Радар детектор Sho-Me 535 - тест і відгуки

Радар детектор Sho-Me 535 - класичний представник ринку бюджетних радар-детекторів. Саме такі пристрої лежать на полицях більшості магазинів і добре продаються.

Радар детектор Sho-Me 535 - класичний представник ринку бюджетних радар-детекторів. Саме такі пристрої лежать на полицях більшості магазинів і добре продаються. Велике число споживачів, не обтяжуючи себе муками вибору, беруть з полиці «що попало», адже за 2000-2500 р. можна дозволити собі деяку безтурботність. І лише тривале спілкування радар-детектора з водієм під час дороги розкриває його характер (характер радар-детектора, зрозуміло, водій так часто дивиться в дзеркала, що вже все про себе знає). Ми ж вирішили поділитися своїм досвідом спілкування з радар-детектором Sho-Me 535 і сподіваємося, що він буде корисний для уважного споживача.
Радар-детектор проти "засідок"


На жаль, жоден радар не зможе гарантовано врятувати нас від штрафу На жаль, жоден радар не зможе гарантовано врятувати нас від штрафу. Але давайте розберемося, в яких дорожніх ситуаціях ми ризикуємо своїм гаманцем і правами, з якими з них може впоратися радар-детектор, зокрема, Sho-Me 535.
Часи, коли єдиною «загрозою» була засідка ГИБДД, пішли. А разом з цим йдуть і часи, коли співробітники ГИБДД могли виписати штраф на підставі лише циферки на маленькому екранчику радара, яка в деяких випадках, дійсно, відповідала швидкості зупиненої машини. Тепер же таку ситуацію оскаржити простіше простого, і від співробітника ДІБДР потрібно відео або фото підтвердження порушення. Відповідно, завдання радар-детектора зводиться до того, щоб «засікти» сигнал радара до того, як номер автомобіля потрапить в поле зору камери. І радар детектор Sho-Me 535 відмінно справляється з цим завданням, втім, як і абсолютна більшість інших радар-детекторів.
А якщо розглядати цю ситуацію докладніше, то з'ясовується багато нюансів. Що якщо співробітник ДАІ натисне на кнопку вимірювання швидкості на своєму радарі тільки після того, як автомобіль потрапить в поле зору камери? Що якщо радар працює в імпульсному режимі? В цьому випадку у потужного радар детектора перевага перед молодшими братами є в тому, що у нього більше шансів зловити попередній імпульс, радіо сигнал, призначений для попереднього автомобіля. Піддослідний екземпляр Sho-Me 535 не є особливо потужним радар детектором, і саме це дозволяє йому скинути свою ціну до 2000р. Однак якщо радіо сигнал вимірювання швидкості призначався вам, і в межах декількох кілометрів перед вами немає іншої машини, якій міг би бути присвячений попередній сигнал радара, то тут безпорадний і радар-детектор за 10 000р.
Дорожні камери контролю швидкості проти радар-детектора
Другим «ворогом» гаманця автомобіліста є дорожні камери контролю швидкості. На дані момент абсолютна більшість штрафів за перевищення швидкості виписується саме цими камерами. Вони бувають різних видів, з різними принципами роботи. Багато камер контролю швидкості оснащені інфрачервоним випромінювачем, що дозволяє зчитувати номери в нічний час доби без застосування спалаху. На старіші камери з вбудованими радарами, розташовані, наприклад, на Третьому кільці в Москві, радар детектор Sho-Me 535 спрацьовує з такого ж відстань, як і дорогі моделі від Whistler і Belctronics. А ось проти потужних камер «Стрілка», якими вже обвішано все Підмосков'ї, безсилі практично всі радар-детектори. Справа в тому, що радар «Стрілки» зауважує перевищення швидкості на відстані більше 1 км, а потім «веде» порушника і фотографує, коли він з'являється в поле зору. Причому швидкість в момент фотографії не важлива - штраф виписується за максимальну швидкість даного автомобіля, «засеченія» радаром «Стрілки». Законних методів перехитрити такий тип камер практично не існує.

Помилкові спрацьовування дістають?
Одним з головних недоліків більшості дешевих радар детекторів є величезна кількість помилкових спрацьовувань, особливо в місті. Сотні автовласників були змушені відмовитися від використання радар-детектора з цієї причини. Однак, незважаючи на ціну в 2000р, радар-детектор Sho-Me 535 не доставляє зайвих клопотів власнику. Вся справа в тому, що у нього є в загальній сумі 9 режимів настройки чутливості. С1, С2 і H - режими город1, город2 і траса. Вони відповідають за те, сигнали в якому діапазоні буде приймати радар-детектор (антирадар). Більшість сучасних поліцейських радарів і камер контролю швидкості працюють в діапазоні К. В режимі С2 радар-детектор реагує тільки на ці сигнали, і не реагує на більш рідкісні Х і Ka, Ku. Крім того, в кожному з цих режимів є три градації чутливості. Разом - 9 позицій.
Протягом 7 днів ми їздили з радар-детектором Sho-Me 535 по Москві - від бессфетофорних магістралей і до центру міста, і не виникало бажання скоріше відключити його від живлення, щоб він перестав «верещати». Налаштування чутливості дійсно працюють і виручають!
РЕЗЮМЕ
Радар-детектор Sho-Me 535 позбавлений основного недоліку більшості дешевих радар-детекторів - неадекватної кількості помилкових спрацьовувань. Він відстає по максимальній чутливості від дорогих радар-детекторів, але успішно справляється з більшістю завдань, які взагалі теоретично під силу радар-детекторів.

Інструкція до радар-детектора (антірадру) SHO-ME R-535

Що якщо співробітник ДАІ натисне на кнопку вимірювання швидкості на своєму радарі тільки після того, як автомобіль потрапить в поле зору камери?
Що якщо радар працює в імпульсному режимі?
Помилкові спрацьовування дістають?

Новости