Рецепт уловистою підгодовування з додаванням глини - Риболовля

  1. Чому і навіщо глина?
  2. Детально розглянемо всі позитивні сторони використання глини:
  3. ЗНИЖЕННЯ поживних
  4. ГЛІННЯНАЯ ПЛАТФОРМА
  5. КОНТЕЙНЕР ДЛЯ Мотиль
  6. Способи формування контейнерів з глини з начинкою.
  7. ЧОРНА ЗЕМЛЯ
  8. КОРИЧНЕВАЯ ГЛИНА
  9. ЖЕЛТАЯ ГЛИНА
  10. Зелена глина
  11. КОМБІНУВАННЯ ГРУНТОВ
  12. ОБРОБКА глини
  13. ВОДА

Всі любителі-рибалки, що сидять на березі водойми в очікуванні клювання, дратуються, коли приїжджають спортсмени на чергове тренування Всі любителі-рибалки, що сидять на березі водойми в очікуванні клювання, дратуються, коли приїжджають спортсмени на чергове тренування. Їх перша фраза завжди звучить приблизно так:

- Ну ось, приїхали! Зараз почнеться килимове бомбометання!

Знали б вони, що в складі нашої підгодовування харчових продуктів іноді навіть менше, ніж у них. Все інше - це глина. Перш ніж потрапити на водойму, ми завжди заїжджаємо на кар'єр і набираємо півмішка сирої глини. Потім наш маршрут лежить в листяний ліс, де просіюємо ще пів мішка чорної землі і тільки тоді ми з'являємося на березі. Крім безлічі сухих харчових компонентів, які використовуються для формування різних сумішей, всі спортсмени активно працюють з найрізноманітнішими видами глин, без яких пристойна рибалка немислима. Це найдешевший і дуже ефективний (будівельний) продукт, який потрібно мати завжди, навіть при лові на спокійній воді. Знали б десятки рибалок, що сидять на березі водойми, що «бомбометання» 15-20 кормових куль часто складається з 10-70% глини або чорної землі, ставилися б до цього простіше (при наявності в підгодовування 50% сирої глини, кожен другий кормової куля умовно ні чого не варто ...). Можу згадати десяток випадків, коли, маючи в резерві глину, я рятував рибалку, І, що важливо, у неї немає недоліків, крім значної ваги грунту, необхідності рити канави і процесу просіювання. Глину після риболовлі можна спокійно висипати на берег.

Чому і навіщо глина?

Багато берега водойм мають різний склад землі або глини, вони активно руйнуються плином, вітром і прибережної хвилею. Особливо якщо берег водойми крутий. Це класичні і традиційні місця постійного годування майже всіх риб, так звана природна природна столова. Постійне руйнування берегової лінії виявляє велику кількість харчових об'єктів, якими цікавиться біла риба. Перебіг, яке присутнє в річці або каналі, також притискає до крутого берега різні кормові частинки. До всього іншого, риба любить колупатися в глинистому або земляному березі, який часто обростає різноманітними водоростями, під кореневою системою яких багато смачненького, При потужному вітрі в берегову лінію, хвилі руйнують її, взмиліваются суспензією дрібних часток і корми, на які в пошуках їжі спокійно підходить риба, особливо велика. На таких місцях я часто ловлю без прикормки і майже завжди маю в улові лящів. Цим обумовлюється спосіб лову риби з утворенням зваженого хмари муті, в якому глина відіграє не останню роль.

Виходить все просто; наявність в зоні лову на дні водойми глини або землі викликає у риби рефлекторний позив швиденько в ній поколупатися в пошуках їжі. Виважена хмара каламуті тільки підсилює цей рефлекс.

Детально розглянемо всі позитивні сторони використання глини:

ЗБЕРІГАННЯ

Сира глина (або вологий пісок) служить прекрасним і ефективним субстратом для зберігання компонентів тваринного походження, перш за все, мотиля. Це знають всі спортсмени. Частинки глини відокремлюють личинки один від одного і перешкоджають їх злипання, продовжуючи життя мотиля. При цьому глина - майже природне середовище проживання. Для тривалого зберігання мотиля, коли немає можливості його врятувати, його змішують порційно з невеликою кількістю глини або піску і заморожують. Виходить красивий харчової контейнер з смачним вмістом. Такими контейнерами зручно користуватися взимку при лову з льоду, коли дефіцит кормового мотиля стає стійким.

