Рецепти англійських страв до чаю. Чаювання по-англійськи

  1. Тонкі трикутні сендвічі Тонкі трикутні або прямокутні сендвічі (finger sandwiches) їдять на самому...
  2. Сконе

Тонкі трикутні сендвічі

Тонкі трикутні або прямокутні сендвічі (finger sandwiches) їдять на самому початку чаювання. Їх можна зробити з білого або цільного хліба, який повинен бути дуже тонко і рівно нарізаний. Використовуйте хліб, який вже продається нарізаним на тонкі шматочки. З кожного квадратного скибочки потрібно тонко зрізати всі скориночки, додати потрібні наповнювачі, накрити другим шматочком хліба і розрізати кожен отриманий сендвіч на чотири частини по діагоналі. Це робити зручніше ножем з дрібної пилою.

Наповнювачі (начинки) для сендвічів до англійського чаювання

Сендвіч з огірком. Між двома скибочками хліба кладеться дуже тонкий шар розм'якшеного вершкового масла і тонкий кружечок свіжого огірка.

Сендвіч з копченим лососем або сьомгою. Між двома скибочками хліба кладеться дуже тонкий шар вершкового масла або вершкового сиру, змішаного з краплею лимонного соку, і тонкий шматочок копченої сьомги.

З яйцем і крес-салатом. зварені круто яйця розім'яти виделкою до однорідної маси. Додати листя крес-салату, трохи майонезу, підсолити і перемішати. Отриману масу покласти між двома скибочками хліба.

Сендвіч з крабом і яблуком. Цибулину-шалот і половину кислого яблука без шкіри дрібно-дрібно нарізати, додати 2 столові ложки цільної гірчиці, посолити і поперчити, вичавити трохи лимона. Змішати з 300 р приготованого м'яса краба (можна консервованого) і додати трохи майонезу, щоб суміш стала більш еластичною. Залишити в холодильнику на півгодини. Охолоджену крабову суміш покласти між двома скибочками хліба.

З курячим салатом Коронація . Подрібніть салат і покладіть між двома скибочками хліба.

Вікторіанський пиріг, або торт Вікторія

Вікторіанський пиріг їдять після сендвічів, коли настає час для солодкого. Ця страва - здобний бісквітний торт з прошарком вершків і джему посередині. Зверніть увагу, що по-англійськи бісквітами називають печиво. Тому, щоб уникнути плутанини, називатимемо його Вікторіанським пирогом, як він називається по-англійськи з 1861 року на честь королеви Вікторії (Victoria sandwich cake, Victoria Sponge cake). Королева Вікторія була відома своїми гастрономічними пристрастями і вишуканими застіллями. І вже вона ніколи не відмовлялася від чашки чаю з шматочком смачного пирога.

Пиріг готується дуже легко і швидко. Це відмінний вихід з положення, якщо до вас вже їдуть гості, а до чаю нічого немає, або для подібної ситуації. Якщо прикрасити Вікторіанський пиріг цукровою глазур'ю або збитими вершками і фруктами зверху, то вийде відмінний святковий торт, наприклад, на день народження або весілля. За традицією, другий і третій поверхи весільного торта в Англії якраз є такою "губку з тіста" з прошарком вершків і джему, вкриту товстим шаром твердої глазурі і марципану.



Ще одна перевага вікторіанського пирога - він відмінно зберігається в морозилці. Розморожений повністю при кімнатній температурі за кілька годин до подачі на стіл, торт буде як і раніше свіжим.

  • 170 г "млинцевій" борошна (муки з пекарського порошку і содою)
  • 150 г дрібного цукрового піску
  • 170 г вершкового масла або хорошого маргарину
  • 3 великих яйця
  • 1 ч.л. екстракту ванілі
  • Дрібка солі
  • Кілька ст.л. малинового джему (або іншого з кислуватим смаком)
  • Жирні вершки для збивання або вершкове масло

Яйця збийте з цукром до світлого кольору, додайте розм'якшене масло або маргарин, ваніль, сіль і борошно. Все добре розмішайте і збийте міксером. Відразу ж розлийте суміш в дві невисокі круглі жаростійкі форми для пирогів і поставте в розігріту духовку. Випікати коржі потрібно при температурі 160 С протягом 20-25 хвилин. Коли коржі готові, вийміть їх і остудіть, перевернувши на решітку. Коли коржі повністю охолонуть, один з них намажте шаром джему в 5-7 мм, потім таким же шаром збитих до густоти вершків або несолоного вершкового масла. Інший корж покладіть зверху (вийде сендвіч з двох коржів з вершками і джемом посередині). Можна посипати готовий пиріг зверху цукровою пудрою або залити глазур'ю. Різати пиріг можна вже за столом, коли зібралися гості і господиня готова розливати чай.

Сконе

Матеріал і фото: Оксана Джетер, Заміська ЖИТТЯ

Новости