Реєстрація компанії в США

  1. Навіщо взагалі це потрібно?
  2. 1. Процесингові системи світового рівня
  3. 2. Недоторканність засобів
  4. 3. Захист американським законом
  5. 4. Довіра інвесторів і репутація
  6. типи компаній
  7. 1. SP (Sole Proprietorship)
  8. 2. LLC (Limited Liability Company)
  9. 3. Corporation (type C and S)
  10. реєструємо компанію
  11. 1. Самому або з адвокатом?
  12. 2. Що таке Registered Agent
  13. 3. Реєстрація LLC
  14. 4. Укладаємо Operating Agreement
  15. 5. Отримуємо EIN
  16. 6. Відкриваємо бізнес-рахунок
  17. 7. Публікуємо інформацію в газетах
  18. Як і де зареєстрований Parasite

команда Parasite розосереджена по всьому світу - від Америки до СНД і від СНД до Китаю - але юридично ми зареєстровані саме в США. У цьому матеріалі ми детально розповімо, які переваги отримує бізнес при реєстрації в Америці, і як це зробити - навіть з рідної країни. У мікрофона сьогодні керівник Parasite і автор популярного телеграм-каналу про імміграцію в США « за бугром ».

Навіщо взагалі це потрібно?

Перед тим як щось зробити, раціональна людина хоче зрозуміти - а що це дає? Питання актуальне і тут, оскільки реєстрація американського юрособи - не найдешевше і вже точно не найпростіше задоволення (в чому ви переконаєтеся далі). Розберемо по пунктах, які переваги ви отримаєте, зареєструвавши компанію в США.

1. Процесингові системи світового рівня

Є різні способи обробки електронних платежів. Деякі сайти приймають тільки електронні гроші (Qiwi, Яндекс.Деньги і т.д.), інші - дозволяють оплатити рахунок безпосередньо з банківської карти. Чим більше гнучкості в оплаті пропонує сервіс, тим більше круту процессинговую систему він використовує.

Сьогодні «топової» системою для обробки платежів, визнаної на світовому рівні, є Stripe . Саме цю систему використовуємо ми в Parasite для обслуговування міжнародних клієнтів (тих, хто знаходиться за межами РФ), а скоро ми впровадимо процесинг через Stripe і в Росії.

Щоб використовувати систему рівня Stipe, недостатньо мати юрособа в Росії. Однією з вимог при реєстрації в системі є унікальний номер EIN, який мають тільки американські компанії. Хочете використовувати Stripe - реєструйтеся в потрібному місці.

Звичайно, на російському ринку вже є великі аналоги на кшталт CloudPayments, але вони істотно програють і по гнучкості, і по безпеці, і по довірі користувачів. Крім того, тільки Stripe дозволяє без проблем обробляти прямі платежі з карт будь-якого банку, випущених в будь-якій країні світу, в будь-який час дня і ночі.

Щоб користуватися найкращим процессингом оплат, доведеться відкрити компанію в США.

2. Недоторканність засобів

Грошові кошти, зароблені американською компанією, зберігаються на бізнес-рахунку в американському банку. Таким гігантом, обслуговуючим ваш розрахунковий рахунок, може стати, наприклад, JPMorgan Chase (найбільший в світі банк за обсягом активів - $ 2,5 трлн) або Bank of America.

Таким гігантом, обслуговуючим ваш розрахунковий рахунок, може стати, наприклад, JPMorgan Chase (найбільший в світі банк за обсягом активів - $ 2,5 трлн) або Bank of America

Ці хлопці вміють зберігати гроші

Зберігаючи кошти в подібних банках, ви можете бути впевнені, що вони не зникнуть через чергового відкликання ліцензії з боку ЦБ РФ, економічного потрясіння або бажання бандитів з хорошою «дахом» в ФСБ забрати ваш бізнес.

Безпека створює відчуття спокою, а воно, як відомо, продовжує життя і робить вас щасливішими.

3. Захист американським законом

Якщо ви ведете бізнес-активність від американського юрособи, ви можете розраховувати на судовий розгляд на території США в разі конфлікту з державою, фізичною особою або іншою компанією. Як відомо, американське правосуддя в меншій мірі піддається впливу грошей або «даху», тому ви можете бути впевнені в чесному і відкритому судовому процесі.

Це, однак, створює і додаткові ризики - наприклад, в Америці не варто йти від сплати податків або займатися будь-якою іншою незаконною діяльністю. Строгість законів тут нічим не компенсується. Вони просто суворі.

4. Довіра інвесторів і репутація

Інвестор - це назва людини, який дає вашому бізнесу гроші, причому ви зазвичай думаєте, що він дурніший вас, а насправді навпаки (хоча б тому, що у нього гроші є, а у вас - ні). Щоб інвестор дав гроші, він повинен повірити в вашу команду і бізнес.

Звичайно, форма бізнесу не грає при цьому істотної ролі, але погодьтеся: давати свої гроші компанії Vasily Pupkin & Sons Inc, зареєстрованою в Північній Дакоті, все ж приємніше, ніж ІП Вася Пупкін, розташованому в квартирі Василя в Кузнецьк.

Американська компанія надає певну репутаційну складову бізнесу: вам більше довіряють не тільки інвестори, а й контрагенти, партнери і безпосередньо клієнти.

типи компаній

У США є таке ж розмаїття форм бізнесу, як і в СНД. Якщо ви вже знайомі з різницею між ІП, ТОВ, ЗАТ, ВАТ, Товариством і т.д. - вам буде легко розібратися і в американських формах. У цій статті я виходжу з того, що читач принаймні в загальних рисах знайомий з бізнесом, тому зупинятися на конкретних відмінностях ОПФ не буду, а тільки позначу, яка форма в американській практиці відповідає тій чи іншій організації в правовій практиці сучасної Росії.

Розглянемо чотири найбільш популярних форми організації бізнесу в США: SP, LLC, Corp-C і Corp-S.

1. SP (Sole Proprietorship)

Найпримітивніша форма бізнесу в США, практично тотожна вітчизняному ІП - має на увазі формування бізнесу без одночасного формування юридичної особи, тобто власник юридично не відділяється від своєї компанії.

Ця форма ідеально підходить для невеликих компаній з простою організаційною структурою, керованих однією людиною (власником і керівником). Власник SP поділяє прибуток з партнерами, проте відповідає за борги компанії всім своїм майном. Це означає, що в разі банкрутства SP стягнення звертається на особисте майно керівника. З очевидних причин ця ОПФ не підходить для скільки-небудь серйозного бізнесу.

Переваги - простота реєстрації, низька вартість обслуговування, легкість бухгалтерської та податкової звітності (податки на SP здаються разом зі звичайними індивідуальними податками на спеціальному додатку Schedule C).

Перше правило будь-якої розсудливої ​​бізнесмена - обмежуй свою відповідальність, тому відразу перейдемо до нормальних форм бізнесу.

2. LLC (Limited Liability Company)

Найпопулярніша організаційно-правова форма в США, тотожна російському ТОВ. Ця форма не така складна, як корпорація, проте вже відокремлює майно власника від майна компанії, а значить - створює відокремлений юридична особа, яка самостійно відповідає за своїми боргами.

Я розробив просте правило: якщо ви не знаєте, яка форма бізнесу вам підходить, вибирайте LLC. А якщо знаєте, то навіщо ви все ще читаєте цю статтю?

LLC - це чудова форма, тому що вона бере все найкраще від SP, Corporation і Partnership. Від корпорації ми отримуємо обмеження відповідальності членів, а від партнерства і SP - просте одноступенчатое оподаткування (в той час як корпорація платить податки двічі: спершу податок на прибуток корпорації, а потім акціонери платять окремий податок на свій прибуток).

Далі в цій статті ми будемо розглядати саме реєстрацію LLC.

3. Corporation (type C and S)

Корпорація - сама «наворочена» форма бізнесу, яка в першу чергу підійде для великих компаній, які планують: а) складну організаційну або фінансову структуру; б) величезна кількість власників; в) залучення позабіржових інвестицій; г) лістинг на біржі і публічна пропозиція цінних паперів. Якщо ви не розумієте, про що йде мова, вам не потрібна корпорація.

Власниками корпорації є її акціонери, тобто люди, які володіють акціями (по-нашому - "common stocks"). При цьому керує корпорацією часто найманий менеджмент, який не перебуває з акціонерів, але обирається ними.

Про корпорації треба знати ще одну річ: вони бувають двох типів - C-Corporation і S-Corporation. Тип З більш складний: такі корпорації, як правило, платять податки двічі - спершу на прибуток компанії, а потім на розподіляються між акціонерами дивіденди. Перевага корпорацій типу С - у них немає обмежень для власників: акціонерів може бути необмежена кількість, в тому числі громадян інших країн.

Тип S платить податки за типом "pass-through entity". На практиці це означає одноступенчатую податкову систему, як у випадку з LLC. Однак у таких компаній є істотні обмеження на число і вид власників: акціонерів не може бути більше 100, причому всі вони повинні бути або громадянами США, або резидентами цієї країни (власниками грінкарти).