ЗНИЖЕННЯ поживних

Тут необхідно розглянути варіанти використання глини по холодній воді (в зимовий, осінній та весняний періоди) і влітку, коли вода значно прогрілася.

Використання глини в складі кормових сумішей від 50 до 80%, при лові по холодній воді, коли апетит риби знижений, має на увазі зменшення поживності підгодовування. Доброю і ефективної підгодовуванням по холодній воді є червона і коричнева глина або чорна земля без харчових компонентів плюс невелика порція кормового або рибальського мотиля. 100 грамів мотиля опариша, рубаних черв'яків) на один кілограм землі або глини - ось приблизна пропорція для формування кормових куль. Кількість глини і кількість мотиля в ній встановлюється рибалкою на водоймі дослідним шляхом. Всі пропорції регулюються частотою клювань риби. Іноді корисно довести пропорцію до співвідношення-100 грамів мотиля на три кілограми глини або чорної землі. Є авторитетна думка, що темна глина має слабші властивості, що клеять, ніж світла. І мають, як наслідок, різні часи розпаду кормових куль. Але в будь-якому випадку, глини добре і швидко вбирають воду, і відбувається швидкий розвал підгодовування з утворенням привабливого для риби хмари муті.

У теплу пору року, коли харчова активність риби дуже висока, велика кількість глини (30-50%) в складі прикормки розчленовує і розподіляє дрібнозернисті харчові частинки ло всьому об'єму суміші. Підгодовування, що складається тільки з харчових компонентів, риба їсть пачками, швидко насичується і йде із зони лову, помахуючи хвостиком. Наявність глини в складі підгодовування зменшує ймовірність швидкого насичення риби, так як їй доводиться довше затримуватися на килимі корми в пошуках їжі. Риба вже не всмоктує тільки їстівні частинки їжі. Їй доводиться відокремлювати від корму частки глини, що потрапили в ротову порожнину. Мотиля слід виокремлювати окремо, так як зменшується щільність живого компонента на літр прикормки, і риба змушена витрачати більше енергії в пошуках їжі. Втрата енергії заповнюється додаткової їжею.

ГЛІННЯНАЯ ПЛАТФОРМА

На сильно замулених ділянках водойми (найчастіше каналах), де товщина донного мулу значна або дно вкрите нитчастими (і не тільки) водоростями, використовують глину в чистому вигляді. Перед закидом кормових куль попередньо формують 10-15 глиняних куль і закидають перед підгодовуванням в місце лову. Кулі з глини створюють невелику посадочну платформу для підгодовування. На сформованої майданчику згодом і буде проводитися ловля риби. Такі майданчики запобігають провалювання в товщу донного мулу кормових куль або частинок прикормки. Якщо дно водойми покрите нитчастими або іншими водоростями, які постійними зачепами заважають ловлі, то глиняні кулі продавлюють їх і притискають до дна.

КОНТЕЙНЕР ДЛЯ Мотиль

Формування глиняних «пельменів» і «вареників» з начинкою мотиля, опариша і рубаних черв'яків - ефективний спосіб подачі корму в зону лову. Транспортування личинок тваринного походження часто рятує безнадійні риболовлі, коли риба дуже обережна і малоактивні. При ловлі риби з дна делікатна подача мотиля в контейнері з глини значно перевершує, на мій погляд, стрілянину з рогатки різними комашками. При подачі личинок з рогатки в місце лову, навіть сама точна стрільба допускає похибка і розкид компонентів, що призводить до розосередження риби по більшій площі. Тоді, як контейнер з глини з начинкою, компактною упаковкою, точно лягає в точку лову.

Способи формування контейнерів з глини з начинкою.

