Рада відхіліла законопроект про приватну детективну діяльність

цею материал Доступний по-русски

Законопроект був прийнятий як закон 13 квітня 2017 року, але президент повернув його до парламенту зі своїм вето і пропозиціями.

Законопроект був прийнятий як закон 13 квітня 2017 року, але президент повернув його до парламенту зі своїм вето і пропозиціями

Верховна Рада / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, законопроект був прийнятий як закон 13 квітня 2017 року, але президент повернув його до парламенту зі своїм вето і пропозиціями.

У пропозиціях президента зазначалося, що законом передбачено перелік дозволених видів приватних детективних послуг, які сформовані без урахування вимог ряду законодавчих актів України. Зокрема, глава держави відзначав, що по суті суб'єктам приватної детективної діяльності дозволялося збирати, фіксувати і досліджувати докази для розгляду справ в кримінальному судочинстві, що суперечить нормам Кримінально-процесуального кодексу України. Також в пропозиціях йшлося про те, що ще ряд норм не відповідають законодавству України і вимагають змін.

Читайте також Рада затвердила календар пам'ятних дат і ювілеїв в Україні в 2019 році

Крім того, президент зазначав, що законом встановлювалося, що для заняття приватною детективною діяльністю необхідне свідоцтво, яке видається на платній основі, проте не визначається розмір плати за видачу такого свідоцтва.

Народні депутати не підтримали пропозиції президента до даного законопроекту - за них голосував тільки 161 (при необхідному мінімумі в 226 - УНІАН) парламентарій.

Також депутати не підтримали пропозицію про повернення на доопрацювання законопроекту з реєстраційним № 3726. За це проголосували лише 170 (при необхідному мінімумі в 226 - УНІАН) народних депутатів.

Коментуючи результати голосування, голова ВР Андрій Парубій зазначив, що в такому випадку законопроект вважається відхиленим. Він висловив надію, що найближчим часом буде розроблений відповідний законопроект, в якому будуть враховані всі позиції, і парламент його прийме.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости