Rapoo E6100

Компанія Rapoo продовжує динамічно розвивати свій асортимент бездротових клавіатур На цей раз до нас на огляд потрапило цілих чотири клавіатури

Компанія Rapoo продовжує динамічно розвивати свій асортимент бездротових клавіатур На цей раз до нас на огляд потрапило цілих чотири клавіатури. Спільною рисою всіх розглянутих примірників є використання бездротового інтерфейсу, надтонкий елегантний корпус, бур механізм клавіш і висока якість збірки.

Модель Rapoo E6100 має як білий, так і чорний варіант колірного оформлення, забезпечена модулем Bluetooth версії 3.0 і позиціонується як помічник для роботи з ноутбуками, смартфонами і планшетами. Компанія заявляє підтримку ОС сімейств Windows, Mac OS, iOS і Android, але нагадує, що працездатність всі визначені клавішах функцій залежить від їх підтримки в використовуваних операційних системах.

Компанія заявляє підтримку ОС сімейств Windows, Mac OS, iOS і Android, але нагадує, що працездатність всі визначені клавішах функцій залежить від їх підтримки в використовуваних операційних системах

Націленість на переносні пристрої проявляється і в активації функціональних [F1] - [F12] клавіш тільки, утримуючи клавішу [Fn]. Набір, виділення, перенесення тексту зручний за рахунок наявності кнопки зі стрілками, а тактильний відгук не замінити ніякої вібрацією.

Набір, виділення, перенесення тексту зручний за рахунок наявності кнопки зі стрілками, а тактильний відгук не замінити ніякої вібрацією

Єдине, чого не вистачає клавіатурі, так це індикації модифікатора CapsLock і індикатора розряду батареї, адже використовуваний протокол bluetooth не є самим енергоефективним і дозволяє клавіатурі протриматися без заміни батарей всього кілька місяців. Але сама якість зв'язку пристойне і відповідає заявленим десяти метрам. Rapoo E6100 в усьому перевершує екранну клавіатуру планшета і, вже тим більше, смартфона. А малі габарити (288мм х 110мм) практично невагомою клавіатури натякають на складання компанії планшету будь діагоналі і віросповідання.

Rapoo E9050 візуально складно відрізнити від попередниці, так як має ідентичну розкладку і кольорове оформлення. Але, тим не менш, цієї моделі призначена інша роль. Утримуючи клавішу [Fn] активуються вже не функціональні [F1] - [F12] клавіші, а їх мультимедійні alter ego. Для підключення в комплекті є USB радіомодуль з робочою частотою 2.4 Ггц, але використовуваний в цій моделі протокол передачі даних більш енергоефективний. І, за приблизними підрахунками, від одного комплекту батарей ця клавіатура може пропрацювати близько року.

Набір великих обсягів тексту зручний після звикання до настільки компактною розкладці. Допомагає в цьому велика поверхня клавіш, їх чіткий механізм спрацьовування і, власне, досвід роботи з ноутбучним клавіатурами. Поруч з відсіком для акумуляторів передбачений паз для зберігання USB модуля під час поїздок.

Ця модель цілком могла б скласти компанію фірмовим неттопів і комп'ютерів ITX форм-фактора. І прекрасно виглядала б поруч з більшістю «ноут», «ні-», «ультра» та інших «буків».

Допомогти в роботі з дуальним інтерфейсом Windows 8 нам допоможе модель Rapoo E9180P. Її клавіатурна частина подібна розглянутим вище, а ось великий тачпад надає новий досвід в управлінні.

Її клавіатурна частина подібна розглянутим вище, а ось великий тачпад надає новий досвід в управлінні

На такій великій площі не тільки комфортно управляти курсором миші, але і легко відтворювати многопальцевость жести. Поверхня досить приємна і не залишає відбитків пальців. При роботі з операційними системами, в яких не реалізована підтримка жестів, пристрій сам розпізнає з десяток жестів і переводить їх в натискання комбінацій клавіш клавіатури і миші. За енергоефективності клавіатура схожа на вищеописану E9050. Але наявність сенсорної поверхні вносить свої корективи. Передбачуваний термін служби від одного комплекту батарей, в залежності від частоти використання тачпада, близько півроку. Дана модель вийшла універсальною і придатною для різного роду завдань.

Дана модель вийшла універсальною і придатною для різного роду завдань

Вона однаково добре впорається з веденням презентацій, управлінням HTPC, та й при повсякденному використанні комп'ютера не лежатиме в стороні. А бездротовий модуль забезпечить надійний зв'язок без перешкод на частоті 5 ГГц.

А ось Rapoo E9270P Black хоч і виділяється серед своїх мініатюрних сестер, але володіє всіма фамільними рисами. В наявності металеву основу, низький хід клавіш і пара комплектних батарейок. На колишньому місці і USB модуль з робочою частотою в 5 ГГц.

На колишньому місці і USB модуль з робочою частотою в 5 ГГц

Відмінною її рисою є острівна розташування клавіш, що допомагає при сліпий друку, але ось саме натискання стало не таким інформативним. Позбулася клавіатура і від компромісного розташування клавіш отримавши повноцінну ISO розкладку з усіма атрибутами. Не обійшлося і без родзинки - чорна глянсова смуга забезпечена сенсорними мультимедійними кнопками.

Не обійшлося і без родзинки - чорна глянсова смуга забезпечена сенсорними мультимедійними кнопками

Які видають свою присутність світлодіодним індикацією тільки при наближенні руки, а їх спрацьовування позначається слабкою вібрацією вібромоторчик в надрах клавіатури. У відповідний момент над клавішею [Esc] завбачливо з'являється індикатор розрядженого батареї. Який побачити судилося тільки обраним, так як ємні елементи формату «АА» не дадуть клавіатурі впасти духом більше року.

Який побачити судилося тільки обраним, так як ємні елементи формату «АА» не дадуть клавіатурі впасти духом більше року

Текстура «шліфований алюміній» додає шарму тонкому профілю. Настільки елегантна і стильна клавіатура прикрасить своєю присутністю будь-який робочий стіл.

Настільки елегантна і стильна клавіатура прикрасить своєю присутністю будь-який робочий стіл

Отриманий досвід від знайомства з усіма перерахованими клавіатурами дозволяє оцінити їх як дуже якісних, продуманих і невибагливих помічників у всіх сферах, де тільки може знадобитися клавіатура. Це звучить трохи дивно, але в століття технічного прогресу не приведи Боже виникне проблема зручного управління холодильником або пральною машиною. Як це вже сталося з телевізорами, планшетами, смартфонами і медіацентрами.

Новости