Для формування контейнера необхідно зліпити плоску форму з сирої глини, начинити мотилем, згорнути акуратно краю форми і склеїти їх, як це роблять при приготуванні пельменів або вареників. Контейнер, начинений смачненьке начинкою, точно кидається в точку лову (при лові махом), або заводиться за допомогою прикормочного стаканчика Pole Cup при лові штекером. Вода швидко руйнує оболонку з глини, утворюючи локальне хмарка, і оголює вміст. Хмарка привертає рибу, яка тут же виявляє личинок. Контейнер начиняється, як у випадку з мотилем, 8-12 личинками опариша. Краї обжимаються і склеюються. Діяти необхідно швидко і акуратно. Якщо контейнер з глини заводити за допомогою Pole Cup, опариш швидко зруйнує глиняну оболонку, і в точці перекидання стаканчика, личинки потраплять в воду окремо. Глина швидко потоне, а личинки почнуть повільно занурюватися на дно водойми. Якщо ловля риби ведеться з дна і присутній протягом, то личинки не потраплять в потрібне місце. Їх просто віднесе в сторону. Туди ж піде і риба. Щоб цього уникнути, краще всього контейнер після його формування швидко кинути в точку лову рукою. За цей час опариш не встигне зробити свою справу і глина з начинкою потрапить в місце лову. Вже на дні водойми вода і спритні личинки, зруйнують контейнер. Повзання по дну опариша дуже приваблює всю рибу, особливо ляща.

Використання комбінованих способів начинки глиняних контейнерів для подвійного і потрійного ефекту: Перша комбінація - кулька з глини начиняється рибальським або кормовим мотилем і десятком опаришів. Два види компонентів тваринного походження в одному контейнері, це круто. На рибу справляє чарівне враження. друга комбінація

Контейнер наповнюється личками і лялечками опариша. При попаданні кульки в воду, він руйнується, личинки весело повзають по дну, а лялечки повільно спливають або знаходяться в підвішеному стані у дна. Пригадується один випадок на рибалці, коли риба ні на що не реагувала, і клювання були - один раз в одну годину. Всі застосовувані способи лову та підгодовування зовсім ні чого не давали. І тільки застосування глини з начинкою з десяти опаришів парашутистів-десантників, стали давати дві-три риби на один кинутий в воду контейнер, Таким чином, я врятував абсолютно безнадійну рибалку. Третій спосіб. Комбінований, формування начинки з личинок мотиля і варених насіння конопель або інших компонентів рослинного походження. Застосування в контейнері з глини копри або подрібнених висівок дають подвійний ефект при руйнуванні глиняного кульки водою: їх частинки починають активно спливати до поверхні води, залучаючи тим самим рибу до плазує по дну личинок.

Взагалі, комбінований спосіб надає будь-якій рибалці необмежену можливість експерименту зі всілякими харчовими складовими і компонентами тваринного походження. Способи і варіації, перераховані і розглянуті вище, гарні для любительського лову обережної риби, а для спортивного варіанту не підходять, так як вимагають роботи двох рук.

При спортивної ловлі риби найкраще використовувати різні ємності з глиною, личинками, рослинними компонентами окремо. При такій розстановці рибалка може однією рукою змішувати з глиною різні компоненти і закидати в точку лову.

Є ще одне важливе зауваження. Якщо з сирої глини погано формується контейнер, то обробка її кормової патокою вирішує всі питання по пластичності первинного матеріалу.

ЧОРНА ЗЕМЛЯ

Існує кілька типів і різновидів чорної землі, використовуваної для формування суміші. Чорний колір має перевагу при лові риби в річках, каналах і при високій прозорості води в холодну пору року. Я часто застосовую чорну землю при лові в озерах і водоймах зі стоячою водою. Застосування чорної землі в теплу пору року виправдано. Принаймні, ніяких негативних чинників при її використанні в цю пору року я не виявив.

Чорна земля для суміші береться з нір кротів, по берегах річок і каналів, в листяному лісі. Для затемнення прикормки необхідно брати землю не у всіх місцях. Земля з нір кротів хороша тільки за кольором, але явно програє чорної землі, взятої в глибині листяного лісу під листям і гілками. Така земля володіє прекрасним запахом і, як правило, добре змазана земляними хробаками. Особливо хробаками-виповзками, що вже є прекрасним привертає фактором. Інша перевага такої землі полягає в її жирності і липкості, яку легко визначити кінчиками пальцями. Суха земля не має характерної в'язкості і легко прокочується між пальцями, тоді як жирна в'язне і прилипає до них. І ще така земля дуже багата природними мінеральними сполуками. Обов'язковою умовою застосування чорної землі є протирання її через велике сито, а потім і через дрібне. Черви, які часто трапляються разом із землею, також протираються через сито.

