Рецензія: «Щоденник якісного життя» - все вже сплановано

Для планування існує маса технік і інструментів , Додатків і методик. Щоб серед них щось вибрати або скласти свою систему, потрібно витратити кілька місяців, пробуючи різні підходи або аналізуючи їх. Якщо говорити відверто, іноді всілякі методи управління часом і завданнями забирають надто багато сил. На підтримку системи в порядку йде більше часу, ніж вдається заощадити від її впровадження.

Чим це все закінчується? Тим, що спочатку ви пропускаєте одну позначку, потім іншу, потім заплутується і кидаєте все це.

У «Ежедневник якісного життя» знайдено рішення: майже все розплановано і зроблено за вас. Книга (назвати її блокнотом язик не повертається) враховує перевірені методики тайм-менеджменту і визначення мети, допомагає розставляти пріоритети і не гальмувати на шляху до звершень.

Як користуватися щоденником, докладно описано у вступі, але, можливо, доведеться порадитися з іншими джерелами і дізнатися, що таке SWOT-аналіз (особливо якщо ви ніколи їм раніше не займалися).

Перед початком ведення щоденника його автори пропонують провести детальний розбір власного життя і оцінити рівень задоволеності тим, що ви маєте. Після докладного аналізу стає зрозуміло, які мети вас чекають. Про те, як їх сформулювати, в щоденнику теж є інформація.

Постановку SMART-цілей супроводжують сторінки для візуалізації. Хто не пам'ятає: щоб краще мотивувати себе, мета потрібно уявити. Візуалізація - це прийом, що дозволяє краще розуміти, чого ви хочете і як сильно ви цього хочете.

А коли ви вирішили, до чого рухатися, щоденник допомагає прорахувати всі кроки. На початку кожного тижня ви ставите собі цілі на кілька днів вперед по методикою 20/80 . А потім плануєте день вже так, як звикли, в кінці на відведених рядках підводите підсумки.

А потім плануєте день вже так, як звикли, в кінці на відведених рядках підводите підсумки

Навіть якщо сил не залишилося на те, щоб зробити висновки, можна хоча б черкнути галочку і поставити оцінку минулого дня. Потім ці позначки знадобляться для аналізу всього, що вдалося і не вдалося.

Потім ці позначки знадобляться для аналізу всього, що вдалося і не вдалося

Завдання не тільки в тому, щоб все встигнути, але і в тому, щоб залишитися задоволеним результатом. Ідея авторів проекту - допомогти виховати в собі якісного людини, який проживе цікаву і гідне життя, як би пафосно це не звучало.

Але на чарівну паличку цей щоденник не схожий. Хочете вступити в нову, прекрасну і якісне життя з понеділка? Купівля навіть кращого планувальника не допоможе. Але якщо ви вже застосовуєте основні методики тайм-менеджменту і визначення мети, то це видання знімає з вас купу турбот. Хоча б не доведеться самостійно разліновивать стандартні блокноти для записів.

Дізнатися, що укладачі щоденника мають на увазі під якісної життям, а заодно і купити книгу можна, клікнувши на кнопку нижче. Дивіться і вирішуйте, чи потрібна вам нове життя, яку ви зможете контролювати по випробуваним правилам.

Щоденник якісного життя

Чим це все закінчується?
Хочете вступити в нову, прекрасну і якісне життя з понеділка?

Новости