"Нової поштою" не подобається, що "Укрпошта" не платить за оренду

"Нова пошта" надала Антимонопольному комітету інформацію, що її основний конкурент, "Укрпошта", ймовірно, отримує шкідливу для конкуренції державну допомогу.

Про це йдеться в статті на Економічній правді.

Згідно із законом "Про державну підтримку засобів масової інформації", підприємства зв'язку, які розповсюджують державні і комунальні видання, користуються такими ж тарифами на оренду, як і бюджетні організації.

"Укрпошти" ця норма стосується. Методика розрахунку плати за оренду нерухомості бюджетними організаціями визначає її символічний розмір - 1 грн.

Реакція "Нової поштою" на такі преференції лаконічна: вони шкодять конкуренції.

"Оренда - одна з істотних складових витрат будь поштово-логістичної компанії. Витрати на оренду, безумовно, впливають на собівартість і вартість послуги для клієнта." Укрпошта "та приватні оператори поштового зв'язку знаходяться в нерівних конкурентних умовах", - зазначила в розмові з ЕП директор з правових питань "Нова пошта-центр" Інна Хомич.

"Укрпошта" - підприємство з державним акціонерним капіталом, яке володіє одним з найбільших портфелів нерухомості в державі - 1,6 млн кв м.

Для власних потреб, зазначено в листі АМКУ, "Укрпошта" орендує 376,2 тис кв м нерухомості, з них 56,9% - за пільговою ставкою 1 грн в рік.

На підприємстві зазначають, що навіть з пільгами на оренду зміст цієї нерухомості - недешева справа.

"Нерухомість зношена на 80% і потребує ремонту. Загальні витрати на утримання портфеля нерухомості в 2016 році склали близько 320 млн грн. У 2017 році через зростання орендної плати і цін на енергоносії, сплату податку на нерухомість витрати на утримання приміщень перевищать 400 млн грн. зокрема, витрати на оренду складуть 65 млн грн ", - відповіли ЕП в" Укрпошті ".

Детальніше читайте в статті: Війна пошт. Чому "Нова пошта" пішла на "Укрпошту"

економічна правда

Новости