"Стоп, Путін! Стоп, війна!": В столиці Болгарії пройшла акція на підтримку України (відео)

Акція "Стоп, Путін! Стоп, війна!" в столиці Болгарії / Скріншот

Вони закликали Болгарію як члена ЄС не погоджуватися з ідеєю ослаблення санкцій проти Росії, поки Москва підтримує озброєних бойовиків на Донбасі і продовжує окупацію українського Криму, повідомляє радіо Свобода .

П

Під гаслом «Стоп, Путін! Стоп, війна »в багатьох країнах ЄС, а також в США, Канаді та Україні 10-11 червня проходять громадські акції на підтримку України. Учасники пікетують дипломатичні місії Росії, а також урядові будівлі в країнах проживання, щоб привернути увагу політиків і дипломатів до загострення ситуації на сході України.

Як повідомила координатор акції Ірина фон Бург (Швейцарія), її учасники також звертаються до Європейського парламенту з вимогою змусити Росію вивести свої війська з території України і припинити насильство на окупованих українських територіях і в анексування Криму. Також учасники акцій пропонують ОБСЄ посилити наглядову місію на Донбасі і перевести роботу місії на цілодобовий режим, а також - щоб ОБСЄ контролювала непідконтрольний Києву ділянку російсько-українського кордону, каже фон Бург.

Читайте також Дорогами Європи українці-учасники АТО і спортсмени подолають 10 тисяч кілометрів з благодійною метою (фото)

«Ми звертаємося до європейської, світової громадськості з вимогою посилити тиск на Росію, щоб вона вивела свої війська з окупованої частини України. Ще одне наше вимога до європейської спільноти - продовжити санкції проти Росії. У разі, якщо наші вимоги не будуть почуті і прийняті до уваги, активісти українських європейських організацій будуть готові розпочати безстрокове голодування », - зазначила фон Бург.

Жителі міст Північної Америки мають долучитися до акції пізніше 11 червня, в Естонії та Італії проукраїнські акції відбулися раніше на цьому тижні .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости