"Нафтогаз" вимагає від "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі $ 28,3 мільярда

  1. Орфографічна помилка в тексті:

30 вересня 2016, 19:15 Переглядів:

Фото: gazprom.ru.

"Нафтогаз" хоче стягнути з "Газпрому" $ 18,1 мільярда через вимоги змінити і переглянути ціни на газ , А також $ 10,2 мільярда за невиконання зобов'язань по транзиту "блакитного палива".

Сума претензій Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" до російського газового монополіста "Газпрому" при розгляді позову української компанії в Стокгольмському міжнародному арбітражі за станом на 31 липня 2016 року склала 28,3 мільярда доларів.

Про це йдеться в щорічному звіті "Нафтогазу" за 2015 рік, опублікованому на сайті компанії.

Згідно зі звітом, "Нафтогаз" планує стягнути з "Газпрому" 18,1 мільярда доларів у зв'язку з вимогою про зміну і перегляд ціни на газ, який був закуплений з 20 травня 2011 року по жовтень 2015 роки (включаючи штрафи і відсотки), а також 10,2 мільярда доларів за невиконання контрактних зобов'язань з транзиту газу через територію України в 2009-2015 роках.

Також повідомляється, що загальні претензії "Газпрому" становлять 38,7 мільярда доларів, з яких 29,2 мільярда доларів - це санкції за принципом "бери або плати" (за невикуплений обсяг, який був передбачений умовами контракту на закупівлю газу) за 2012- 2014 роки і третій квартал 2015 року.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" судиться з російським "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі за двома контрактами: щодо транзиту російського газу в ЄС через територію України і купівлі-продажу Україною російського газу. Також повідомлялося, що "Нафтогаз" має намір судитися з Росією з приводу втрати своїх активів в Криму в результаті анексії півострова.

В середині березня поточного року " Газпром "Збільшив позовні вимоги до" Нафтогазу України "в Стокгольмському арбітражі до 31,759 мільярда доларів з 29,2 мільярда доларів. У свою чергу глава" Нафтогазу "Андрій Коболєв оцінював загальну суму претензій до російського" Газпрому "в 30 мільярдів доларів.

На початку липня Коболєв повідомив, що слухання в арбітражному суді Стокгольма за контрактом "Нафтогазу" і "Газпрому" на поставку газу почнуться в кінці вересня, а по транзитному контракту - в кінці листопада 2016 року.

На початку серпня прес-служба холдингу повідомила, що сума претензій "Нафтогазу України" за позовами до "Газпрому" перевищує 26,6 мільярда доларів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Нафтогаз "вимагає від" Газпрому "в Стокгольмському арбітражі $ 28,3 мільярда". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости