Рецензія до фільму "П'ята влада" (2013). Сила слова!

Частина 1. Роздуми, записане на диктофон.
«Немає більшого безсоромності, ніж видавати за правду твердження, хибність якого свідомо відома» - Унсурі Аль-Маалі.
Чесність - це щось справжнє, незабрудненого природне за що цінується кожна людина. Відвертість і особисте мислення правди йде завжди з життєві мотивом, а самою суттю людини. В цьому була, є і буде цінність чесності в будь-яку людину.
Мене завжди захоплювали люди, що можуть протиставити себе суспільству, системі, забобонам, загальним існуючій думці, (критикам, кінознавцям або академікам) в плані цього контексту, зуміли розписати і довести обгрунтованість своєї думки. Висновок або вердикт відбувається не з бухти-барахти, і не в три слова, а порівнянно плановому рішенням від пункту А до пункту В.
Думка, що випливає з власного докази. Ні, навіть не правоти, а саме власного переконання, розкладеного і винесеного в світло. Тільки такий показник може бути прийнятний. Вагомість слова йде в доказових роздумах, підкріплена довідками, і власне посиланнями, посилаючись на якусь повноту підтверджень, переконуючи і дає захист своїх слів.
Але головне в усьому цьому - обгрунтоване свою думку.
Це початок всіх початків.
«Не подобається» чи «не згоден» висловлене голослівно по сирітському, залишиться нулем (0) в даній шкалі переконань. Я зневажаю нікчемне позерство, однотипність всього суспільства одному авторитету і масовий психоз одного думки, переконання, або виставленого вердикту. Бунтарство саме по собі дурість. Потрібен ґрунтовний фундамент слова та ідеї. А це вже не бунтарство.
Думки провідних експертів повинні бути обгрунтовані і доказові, і завжди спливати з слова, де сам сенс повинен бути ясний і зрозумілий. Якщо у будь-якого великого і ведучого в будь-якій країні все зводиться до усередненого або все хороше, або все погане - то можна не ставити навіть під сумнів такого експерта. Це матеріальна, меркантильна лялька переконань, добре чи погано робить свою роботу.
Лялька на ниточках, жертва обставин.
Відмінний оповідач не має ваги, або поставив на чашу ваг і проміняв освою цінність реальних доказів на політичну кон'юнктуру і фінансове благополуччя. Найстрашніше не в одній думці, а в спецзамовлення продажних переконань, які нав'язують нам свої дуті і збочені цінності.
«Слово - саме смертоносне з усіх викриттів» - Агата Крісті.
Частина 2. Ненаписані правила внутрішнього світу!
«Поряд із законами державними є ще закони совісті, що заповнюють упущення законодавства» - Генрі Філдінг.
Чим ближче і більше осіб в мистецтві, чим більше творча натура хоче завжди плідної роботи і вирази в цьому - тим він, (людина) більш емоційний, порівняємо з буйством фарб і сплеском душевних хвиль! Як же без цього. Такі ми всі. Такий я, і вже нічого з цим вдіяти не можу.
Погано це?
Так, може бути погано. Немає компромісу, немає тонкощів дипломатії, немає політичної продажності, безпринципності і нещирості, але є те справжнє живе, чуттєве і спонтанне, яке завжди стоїть на вершині творіння. Будь-якого творіння. І без сліз, грубості, сміху і радості, чемності, терпіння і закипання - ми були всі давно не справжні, не живі, механічні створення, запрограмовані роботи.
А вміння поважати думку, абонента, дискусію і будь-яку роботу - це не про справжніх творців. На жаль і ах, але вони цим не живуть. І всі ці права і правила пристойності, поваги чужого права, більше підійдуть до улесливої ​​політиці і показово-чемною рідні. Які творити не можуть, але можуть тільки засуджувати, докоряти, вказувати, як і що робити! Можливо вони підійдуть до «законникам», тільки не до самих творцям, які не тремтять і цілувалися ідам, бо справжній витвір завжди ураган, завжди буря! Завжди яскраве вираження, зрозуміле воно для всіх чи ні ...
