Райффайзенбанк: збій не пов'язаний з блокуваннями Роскомнадзора

Клієнти повідомляють, що не можуть провести операції по картах, зняти гроші або скористатися онлайн-банкінгом. Це ніяк не пов'язано із зовнішніми факторами, заявили Business FM в банку Клієнти повідомляють, що не можуть провести операції по картах, зняти гроші або скористатися онлайн-банкінгом

Фото: depositphotos.com

Оновлене 11:43

У Райффайзенбанку стався збій. За картками неможливо проводити операції, онлайн-банкінг недоступний в Росії і за кордоном, повідомляють клієнти.

У службі підтримки відповідають, що перезавантажується система, каже клієнт банку, москвич Ілля Максимов:

«У Райффайзенбанку, по крайней мере в Москві, зараз якісь проблеми: не можна зняти гроші, просто не видають гроші і вантажаться постійно карти, каже, що ліміт часу вичерпаний. Чи не працює сайт і інтернет-банк в телефоні. Коли дзвониш в службу підтримки, вони кажуть, що у них перезавантажується система, і скільки це буде відбуватися, вони не знають. Тобто якщо людям потрібно терміново зняти гроші, то потрібно чекати, коли перезавантажиться система. Мені здається, це дивно, що коли в банку перезавантажується система, нічого не працює ».

Автовідповідач Райффайзенбанку в Москві попереджає клієнтів, що ведуться планові технічні роботи, в ході яких можуть бути складності при проведенні операцій по карті. Найближчим часом банк обіцяє відновити роботу системи в повному обсязі.

Директор зі зв'язків з громадськістю Райффайзенбанку Максим Селіванов повідомив Business FM, що це внутрішні проблеми банку - вони ніяк не пов'язані із зовнішніми факторами:

«Невеликий збій спостерігається, ми зараз виправляємо. Я не можу назвати точний час, але постараємося найближчим часом все виправити. Це ніяк не пов'язано із зовнішніми факторами, це я можу сказати точно ».

У службі техпідтримки банку відзначають, що збій не пов'язаний із заходами Роскомнадзора по обмеженню доступу до месенджер Telegram і блокування IP-адрес. Про це ж банк повідомив в Twitter.

Схожий збій в Раффайзенбанку стався в лютому, а також в 2017 році. Але репутаційно банк ніяк не постраждав. Цього не станеться і зараз - клієнтів навряд чи відлякає цей збій, впевнений молодший директор по банківських рейтингах агентства «Експерт РА» Іван Уклеін:

У четвер, 19 квітня, неполадки спостерігалися в платіжних терміналах в системі банку «Зеніт»: вони привели до подвійних списань коштів. У «Зеніті» пообіцяли повернути кошти в найближчі дні. Проблема торкнулася ряд інших банків: «Відкриття», Альфа-банк і Совкомбанк. Там сподіваються залагодити всі проблеми до кінця п'ятниці.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?

Новости