Рецепт домашнього хліба на заквасці, опарі в хлібопічці Панасонік

  1. Рецепт бездріжджового хліба
  2. Готуємося до замісу тіста в хлібопічці Панасонік
  3. випічка
  4. Рецепт хліба з додаванням житніх висівок

Шановні відвідувачі! Пропоную Вашій увазі покрокову інструкцію простого рецепту домашнього хліба на житній заквасці в хлібопічці Панасонік 2501 з наочними фотографіями. Ні грама дріжджів, а тільки смачний, екологічно чистий і корисний продукт для всієї родини на кожен день.

Рецепт бездріжджового хліба

Як спекти житній хліб в хлібопічці, готуємо опару

Опара - це таж сама закваска тільки в більшому обсязі! Готувати опару будемо за тим же принципом, що і закваску тільки збільшуємо кількість борошна і води.

  • 50 грам житнього закваски (вода, житнє борошно)
  • 185 грам житнього борошна
  • 185 грам води

Якщо мені треба швидше, щоб опара піднялася, я ставлю її до батареї опалення і накриваю (це взимку), а в теплу пору року в духову шафу з включеним підсвічуванням, температура близько 30 градусів Якщо мені треба швидше, щоб опара піднялася, я ставлю її до батареї опалення і накриваю (це взимку), а в теплу пору року в духову шафу з включеним підсвічуванням, температура близько 30 градусів. Час приготування скорочується в два і більше - 4, 5 годин.

Готуємося до замісу тіста в хлібопічці Панасонік

Наливаємо 1 ст. ложку рослинної олії на дно форми хлібопічки. Викладаємо 375 гр опари, до неї додаємо 485 гр борошна пшеничного цільнозерновий. Розводимо сіль 10 гр в 200 мл води, тим самим вона рівномірно розподіляється і не буде потрапляти грудочками в одному місці, вливаємо в форму, де вже опара і борошно. Кухонна сіль є необхідним інгредієнтом при приготуванні тесту. Вона зменшує набухаемость і розчинність білків борошна, робить тісто більш пластичним, що особливо важливо для житнього тіста.

Вибираємо заміс в хлібопічці Panasonic SD-2501 програма «Житній №17» - це процес замісу і підйому (без випічки), по закінченню роботи програми - відкриваємо кришку,   накриваємо форму рушником (для утримання тепла), закриваємо і чекаємо Вибираємо заміс в хлібопічці Panasonic SD-2501 програма «Житній №17» - це процес замісу і підйому (без випічки), по закінченню роботи програми - відкриваємо кришку, накриваємо форму рушником (для утримання тепла), закриваємо і чекаємо. У вашому випадку (якщо модель відрізняється) можна вибрати приготування тіста для «Піци», для уточнення краще подивитися інструкцію до хлібопічці. Результат замісу тіста показаний на фотографіях нижче.

Ми залишаємо наш колобок на вистоювання (кришка закрита) на 3 години 30 хвилин. Час підйому залежить від сорту борошна (пшеничне цільнозернових, пшеничне вищого ґатунку, суміш із житнього та пшеничного борошна, якщо ви додасте цукор - для любителів здобного хлібця) і може тривати в залежності від температури повітря в приміщенні від 2 до 4 годин. Тісто буде готове до випічки, коли збільшиться в об'ємі в два рази і більше.

випічка

В нашій хлібопічці режим так і називається «Випічка», можна вибрати час приготування - ставлю 1 година 10 хвилин В нашій хлібопічці режим так і називається «Випічка», можна вибрати час приготування - ставлю 1 година 10 хвилин. Далі залишається тільки терпіти і чекати, запах приготування хліба не описати словами!

Ось прийшов час дістати наш хлібець, обов'язково викладіть його на решітку, зверху укрийте рушником і дочекайтеся, коли він охолоне. Смачного!!!

Смачного

Рецепт хліба з додаванням житніх висівок

  • Масло рослинне одна столова ложка
  • Опара 375 грам на житній заквасці
  • Борошно пшеничне 285 грам
  • Борошно житнє 200 грам
  • Висівки житні 60 грам
  • Вода 230 мл
  • Сіль 10 грам

Рецепт хліба з пшеничного борошном вищого сорту

  • Масло рослинне одна столова ложка
  • Опара 375 грам на житній заквасці
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 485 грам
  • Вода 200 мл.
  • Сіль 10 грам

Корисні поради або "чому хліб при випічці в хлібопічці тріскається"

Моя порада здасться простим, але це те, з чим особисто я зіткнулася, і як згодом мені вдалося впоратися. На фото нижче ви можете побачити - верхівка хліба тріснула, це і у мене іноді трапляється, хоча випікаю вже давно. Моя порада здасться простим, але це те, з чим особисто я зіткнулася, і як згодом мені вдалося впоратися Найголовніша причина чому після випічки хліба скоринка тріскається - наш хлібець перестояв в хлібопічці на підйомі, іноді додаю столову ложку цукру для здобного хліба, і забуваю, що треба скоротити час до випічки - може повторюся "цукор сприяє швидкому підйому".

Що треба робити:

  1. ви вперше випікаєте - частіше дивитися, особливо після двох годин підйому
  2. якщо переглянули - то найпростіше збільште час випікання і перші десять хвилин не закривайте кришку хлібопічки, тобто якщо основний час 1 година 10 хвилин + 10 хвилин на відкриту кришку разом 1 годину 20 хвилин

Сподобався мій рецепт - залиште коментар, напишіть відгук в гостьовій книзі, задавайте питання.

Новости