Завжди переворот душі або внутрішнього світу. В цьому і сіль. З миром в серці і війною у всіх творіннях, такі ми справжні.
«Немає правил без винятків, але винятки не порушують правила» - Сент-Екзюпері
Частина 3.
Рецензія схожа на роздуми. Гострий погляд і злободенність.
«Хто володіє інформацією, той володіє світом» - так говорить батько-засновник величезної банківської династії Ротшильдів.
Вся справа в інформації, в неприхованою правді.
Її поширення - тотальна загроза всієї влади і уряду. Що говорити про чиновників, багатьох фірмах, корпораціях, заводах і фабриках, бо - все що нас оточує складається з інформації. Вчасно побаченої і прийнятої, вчасно поданої, вчасно відданої в світ кожного з нас.
Інформація - це включений червоне світло!
Як на мене, цікавий факт за даними фільмів. Після прем'єри «П'ятої влади» на кінофестивалі в Торонто, фільм через час був занесений в чорні списки, страждав антирекламою і повним завалювання в міжнародних прокатах. Багато організацій, спільноти, ЗМІ та інші державні структури сказали, що це один з найгірших фільмів даного часу.
Всіляко тему порушену у фільмі - очорнили, фактично все зробивши для знищення і провалу. Природно, він мало де був в прокаті, визнавався нікчемним і збитковим. Тим самим підірвавши сенс і ідею, вкладену в фільмі для общестатістіческіе глядача. Але це не допомогло, не зломило допитливого розумного глядача в розумінні і розкритті основної думки, величезного числа питань і відповідей на них.
Як інформація володіє світом?
На скільки вона може вплинути?
В який термін змінити хід подій, внести зміни і зміни?
Дані фільми необхідно розглядати як виклик і прорив у свободі слова. Прорив в свободі понять публічності. Махінації і викриття, прихованість і афішування, заяву на весь світ говорить на користь такого проекту. «Дай людині маску, і він скаже вам всю правду» - Оскар Уайльд
Фільм переслідує ще одне питання. Як розходиться інформація в третьому тисячолітті? Будь-який журналіст копає щось своє, довго і наполегливо, будь то розслідування, викриття або інформацію, що не має можливість продати або афішувати на великих видавництвах ЗМІ, йде в «ВікіЛікс» зі своїм зливом, під захистом зашифрованими і розкиду, отримуючи нагороду свого роду .
І навпаки, різні новинні і соціальні видавництва читають і публікують інформацію з «ВікіЛікс», роблячи своє розслідування і чергову інформаційну бомбу в подальшому розвитку і подачі.
Так йде обов'язкова багатофункціональна прив'язка і розмноження новин. Розмноження йде і по іншим сторонам спільної справи інфраструктури. Ні один-два ника представляє тебе, а десятки, можливо сотні. Клони, різні імена, різні адреси, що представляють абсолютно різних людей, за якими ховаєшся лише ти один. Будь-яке викриття ніяк не матиме нічого спільного з твоїм сьогоденням. У цьому ще одна фішка, фішка і страховка зістрибнути в потрібний момент, і відмовитися від віртуального себе самого.
Частина 4. Свідомість і переворот.
Одна доведена фраза перевертає спочатку інше свідомість, а потім світ. Першість і публікація справа гучне і спірне, місцями подібно ставками на іподромі. Всі один одного знають і ставки на лідерів підхоплює команда. Так буває і з публікацією. Відразу три-п'ять видань публікують інформацію. Видають в друк секрети різної важливості.
Кожну секунду людина стоїть перед вибором. Як? Що? Куди?
Покладаючись на інших нічого не доб'єшся. Буде лише тяганина, яка як болото засмокче тебе. Обіцянки, лайки, нескінченні суперечки і повсюдні відмови будуть супроводжувати тебе на цьому шляху. Не звертай уваги, переможи це, будь вище в розумінні, промовляє нам між рядків даний твір.
Через весь фільм то кажуть - Щоб змінити світ потрібно дві речі.
Перше - це хороші ідеї!
