Рада директорів "Газпром нафти" розглянув питання підвищення ефективності використання попутного нафтового газу

Рада директорів "Газпром нафти" розглянув хід виконання програми утилізації і підвищення ефективності використання попутного нафтового газу (ПНГ) в 2018 році, а також плани на 2019-2021 роки.

Планується, що за підсумками 2018 року в умовах зростання рівня видобутку вуглеводнів обсяг корисного використання попутного нафтового газу на родовищах компанії збільшиться в порівнянні з минулим роком більш ніж на 2,7 млрд куб. м., що у відносному вираженні складе більше 30%.

Збільшенню обсягу використання ПНГ в 2018 році сприяло розширення інфраструктури із закачування газу в пласт на Новопортовское родовищі, а також розширення газотранспортних компріміруется потужностей на Східному ділянці Оренбурзького нафтогазоконденсатного родовища.

У найближчій перспективі - завершення будівництва об'єктів Урман-Арчінской групи родовищ, подальший розвиток газової програми на Новопортовское родовищі, реалізація проектів утилізації ПНГ на нових родовищах, зокрема, на Північно-Самбургском і Тазовском.

Реалізований портфель проектів газової програми «Газпром нафти» дозволяє компанії зберігати зростаючу динаміку в корисному використанні ПНГ. Ключові фактори росту показника - ефективне управління матеріальними потоками і обладнанням, запуск нових інфраструктурних об'єктів компанії.

Рада директорів "Газпром нафти" також взяла до відома інформацію про організацію закупівельної діяльності компанії.


Рейтинг новини:




Новости