Рецепт приготування морквяних оладок

Оладки, як і млинці, вважаються одним із старовинних (можна навіть сказати національних) російських страв, яке обожнюють не тільки діти, а й дорослі Оладки, як і млинці, вважаються одним із старовинних (можна навіть сказати національних) російських страв, яке обожнюють не тільки діти, а й дорослі. Різноманітності рецептів їх приготування немає межі, і ця особливість робить їх досить універсальним блюдом, яке може бути приготовлено абсолютно на будь-який смак.

Класичні млинці є коржі з тіста, які товщі, ніж млинці, але тонше пампушок. Однак сьогодні можна знайти масу рецептів і більш пишних оладок.

При цьому, незважаючи на існуюче безліч варіацій їх виконання, все оладки мають один і той же спосіб приготування. Так, традиційно, вони обсмажуються на сковорідці з достатньою кількістю масла. Звідси, до речі, і пішла їх назва: корінь слова оладки є похідним від "олеум", що означає "масло".

Однак сьогодні хочеться трохи урізноманітнити це звичне блюдо і приготувати їх дійсно в новому і незвичному вигляді! Тому запасаємося морквиною - будемо пригощати своїх домочадців і гостей смачними морквяними оладками!

Щоб приготувати млинці з моркви, вам знадобиться:

морква - 200-250 г
борошно - 5 ст. л.
курячі яйця - 1 шт.
цукор - 1 ч. л.
розпушувач - 1/4 ч. л.
сіль - 1/4 ч. л.
масло рослинне - 1-2 ст. л.

Як приготувати млинці з моркви:

1. Насамперед очищаємо морква, промиваємо її під проточною водою, а потім натираємо на дрібній (або середньої) тертці. Після цього трохи присипаємо її сіллю.
2. В окремій ємності збиваємо виделкою або вінчиком куряче яйце, потім додаємо до нього цукор і продовжуємо збивати вже міксером до утворення пишної піни (не менше 3-5 хвилин). Далі відправляємо яєчну суміш до натертої моркви і акуратно перемішуємо все.
3. Просіваємо борошно з розпушувачем, після чого додаємо їх до моркви і перемішати з іншими інгредієнтами у напрямку зверху вниз. Отже, морквяне тісто для наших оладок вже готове, залишилося їх тільки обсмажити.
4. Озброюємося великим зручним сковорідкою (в ідеалі чавунної) і гарненько розігріваємо в ній невелику кількість рослинного масла. Потім зменшуємо вогонь до середнього і починаємо викладати столовою ложкою на сковорідку невеликі морквяні коржі, формуючи їх у вигляді оладок. Обсмажуємо їх до готовності, по обидва боки, щоб в результаті оладки вкрилися красивою золотистою скоринкою.

Якщо ви помітили, що ваші коржі все-таки вогкуваті і морква не до кінця прожарівается, тоді це може означати тільки те, що ви використовуєте занадто сильний вогонь, тому зменшіть його до мінімуму. Так у оладок буде більше часу прожаритися (не хвилюйтеся, і в цьому випадку скоринка все одно з'явиться, головне запастися терпінням). При цьому також не варто забувати накривати сковорідку кришкою. До речі, коли ваші оладки пропекутся, то на їх поверхні повинні з'явитися дрібні бульбашки.

З такими невеликими пропорціями цукру і солі морквяні оладки виходять з досить нейтральним смаком, тому їх цілком можна подавати як з солодкими, так і солоними добавками. Хоча ви можете спочатку додати в тісто побільше цукру (плюс ванілін або кориця, наприклад) або, навпаки, солі (плюс часничок і чорний перець). Тоді страва вийде з яскраво вираженим смаком!

Морквяно-яблучні оладки

Одними з найбільш популярних і улюблених сьогодні вважаються фруктові оладки, головним компонентом яких є вже не тісто, а самі фрукти (яблука, груші, різні ягоди і т. Д.). Давайте ж і ми спробуємо приготувати це незвичайне і шалено смачне частування!

Щоб приготувати морквяно-яблучні оладки, вам знадобиться:

яблука - 500 г
морква - 300 г
курячі яйця - 2 шт.
цукор - 30-50 г
пшеничне борошно - 50 г
рослинна олія

Як приготувати морквяно-яблучні оладки:

1. Очищаємо моркву і ретельно промиваємо її під проточною водою, після чого натираємо її на середній тертці (або дрібної).
2. Гарненько промиваємо яблука, очищаємо їх від серцевини і насіння, а потім натираємо на тертці, тільки вже великою. Зверніть увагу, яблука все-таки краще натирати після моркви. Якщо ж поміняти послідовність процесів, тоді яблука можуть просто-напросто потемніти.
3. Далі збиваємо в окремій ємності курячі яйця разом з цукром до утворення стійкої піни. Потім починаємо змішувати всі підготовлені інгредієнти: натерті яблука, морква і яйця. Ретельно все перемішуємо, після чого додаємо борошно і знову-таки перемішуємо, щоб вийшло щодо однорідне морквяно-яблучне «тісто».
4. Розігріваємо на сковорідці достатню кількість рослинної олії і акуратно викладаємо в нього наші оладки (робимо це за допомогою столової ложки, надаючи оладок круглу форму). Обсмажуємо коржі на середньому вогні, з кожного боку по кілька хвилин, щоб в результаті з'явилася всіма улюблена золотава скоринка.

Пам'ятайте про те, що моркви потрібно більше часу для приготування, ніж яблук, тому стежте за тим, щоб вогонь був помірним (ні в якому разі не більшим) і не забувайте накривати сковорідку кришкою.

Готові морквяно-яблучні оладки спочатку викладаємо на паперовий рушник (або серветку), щоб воно ввібрало весь зайвий жир, а потім перекладаємо їх на гарне блюдо, при бажанні присипаємо цукровою пудрою або заправляємо сметаною, кленовим сиропом або улюбленим варенням і подаємо до столу!

Всім приятнейшего апетиту!

Матеріал належить сайту 1001eda.com
Автор рецепта Екка Мала


Новости