Після просочення суміші водою, в неї додається відсіяна земля в пропорції рівній готової суміші. Приблизно 50% (річка, канал ... холодна і прозора вода). Така кількість землі прекрасно затемнює підгодовування і зовсім не лякає обережну рибу. Якщо колір готової суміші буде світліше дна водойми, в підгодовування можна додати ще землі для отримання необхідного відтінку. Можна концентрацію чорної землі доводити до більшого відсотка, і на якість суміші це практично не вплине (тільки здешевлюється чек на придбання харчових компонентів для приготування прикормки і, як наслідок, поліпшується тонус! ..). Велика кількість землі в підгодовування добре розподіляє і поділяє дрібні кормові частинки по всьому об'єму суміші, не утворюючи їстівних шматочків корми. Рибі довше доводиться затримуватися на підгодовування, вона змушена колупатися в ній в пошуках кормових об'єктів. Таку підгодовування я називаю пісної. Все це добре для аматорської риболовлі, коли поблизу немає рибалки з підгодовуванням більш якісного складу. Риба миттєво звалить з пісної суміші на шведський стіл. На моє особисте переконання, чорна земля є абсолютною добавкою для лову плотви . Звичайно, застосування її не виключає підходу іншої риби, наприклад, ляща, густери , Ялець. Окунь також любить погуляти на темній підгодовування в пошуках личинок мотиля.

КОРИЧНЕВАЯ ГЛИНА

Сира коричнева глина найпопулярніша серед багатьох рибалок аматорів. Харківські спортсмени із задоволенням включають її до складу необхідних компонентів для формування підгодовування. Сира коричнева глина поступається чорної землі по в'язким властивостям і має середню клейкістю. При закиданні глиняних куль в точку лову вони розвалюються в польоті на великі шматки, що не відбувається з добавками чорної землі, Уникнути цього можна додаванням в підгодовування з сирою глиною компонентів володіють властивостями, що клеять (мед, сиропи, КП, ПП ...) Коричнева глина, володіючи прекрасним і приємним кольором, дає дуже привабливе хмара суспензії, яке притягує ляща і підлящика (і окуня , на жаль..,). При ловлі риби на глибоких ділянках водойми, додавання в прикормку сирої глини збільшує її вагу, і кормові кулі лягають в потрібне місце, не відхиляючись від маршруту польоту. Також необхідно враховувати ту обставину, що багато рибалок значно переоцінюють клеять можливості коричневої глини. І така думка стало догмою. Маючи значну статистику при роботі з різними типами глин, можу сміливо сказати, що коричнева глина володіє середніми клеять. І підходить для формування суміші для лову на повільному і середній течії. На сильній течії коричневої глини буде недостатньо. Необхідно вводити до складу прикормки

додаткові клеять компоненти для збільшення зчеплення між частинками і для більш тривалого руйнування (роботи) кормового кулі. Коричнева глина підходить для лову уклейки з поверхні води, щоб створювати хмари муті. При перезволоженні її невеликою кількістю води до кондиції бруду, хмара виходить стійким, зваженим і вируючім. Але для цієї мети краще, все-таки, користуватися жовтою глиною. Вона також хороша для створення контрастного жовтого плями на дні водойми при лові ляща і великого підлящика.

ЖЕЛТАЯ ГЛИНА

Для створення контрастного жовтого плями на дні водойми при лові ляща і великого підлящика найбільше підходить жовта глина, яка привертає його. Мабуть, це пов'язано з частим перебуванням великого ляща на ділянках водойми з відповідним кольором дна. Габарити великого ляща дозволяють йому комфортно почувати себе на світлому тлі жовтого глинистого дна водойми. Тоді як дрібна і середня риба відчуває постійне відчуття небезпеки, дискомфорту і неохоче відвідує такі місця. Це добре ззметно по Стайн поведінки плотви і густери. Плотва на добре підгодованому місці поводиться нервово. Це виражається в квапливих нальотах її на підгодовування, короткочасної спалаху клювання, і в такому ж швидкому зникненні (транзитне поведінку ...). густера відвідує такі місця тільки в сутінках або вночі і годується неспокійно. При перших ознаках небезпеки миттєво зникає в товщі води.

Ділянки водойм з жовтим глинистих дном, особливо мілководні, дуже цікаві з точки зору підбору кольору прикормки, Експериментальний діапазон лежить від білого (контрастного ...) кольору прикормки, жовтого кольору, Який максимально відповідає фону дна, до коричневого и чорного кольору прикормки, что утворюють такоже контрастні плям на Жовтому глинистому дні. Я часто для таких ділянок формую комбіновану суміш, з основою жовтого кольору (куркума ...), вкрапленнями червоного кольору (пофарбована крупа кукурудзи, пшона ...), білого кольору (100 грамів білої вареної перловки ...).

Мілководні глинисті ділянки з глибинами 1,2-2 метра особливо цікаві саме для лову великих лящів. До них відносяться купальні і пляжі, на які охоче виходить годуватися риба. Особливо, якщо такі ділянки примикають до руслу або до глибоководних озерах і ямах. На таких місцях є висока ймовірність ловити подлещиков по 600-800 грамів і великого ляща більше двох кілограмів. На одному з таких ділянок з глибиною 2 метри за одну тільки риболовлю я зловив більше двох десятків лящів близько кілограма. Найбільший потягнув на 2600 грамів. Трохи пізніше на цьому пляжному районі озера Монахов Олексій підтвердив мій показник і також вивів ляща на 2600 грамів.

На іншому глинистому ділянці водойми з глибиною всього 1,2 метра я завжди вдало ловив лящів від 1,5 до 2,2 кілограмів, ніж вражав уяву знайомих рибалок, які за визначенням вважали такі місця безперспективними.

З вищевикладених фактів можна зробити певний висновок, що жовтуватий колір глинистих ділянок водойми - є звичне середовище проживання ляща в літній період. Жовта глина також часто застосовується при лові уклейки в верхніх шарах води і дрібної плотви в середніх шарах для формування активного клубочиться хмари суміші.

Зелена глина

Отримала свою назву через зеленуватого опенка грунту у вологому стані. Глина має найбільшу вагу з усього реєстру грунтів і застосовується для обважнення кормових куль. Особливо вона хороша для формування підгодовувань при лові риби в умовах середнього і швидкого перебігу. Якщо брати порівняльні характеристики за вагою зеленого і чорного грунту, то я можу привести приклад на водному потоці зі швидкістю в 1,2 метра секунду. Кормової куля, важкий чорною глиною (50% в складі прикормки ...), занурюється під кутом 35-45 градусів, що, при глибині лову в три метри може дати відхилення 2-3 метра по лінії горизонту. Така величезна відхилення неприпустимо при екстремальній ловлі риби на швидкій течії.

Кормової куля, що має в складі прикормки 50% важкого зеленого грунту, лягає практично в задану рибалкою точку лову. Що значно підвищує шанси риболова на вдалу сесію. Обробка зеленной глини можна порівняти з видобутком колимської руди. Підсушена вітром і зневоднена на сонці вона перетворюється в цілісний моноліт і насилу піддається обробці. А волога зелена глина - це пластичний і дуже щільний грунт, яка не протирається навіть через велике сито. Тому, видобуток такого потрібного грунту обмежена його фізичними властивостями і дається рибалці з великими труднощами. Якщо брати значимість всіх грунтів в цілому, то висока цінність зеленной глини є визначальною для складних рибалок на каналах і річках. За моєю шкалою оцінок зелене грунт має найвищий бал.

КОМБІНУВАННЯ ГРУНТОВ

Змішування двох або трьох видів грунту в складі однієї кормової суміші - маловідомий спосіб навіть для досвідчених рибалок, Формування комбінованих грунтів відноситься до застосування підгодовувань в складних умовах: холодну пору року, обережна або сита риба, висока прозорість води, високий рибальський прес, нечисленність рибного стада (малюнок 1).

І все це, без сумніву, має відношення до спортивних варіантів лову. Комбінування - досить складний творчий процес, що має під собою розрахунок фізичних властивостей грунту. А також, облік біологічних і природних особливостей водойми. Точна і пропорційна комбінація грунтів є запорукою добре сформованої прикормки для лову риби.