Друге - це відданість справі!
Підтримка користувачів, різних верств населення - необхідна!
Редагування - це упередженість! Документ обробляється, але не змінюється. Довіра в відвертості. Людина чесний сам з собою і Богом, значить чесний і з суспільством. Каламутним сірим особистостям тут не місце! Коливається і сумнівається кожен, але не кожен вірний своєму шляху, своєї справи, стоїть на своєму.
Але, в той же час на такий гостро соціальної, я б сказав вибуховий професійній ниві то кажуть - довіряй, але перевіряй ще раз, перевіряй ще раз всю отриману інформацію з усіх джерел. Аналізуй і думай, в особливо важкі моменти - не довіряють нікому!
Іншу ж альтернативу пропонує нам викликає своєю фразою Рон Хаббард - «Єдиний спосіб керувати людьми - це брехати їм». Мабуть знає, що говорить засновник саентологіческой релігії, багатьох бестселерів і дианетики. Дає свій вихід і відповідь у виживанні, в наскрізь брехливому і продажному світі.
Частина 5. Погляди і роздуми як серіал довжиною в життя.
Волонтерство, альтруїзм - як благодійництво! Ціна світу людей за безкоштовну поставку новин - відсутність бюджету. Або воно є, або фінансова залежність і ситий бізнес. Але, є спонсори та інші зацікавлені служби та спільноти, думаю від простих хакерів до урядових структур.
Вплив і підтримка спеціальних служб урядових структур може дати життя, а може її забрати. Через це життя як трилер, а гостросюжетний психологічний сюжет цього трилера нагадує щоденну гонку виживання в цьому світі. Де будь-інформатор невідомий. Ні імен, ні адрес.
Все передається в публічних будинках, бібліотеках, великих скупченнях людей і активної плинності користувачів. Дублюючі «дзеркала», все як у торрентів. Програми рухомого джерела. Переміщення, весь час переміщення. Перенаправлення і збивання з пантелику. Помилкові наведення на час і місце. Показання нереального визначення.
Дальше більше. Таким ми бачимо гострий сценарний хід.
Нові сервери, більше, краще, додатково! Поширення нового «заліза» по далеким областям і країнам. Оперативність і злив інформації. Злив і розмноження ще більше копій і дублювання цієї інформації. Підбирається команда віддалених користувачів. Кожен фанатичний в своїй роботі, будь то професіоналізм або хобі, захоплення. Це все дає стратегію і тактику. Яка в свою чергу породжує інформаційну мету. Нову інформаційну мету.
Інформаційна мета! Для чого вона існує?
Як досягається мета? Або навпаки, мета не була досягнута. Мета не дійшла, не виконала своє призначення. У цьому, як і в будь-якої новини, будь-якому написанні, будь-якої інформації - головне призначення. Мета! Мета дійшла, виконала свою роботу чи ні?
Частина 6. Правда, як вона є.
«Така вже нездоланна природа правди, що вона просить і бажає тільки одного - вільного права з'явитися на світло. Сонце і світло відрізняється від темряви »- Томас Пейн.
Скандально-відомий фільм Олівера Стоуна «Сноуден», політичні «Березневі іди», «Доброї ночі та удачі» режисера Джорджа Клуні, серіали про вибори і уряді «Картковий будиночок», «Бос». Філософська притча «Спіймати Унабомбера», хакерський світ управлінням технологій «Містер Робот», наштовхує на думки фінансового успіху «Мільйони», серіал Росії «Сплячі», ніби продовження «Сноуден», ... такі відомі фільми і серіали потрібні і актуальні. Кожен з них зачіпає суміжну важливу тему крім художньої документальності байопіку. Це зерно йде окремою ціною.
Сенс і тема фільму "П'ята влада" не в біографічних вишукуваннях, не в правдоподібності розказаного матеріалу, не в часі і місці, тим більше, не у всій технічній базі даного фільму, включаючи сценарій і гру акторів; Сенс йде про відкритість і гласність, про інформативною битві, соціальної, зовнішньої і внутрішньої політики. Свобода слова йде основним вразливим дією, збираючи думку і думки людей по всьому світу в єднання справедливості і гласності.
