"Втрачений" в Казахстані український потяг прибув на кордон з Китаєм

Фото з сайту novostipmr.com

Український експериментальний контейнерний поїзд проїхав до кордону Казахстану з Китаєм, передає кореспондент Tengrinews.kz з посиланням на прес-службу АТ "Қазақстан темір залізниця".
Раніше в ЗМІ прозвучала інформація про те, що відправлений з України поїзд "загубився" в Казахстані і відстав від наміченого графіка.
У свою чергу, в прес-службі КТЖ повідомили, що 24 січня поїзд прибув в порт Актау з українського порту Іллічівськ. Він був відправлений в рамках проекту Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту. Поїзд проїхав далі по новій залізничній лінії Жезказган - Саксаульская - Бейнеу до станції Достик.
"Мультимодальний оператор АТ" KTZ Express "(дочірня компанія АТ" НК "КТЖ"), керуючись законом РК "Про залізничний транспорт", прийняв рішення про зупинку на шляху прямування експериментального поїзда на станції Жанаарка 27 січня. Згідно з нормою закону, "... плата за перевезення вантажу та інші належні перевізнику платежі вносяться вантажовідправником, експедитором завчасно, до відправлення вантажу". На станції Жанаарка контейнери знаходилися дві доби, і після проведення замовником відповідної оплати, контейнерний поїзд вирушив у дорогу ", - повідомили в прес-службі національного перевізника.
В даний час контейнерний поїзд знаходиться на станції Достик, куди прибув 31 січня. "Національний перевізник АТ" Қазақстан темір залізниця ", беручи участь в проекті, керується виключно економічною доцільністю і діючими нормативами законодавства Республіки Казахстан", - додали в прес-службі.

Новости