Найбільш часто зустрічає варіант це - комбінації грунту і піску. Будь-яка глина має достатню вагу для обважнення кормового кулі і, маючи властивості, що клеять, є «ракетоносієм» харчових частинок. Цей фактор важливий для точної подачі прикормки в точку лову. Важливим фактором є та обставина, що значна кількість глини в складі прикормки, значно збіднює кормову суміш. Але для миттєвої роботи прикормки в точці лову необхідний розпушувач суміші, який би зменшував клеять глини. Для цієї мети краще всього підходить пісок, який прекрасно руйнує кормової куля при попаданні в воду.

При лові обережної риби необхідною умовою є фарбування всієї прикормки і грунту в тон дна водойми. Глина і пісок добре піддаються обробці спеціальними порошковими барвниками суміші «Sensas» або «Van Den Eynden». Можливість комбінування грунтами дає рибалці необмежену можливість пошуку власних пропорцій і всіляких поєднань.

ОБРОБКА глини

Для первинної обробки сирої глини будь-якого типу бажано мати як мінімум два сита: велике і дрібне. На початковій стадії грунт пробивається через велике сито для отчленения великих грудок землі, трави та гілок. На другому етапі відпрацьована глина проходять крізь дрібне сито. Отримана однорідна фракція грунту має в своєму складі найдрібніші частинки землі, які прекрасно збагачені киснем. При змішуванні її з вологою підгодовуванням, кормові кулі добре формуються долонями рук. У деяких випадках просіяне попередньо глину обробляють сухими ароматними добавками. Це робиться для активного підтримки запаху в зоні лову. Навіть якщо риба з'їсть всю підгодовування в місці лову або її знесе течією, платформа з просякнутої пахощами глини буде продовжувати інтенсивно «дихати» і залучати рибу. При використанні порошкових ароматизаторів для обробки сирої глини їх змішують в герметичній тарі, щільно закривають і поміщають на два-три дні в затишному і прохолодному місці. За цей час глина добре просочується усіма ароматами добавки. З найдоступніших порошкових харчових компонентів найбільш підходять ванілін (плотва, густера, ялець), кориця, коріандр, фенугрек (подлещик, лящ, короп). При використанні ароматизатора, що розпилюється на глину за допомогою розпилювача вологи, є великий ризик отримати липку бруд. Волога активно проникає в усі мікротріщини частинок грунту. І при цьому порушується баланс вологості грунту і змінюється його структура. Це дуже складний технологічний процес, який з першого разу не завжди виходить. Найкраще просочити ароматизатором рушник, ретельно його віджати і накрити глину. За допомогою пульверизатора найкраще обробляти пісок, який добре зберігає первинний баланс структури і вологості.

ВОДА

Найголовнішим продуктом, який пов'язує воєдино всі харчові компоненти в підгодовування, є вода, Це центр, навколо якого обертається вся система підготовки.

Вода - живий організм і структурна частина складного механізму багатокомпонентних сумішей.

Вода - будівельний матеріал, який органічно поєднує різні харчові блоки в єдину композицію.

Вода - енергетичне і інформаційне поле між руками рибалки і кормовою сумішшю.

Вода - першорядний і найважливіший елемент підгодовування.

Раніше я думав, що секретні добавки з крапель анісу або ваніліну вже є достатніми для високої ефективності кормової суміші. Але чим більше проходило часу за аналізом підгодовувань, чим більше я прокручував руками рибальських сумішей, тим очевидніше виявлялася справжня суть води.

Вона першою, повільно і впевнено, вийшла на авансцену формування прикормки і зайняла найвищий подіум. Вода перестала бути «просто водою» і відродила в складі суміші свою природну міць і силу. Тільки вода і її кількість роблять підгодовування живий і трепетної. Водою можна пов'язати чудовий ансамбль навіть з найбільш суперечливих харчових компонентів. І водою можна «вбити» самі узгоджуються між собою продукти. Все як в билинних казках - «жива вода», «мертва вода». У рибальської практиці все рибалки спочатку змішують всі компоненти прикормки, а потім додають в неї воду. Рекомендації досить прості і багато рибалок знають повний алгоритм дозування вологою:

  • після змішування харчових продуктів в неї додають воду і ретельно розмішують в спеціальному м'якому відрі. Дають відстоятися на 15 хвилин, щоб вода повністю вбралася в кормові частинки,

І знову додають вологу невеликими порціями. Змішують. Дають відстоятися. І так до повної готовності: зліпити кормові кулі таким чином, що б вони ... Загалом, так виглядає переважна кількість рекомендацій. Але при найближчому і детальному розгляді самої суті починаєш помічати білі плями між дієсловами «відстоятися», «додати» і «зліпити». Виглядає все дуже просто. Поняття «відстоятися» має чітко виражений часовий період. Дія «зліпити» має фізичний сенс. Тут все відносно ясно. Але все одно не вистачає «п'ятого елемента» ... І він несподівано сплив з питанням «скільки додати?»

Будь-яка кількість води має власний обсяг і вага. Тільки на перший погляд немає різниці між додатковими обсягами води в 50 і 100 мл. Насправді, зволожені кормові суміші на цих обсягах води істотно відрізняються один від одного і вже можуть виконувати різні завдання. Так міліграм за міліграмом стала складатися спектральна діаграма вологи в складі кормової суміші. Кількість води в підгодовування визначає функціональне і цільове призначення суміші. Визначає активність кормового кулі. Уповільнює або прискорює процеси розпаду харчових частинок. І будь-яку кількість води, навіть саме мінімальне, здатне повністю змінити структуру прикормки і поміняти її функціональність.

На користь моїх аргументів можу навести численні риболовлі по холодній воді глибокої осені і а період льодоставу. Це як раз ті періоди, коли риба обережно ставиться до всіх попереджувальним факторам і вибіркова в виборі підгодовування. Так ось, суміші, круто замішані на воді з крана, нічим не відрізняються від сумішей на воді, взятій прямо з водойми. Та й мотиля, промитого неодноразово в такий же воді, лящ бере впевнено і сміливо.

Хороший ефект дає кип'ячена вода. Запарені кип'яченою водою кормова суміш за ніч значно активується за своїм змістом, Якість такої прикормки стає значно вище. В суміші з'являється більше вільних радикалів (амінокислоти і їх з'єднання ...) і вивільнених ароматичних компонентів, які добре розмиваються водою і прекрасно залучають рибу на місце лову,

Загалом, температура обробки харчових компонентів стає важливою ланкою отримання більш якісного продукту. Термічний вплив з температурою в 50-55 градусів є оптимальним середовищем отримання максимальної кількості ароматичних речовин і поліпшенням смаку продукту.

Для збереження повного букета ароматичних речовин бажано все харчові компоненти готувати з маслосодержа ські продуктами. Наявність в кормовій суміші маслянистої конопель, соняшникової макухи, сої тільки посилить і активує дію підгодовування. При з'єднанні їх з кип'яченою водою у маслянистих компонентів руйнуються стінки клітин, і вивільняється максимальну кількість ароматичних молекул. Їх кількість значно перевищує вміст при звичайній обробці. Вони буквально пронизують весь об'єм суміші і вступають в з'єднання з іншими вільними радикалами, ніж тільки підсилюють ароматизацію підгодовування. Мабуть, з цієї причини багато фірмові європейські суміші містять у своєму складі маслянисті складові, які зберігають властивості і продовжують термін дії звичайних компонентів. Оброблені таким чином суміші значно менше окислюються і довго зберігають первинний аромат. Виходить, що маслянистий компонент виступає блокуючим і консервирующим елементом

Звичайна вода значно довше руйнує стінки клітин і довше утворює подібні з'єднання. У рибалки на березі водойми немає ні часу, ні відповідних умов, щоб підготувати ударну суміш.

Вода - унікальний харчової контейнер, в якому можна розбавляти безліч інших компонентів для подальшого введення до складу кормової суміші. Майже всі цукровмісні продукти легко розчиняються у воді і легше адаптуються в підгодовування.

З повагою ставтеся до води, і дотримуйтесь правильний баланс вологи в складі суміші!

За матеріалами fish-kirov.ru

Чому і навіщо глина?
Чому і навіщо глина?
І він несподівано сплив з питанням «скільки додати?

Новости