реєструємо компанію

Вище я вже сформулював головне правило вибору ОПФ для реєстрації американської компанії: якщо не знаєш, яка форма бізнесу тобі підходить, реєструй LLC. Тому далі я детально розповім про процес реєстрації саме цієї ОПФ.

1. Самому або з адвокатом?

Принципово є два способи відкрити компанію в США: найняти для цього бізнес-адвоката або зробити все самостійно. Диспозиція така: адвокату треба багато заплатити, але якщо хочеш зареєструвати сам, то буде потрібно людина з легальним статусом в США, який є членом компанії або просто готовий допомогти на довірчих умовах.

Заплатити адвокату - це простий сценарій, тому ми не будемо окремо його розглядати. Пам'ятайте, що на цьому ринку діє багато шахраїв: вони користуються тим, що покупець знаходиться за кордоном і ніяк їх не «дістане», тому випадки, коли такі «адвокати» (а насправді - шарлатани) зникають з отриманими грошима, нерідкі.

Вартість послуг справжнього адвоката для реєстрації компанії в США починається від $ 500 і потенційно нічим не обмежена - відомі юристи можуть запросити до $ 3-4 тис за цю просту на перший погляд процедуру.

Вартість послуг справжнього адвоката для реєстрації компанії в США починається від $ 500 і потенційно нічим не обмежена - відомі юристи можуть запросити до $ 3-4 тис за цю просту на перший погляд процедуру

спершу гроші

Отже, ми виходимо з того, що ви хочете відкрити компанію самостійно і у вас є партнер, друг, знайомий або родич в США, готовий вам допомогти. Альтернативний сценарій - ви готові самі приїхати в США у відрядження на кілька днів, щоб зареєструвати компанію.

2. Що таке Registered Agent

Для початку потрібно зрозуміти, що таке Registered Agent. У бізнес-практиці СНД таке поняття відсутнє, тому воно може викликати труднощі.

Registered Agent - це адреса, за якою ви бажаєте отримувати всю важливу державну кореспонденцію, наприклад, судові повістки, податкові претензії або листи від секретаря штату. Як Registered Agent ви можете вибрати офіс своєї компанії (якщо такий існує), свою домашню адресу в США, адреса друга або знайомого, якому ви беззастережно довіряєте, або - якщо перерахованих можливостей немає - ви можете найняти спеціальну компанію, яка надасть вам адреса в як Registered Agent.

Компаній, які надають такі послуги, дуже багато, і вибрати можна тільки за відгуками. Стандартна ціна за їхні послуги - від 50 до 200 доларів в рік.

Я можу порадити послуги компанії, якими користувалися ми - і вони жодного разу не підвели. це New York Registered Agent LLC .

Як тільки ви оплатите послуги подібної компанії, ви можете використовувати наданими ними адресу в якості Registered Agent при подальшій реєстрації компанії. Трохи пізніше ви побачите, де ця адреса знадобиться.

3. Реєстрація LLC

Раніше щоб відкрити компанію, потрібно проробити багато паперової роботи і відправити заяви секретарю штату поштою. Зараз процедура «оцифрувати», перемістилася в Інтернет і займає кілька хвилин.

У кожного штату є окремий сайт, присвячений бізнесу - в Нью-Йорку це https://www.dos.ny.gov/corps/ . Будь-яка реєстрація бізнесу відбувається на подібному веб-сайті: вам всього лише потрібно знайти відповідний для вашого штату, а подальша процедура буде більш-менш однаковою для всіх. Розглянемо відкриття LLC на прикладі Нью-Йорка.

Для початку необхідно перевірити доступність бажаного вами назви компанії. Для цього переходимо по засланні , В розділі "Status type" вибираємо "All", в розділі "Search type" вибираємо "Contains", а в рядок "Business Entity Name" вводимо бажане назву компанії.

Наприклад, якщо ввести значення "Parasitelab LLC", можна побачити, що таке ім'я вже зайнято - доведеться вибирати інше:

Як тільки назва компанії, яка одночасно влаштовує нас і ніким не зайняте, знайдено, можна перейти безпосередньо до реєстрації LLC.

переходимо по цим посиланням і вибираємо перший пункт у списку: "Domestic Business Corporation ...". На сторінці, треба зробити вибір - чи хочемо ми відкрити LLC або корпорацію. Щоб відкрити корпорацію, вибираємо перший пункт, щоб відкрити LLC - другий:

Потім вводимо бажане (і ніким не зайняте) назва компанії. У нашому прикладі це буде "ZaBugrom LLC". Наступного сторінці нам пропонується скласти, немов з конструктора, свій статутний документ - Articles of Organization. Відзначаємо галочками ті блоки, які бажаємо включити в документ.

