"Гряде війна": американський генерал закликав морпіхів США в Норвегії готуватися до бою

Американські військові, ілюстрація / REUTERS

Командувач Корпусу морської піхоти США генерал Роберт Неллер попередив своїх підлеглих про наближення війни і закликав їх готуватися до цього.

Відповідну заяву, як повідомляє Голос Америки з посиланням на Military.com, Неллер зробив в ході візиту в американських морських піхотинців, розташованих в Норвегії на ротаційній основі на запрошення уряду Норвегії.

Неллер заявив, що морські піхотинці повинні бути готові до війни в будь-який час і сказав, що в майбутньому їх чекає значний бій. При цьому він вказав на Росію і тихоокеанський регіон, як зону конфлікту в майбутньому.

Читайте також "РФ повинна закінчити війну": Собчак заявила про можливість виплати компенсацій Україні за окупацію Донбасу

"Сподіваюся, що неправий, але гряде війна ... Ви вже берете участь в бою, перебуваючи тут - в інформаційному бою, політичному", - цитує слова генерала видання.

Росія неодноразово заперечувала проти присутності морських пехотіцнев США в Норвегії.

Видання Military.com зазначає, що морським піхотинцям США в Норвегії раніше заборонили використовувати слово Росія в спілкуванні із засобами масової інформації.

У той же час Сержант-майор морської піхоти США (специфічна для Морської піхоти лідерська посаду - прим. ГА) Рональд Грін, який також відвідав військовослужбовців США в Норвегії, нагадав, що за ними пильно стежать.

"Пам'ятайте, чому ви тут. Вони стежать. Так само, як ви стежите за ними, вони стежать за вами. Зараз тут 300 морпіхів; ми можемо збільшити кількість від 300 до 3000 за день", - зазначив військовий.

Грін, не використовуючи слово "Росія", нагадав військовим США про незадоволення, яке є про приводу їх присутності в Норвегії.

"Їм не подобається, що ми протистоїмо їм, а нам - подобається той факт, що їм це не подобається. Нас тут 300, вони нас оточили. Що ж - вони потрапили до нас в пастку, правильно? Ми вже були в такій ситуації" .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Що ж - вони потрапили до нас в пастку, правильно?

Новости