Реєстрація ТОВ (фірми) в 2019 році, порядок реєстрації юридичної особи самостійно

  1. Крок 2. Придумайте найменування для своєї організації
  2. Крок 3. Визначтеся з юридичною адресою ТОВ
  3. Крок 4. Виберіть коди діяльності за КВЕД
  4. Крок 5. Визначте розмір статутного капіталу ТОВ
  5. Крок 6. Підготуйте необхідні документи для створення ТОВ
  6. Крок 7. Заповніть заяву Р11001
  7. Крок 8. Сплатіть державне мито
  8. Крок 9. Виберіть систему оподаткування

Реєстрація ТОВ - перший крок на шляху до вашого бізнесу

Реєстрація ТОВ - перший крок на шляху до вашого бізнесу. Зробити його ви можете самостійно або звернувшись до професійних реєстраторів. Наша покрокова інструкція по реєстрації ТОВ в 2019 році покаже вам, як відкрити ТОВ швидко і безкоштовно.

Реєстрація юридичної особи можлива як самостійно, так і за допомогою професійних реєстраторів. У таблиці ми порівняємо плюси і мінуси обох варіантів:

спосіб реєстрації

витрати

плюси

мінуси

Самостійна підготовка документів для реєстрації ТОВ.
Ви самостійно заповніть заяву Р11001 і підготуєте інші документи для подачі в ФНС

Держмито - 4000 рублів; нотаріальне оформлення, якщо ви не будете звертатися в ИФНС особисто - від 1000 до 1300 рублів.

Отримання досвіду по спілкуванню з реєструючими органами, економія грошей на послуги реєстраторів.

Відсутні, якщо ви будете дотримуватися правил реєстрації та скористаєтеся нашими підказками.

послуги реєстраторів
Реєстратори підготують і здадуть за вас в реєструючу ФНС всі необхідні документи.

Послуги реєстраторів - від 2000 до 8000 рублів; держмито - 4000 рублів; витрати на нотаріальне оформлення - від 1000 до 1300 рублів.

Економія часу на підготовку документів, найчастіше гарантія на повернення коштів на оплату держмита, якщо відмова ФНС стався з вини реєстраторів.

Додаткові витрати; необхідність передачі паспортних даних; відсутність досвіду взаємодії з ФНС

Додаткові витрати;  необхідність передачі паспортних даних;  відсутність досвіду взаємодії з ФНС

Крок 2. Придумайте найменування для своєї організації

Реєстрація фірми потребують вибору найменування ТОВ російською мовою. Повне фірмове найменування повинне містити в собі вказівку на його організаційно-правову форму, наприклад: Товариство з обмеженою відповідальністю «Реєстраційне бюро». Детально про вимоги до найменування фірми при реєстрації підприємств читайте в розділі Фірмова назва .

Крок 3. Визначтеся з юридичною адресою ТОВ

Створення ТОВ відбувається в податковій інспекції, в введенні якої знаходиться обраний вами юридична адреса . Отримати юридичну адресу для фірми можна трьома способами:

  • орендувати / купити / мати у власності нежитлове приміщення;
  • укласти договір на надання юридичної адреси з поштово-секретарським обслуговуванням (по Москві такі адреси ви можете отримати у наших партнерів )
  • зареєструвати ТОВ на Домашня адреса керівника або засновника.

Крок 4. Виберіть коди діяльності за КВЕД

Перед тим, як зареєструвати ТОВ, ви повинні визначитися, яким саме бізнесом будете займатися. Коди підприємницької діяльності вибирають із спеціального класифікатора КВЕД, ви можете скористатися для цього нашій формою пошуку . Якщо ви використовуєте для підготовки документів наш сервіс , То вам буде запропоновано список, що розкривається, що зробить вашу роботу з вибору кодів зручнішою.

Крок 5. Визначте розмір статутного капіталу ТОВ

Мінімальний розмір статутного капіталу ТОВ - 10000 рублів, але для деяких видів діяльності мінімальна сума статутного капіталу збільшена. Внести статутний капітал потрібно не пізніше 4 місяців з дня реєстрації ТОВ. З вересня 2014 року статутний капітал в мінімальному розмірі вноситься тільки грошима (п. 2 ст. 66.2 ГК РФ), але додатково можна внести статутний капітал і в майновій формі. Уникайте розмірів статутного капіталу, через які виникають частки з нескінченної дробової частиною. Наприклад, для 3 засновників з частками 1/3 кожна треба вибирати статутний капітал в сумі кратній трьом.

Для внесення статутного капіталу вам буде потрібно відкрити розрахунковий рахунок в банку.

Крок 6. Підготуйте необхідні документи для створення ТОВ

У пакет документів, необхідних для реєстрації фірми, входять:

Реєстрація ТОВ самостійно, як і підготовка цих документів цілком можлива, якщо ви використовуєте безкоштовні можливості нашого сервісу .

Крок 7. Заповніть заяву Р11001

Реєстрація підприємств відбувається на підставі заяви за формою Р11001 . Помилки при заповненні заяви можуть призвести до відмови податкової інспекції у прийомі ваших документів. Ми рекомендуємо вносити свої дані в форму Р11001 за допомогою нашого сервісу, це дозволить уникнути помилок і порушення встановлених вимог.

З 29 квітня 2018 року в заяві на реєстрацію заявник повинен вказувати свою електронну адресу. Документи, що підтверджують факт реєстрації (лист записи ЕГРІП або ЕГРЮЛ, статут з відміткою ИФНС, свідоцтво про постановку на податковий облік), направляються інспекцією не в паперовому вигляді, як раніше, а в електронному. Паперові документи, на додаток до електронних, можна буде отримати тільки за запитом заявника.

Зверніть увагу, що підписувати заяву не треба! Ви підпишете його в присутності податкового інспектора або у нотаріуса, якщо подача заяви про реєстрацію ТОВ здійснюється за дорученням.

Крок 8. Сплатіть державне мито

Скільки коштує відкрити ТОВ? Реєстрація фірм - це державна послуга, за яку стягується мито в розмірі 4000 рублів. Ви можете сплатити держмито одним із способів:

  • заповнити бланк квитанції вручну, для чого вам треба дізнатися реквізити реєструючого органу в самій податковій інспекції або на сайті ФНС;
  • скористатися спеціальним по формуванню квитанції.

З 2019 року заявники, які направляють документи на реєстрацію ТОВ через сайт ФНС або портал держпослуг, звільняються від сплати держмита (ст. 333.35 НК РФ). Однак це можливо тільки при наявності посиленою кваліфікованої електронного підпису.

Крок 9. Виберіть систему оподаткування

Реєстрація юридичної особи проводиться для того, щоб ви могли легально займатися бізнесом і отримувати доходи. Щоб ваша діяльність була прибутковою, дуже важливо вже на старті правильно вибрати систему оподаткування . Ви можете самостійно ознайомитися з податковими режимами в розділі оподаткування або отримати безкоштовну консультацію наших партнерів з 1С: БО.

У більшості випадків найвигіднішим режимом для початківця бізнесмена виявляється спрощена система оподаткування. Подати заяву про перехід на ССО треба протягом 30 днів після реєстрації ТОВ, але можна зробити це і при подачі зазначеного вище пакета документів.

Якщо ви вирішили зареєструвати фірму за допомогою нашого сервісу, то програма підготує для вас заяву про перехід на спрощенку. У більшості інспекцій запитують два примірника повідомлення, але деякі ИФНС вимагають три. Один примірник вам видадуть назад з відміткою податкової інспекції.

Перевірте, перед тим, як зареєструвати ТОВ, ви повинні підготувати такі документи:

  • заяву за формою Р11001 - 1 прим .;
  • рішення єдиного засновника або протокол загальних зборів засновників - 1 прим .;
  • статут ТОВ - 2 екз .;
  • квитанція про оплату держмита - 1 прим .;
  • документи, що підтверджують наявність юридичної адреси - 1 прим .;
  • повідомлення про перехід на ССО, якщо ви вибрали цей режим - 2 екз., але деякі ИФНС запитують 3 прим.

Договір про заснування ТОВ декількома засновниками не входить в список документів, що подаються на реєстрацію (його немає в переліку документів, зазначених в законі "Про реєстрацію"), проте деякі ИФНС його вимагають, тому рекомендуємо мати копію договору при собі.

У 2019 термін для реєстрації юридичної особи становить не більше 3 робочих днів. На електронну адресу, вказану вами при реєстрації, повинні направити:

  • лист записів Єдиного державного реєстру юридичних осіб за формою № Р50007;
  • свідоцтво про постановку на облік в податковому органі;
  • статут з відміткою реєструючого органу.

Вітаємо, реєстрація товариства відбулася! Сподіваємося, що наша покрокова інструкція по реєстрації ТОВ в 2019 році вам допомогла!

Що робити, якщо ви отримали відмову в реєстрації ІП або ТОВ? З 1 жовтня 2018 року заявника може знову подати документи на реєстрацію ІП або ТОВ без повторної сплати мита . Звернутися в ИФНС треба протягом трьох місяців після винесеного рішення про відмову, причому, зробити це можна тільки один раз.

Дізнайтеся докладніше про те, які ще дії треба зробити після реєстрації вашої фірми. І пам'ятайте, що незаконне підприємництво тягне за собою адміністративну і кримінальну відповідальність .

Чи збираєтеся відкрити свій бізнес? Не забудьте зарезервувати розрахунковий рахунок. Для вибору розрахункового рахунку спробуйте наш калькулятор банківських тарифів:

Калькулятор підбере найбільш вигідне банківське пропозицію по розрахунково-касовому обслуговуванню для вашого бізнесу. Введіть обсяги операцій, які плануєте здійснювати в місяць, і калькулятор покаже тарифи банків з відповідними умовами.

Що робити, якщо ви отримали відмову в реєстрації ІП або ТОВ?
Чи збираєтеся відкрити свій бізнес?

Новости