом на поставку газу , А 28 лютого 2018 року - рішення за контрактом на транзит газу через територію України.

"У зв'язку з істотними процесуальними порушеннями, допущеними арбітрами в ході арбітражних розглядів," Газпром "звернувся в апеляційний суд округу Свеа з заявами про оскарження і часткове скасування проміжного рішення за контрактом на поставку, а також остаточних рішень за контрактами на поставку і транзит", - нагадує російська "Газпром".

Новости