Коротко і по суті, оціночна база буде така:
Сюжет - 10 балів.
Сценарій - 9 балів.
Гра акторів - 9 балів.
Сенс і ідея - 10 балів.
Операторська робота - 9 балів.
Саундтрек - 9 балів.
Художня об'єктивність - 10 балів.
Актуальність - 10 балів.
Захоплення і захопливість - 9 балів.
Логіка і доступність - 10 балів.
За шкалою рекомендованого - 10 балів.
Сильний розумний фільм, вільний від забобонів і нав'язаного думки, без аналогів передеранія, штампів і вторинності, говорить голосно, але понятливо про серйозні речі, які зазвичай замовчуються. Про них не говорять, їх ніколи не рекламують, їх придушують.
Процес підтримки такої гласності, важлива частина, як і нагадування про вже колишніх і реальних подіях в сучасному світі. Безперечно «ВікіЛікс» флагман в розкритті і доданню гласності багатьох таємниць і темних подій. У цьому ще одна безумовна роль Джуліана Ассанжа, лідера «ВікіЛікс» в боротьбі з корупцією, брудною політикою і несправедливістю.
Так чудово поданої і описаної не без суб'єктивізму його другом і колегою, соратником і надалі бійцем розбіжності в головній ідеї подачі на сайті - Даніель Домшайт-Берга, за даним фільму його незрівнянно втілив Даніель Брюль. Де сам Бенедикт Камбербетч не зміг ідеально передати глибину і суть внутрішнього світу Джуліана Ассанжа, хоча актор бачився і перемовлявся не раз по скайпу.
Сам же Ассанж, без прикрас краще в житті ніж у фільмі, в цьому можна переконатися з багатьох виступів і інтерв'ю взятих у генія-революціонера новинних стрічок і технологій стартапу. Володимир Познер від Росії дав міст спілкування реальних подій ховається від диктатури влади Ассанжа, то чи в посольстві, Еквадорі або Мозамбік, то чи в південній Америці, знайшовши собі тимчасовий притулок.
Частина 7. Інформація в політиці і її вплив.
У нього як не було, так і немає ні будинку, ні притулку. Кажуть, президент Путін і Росія виставила доброзичливу ноту WikiLeaks на підтримку прозорості інформації. При останніх виборах в Америці «Вікілікс» виступив проти кандидата в президенти Хілларі Клінтон, збивши їй голосу в передвиборній гонці 10,3%. Результат ви знаєте.
З двох зол, Дональд Трамп менше.
Кого віддасте перевагу ви - ведмедя або змію ?!
На закінчення можна сказати, що фільм (як і моя рецензія) прилизаний, більш пихатий художній погляд на шматочок реальності справжнього прориву в інформаційній війні аргументів і фактів.
Епілог.
Головне в цьому всьому, що не сам фільм, який багатьом сподобається, а комусь ні. Чи не сам по собі головний герой, що не навіть WikiLeaks зі своєю величезною опублікованій базою (За 3,5 року «ВікіЛікс» опублікував більше сенсацій, інформаційних вибухів і викриттів, ніж «Вашингтон Пост», «Нью-Йорк Таймс», «Гардіан» ( The Guardian), і багато інших за 30 років!); Головне в цьому всьому свобода слова, відкритість переконань, поглядів, відкритість інформації без загравання і упередженості!
Гласність така як вона є!
Заборона, заглушку і залізна завіса багато країн відчували на собі багато років. І якби все так було погано, то не було ні цієї публікації, ні фільму, ні головного героя в живих, ні, власне «ВікіЛікс».
«Для того щоб вивчитися говорити правду людям, треба навчитися говорити її самому собі» - Лев Толстой.

Автор: PROFE7OR (Всього рецензій: 84 , Середня оцінка: 8.92)

15.04.2018

Переглядів: 482

Підписуйтесь на канал KinoNews.ru в Яндекс.Дзен, щоб оперативно стежити за нашими новинами.


Погано це?
Як інформація володіє світом?
На скільки вона може вплинути?
В який термін змінити хід подій, внести зміни і зміни?
Як розходиться інформація в третьому тисячолітті?
Як?
Що?
Куди?
Для чого вона існує?
Як досягається мета?

Новости