Для цього прикладу я придумав неіснуючого людини, що проживає за неіснуючою адресою, реєструючого неіснуючу компанію:

Нарешті, наступна сторінка, на яку ви потрапляєте - заключна. Це екран оплати. Залишилося ввести дані кредитної картки і емейл, натиснути кнопку "File Document" - і компанія буде офіційно зареєстрована. Зверніть увагу, що на користь штату буде списана комісія за реєстрацію бізнесу в розмірі $ 200 (сума може змінюватися з часом, перевіряйте цю інформацію на офіційному сайті).

Так, ви повинні заплатити двісті баксів за можливість платити податки.

Через кілька миттєвостей на вашу електронну пошту прийде кілька документів: Online Filing Receipt і Articles of Organization. Якщо перший документ є внутрішнім для компанії, і я не можу показати його в цій статті, то другий документ публічний - і ось як він виглядає в разі Parasitelab LLC:

Якщо перший документ є внутрішнім для компанії, і я не можу показати його в цій статті, то другий документ публічний - і ось як він виглядає в разі Parasitelab LLC:

Перша сторінка

Перша сторінка

Друга сторінка

Articles of Organization - основною статутною документ створеної компанії, який підтверджує її легальну реєстрацію і існування. Його можна роздрукувати і повісити на стіну в офісі - поруч з сертифікатами, подяками та іншими документами, які не цікаві нікому, крім самого власника бізнесу.

4. Укладаємо Operating Agreement

Якщо компанією володіє і управляє одна людина, цей пункт можна пропустити. Якщо партнерів кілька, їх права та обов'язки треба якось закріпити і відрегулювати. Для цього існує спеціальний документ - Operating Agreement (шаблон цього документа можна скачати по засланні ). В цій угоді можна позначити ролі, права і обов'язки всіх засновників компанії.

У Parasite кілька партнерів і складна структура власності, тому наша угода становив бізнес-адвокат, і воно займає багато сторінок. Тільки перша з них не містить чутливої ​​інформації, тому покажу її в якості прикладу:

Operating Agreement підписують всі члени компанії, що мають в ній частку, а згодом документ може використовуватися в суді в разі конфлікту.

5. Отримуємо EIN

Почнемо з теорії. EIN - це унікальний номер компанії як платника податків. Без цього номера компанія не може відкрити бізнес-рахунок і вести діяльність. Отримати номер можна як тільки компанія зареєстрована (див. Попередній пункт).

Для отримання EIN нам буде потрібно людина з легальним статусом в США, у якого є SSN (Social Security Number - індивідуальний номер платника податків і соцстрахування в США).

Отримати EIN можна онлайн за кілька хвилин. переходимо по засланні і натискаємо "Apply Online Now", потім - "Begin Application". На сторінці, вибираємо "Limited Liability Company" і натискаємо "Continue":

Далі вам зададуть кілька простих запитань про вашої особистості (ПІБ, адреса, SSN) і компанії (кількість членів, дати заснування, реєстраційний номер Articles of Organization, адреса і т.д.) На заповнення всіх питань піде кілька хвилин. На останньому кроці натискаємо "Finish Application" і отримуємо EIN на електронну пошту.

Ось як виглядає цей документ:

Як тільки EIN отримано - congratulations, we are all set. Залишилося відкрити бізнес-рахунок, щоб отримувати і зберігати гроші (головна складова будь-якого бізнесу).

6. Відкриваємо бізнес-рахунок

Щоб відкрити бізнес-рахунок, досить прийти в будь-яке відділення обраного банку - будь то Bank of America, Chase або будь-який інший великий американський банк - і принести з собою:

  • Посвідчення особи;
  • SSN;
  • Articles of Organization (див. Пункт 3)
  • Operating Agreement (див. Пункт 4)
  • EIN (див. Пункт 5)

Клерк вивчить комплект документів і відкриє бізнес-рахунок. Кожен з партнерів зможе отримати дебетову карту, прив'язану до основного розрахунковому рахунку фірми.

Тепер бізнес-рахунок можна «прикрутити» до системи процесингу кредитних карт, наприклад, Stripe (див. Початок статті) - але цим вже повинен займатися ваш технічний директор.

7. Публікуємо інформацію в газетах

Занадто важко? Ми вже на фінішній прямій. Останнє, що ви повинні зробити - опублікувати оголошення про відкриття компанії в двох локальних новинних газетах. На жаль, такий закон.

Робиться це просто - телефонуйте до редакції газети і говорите: "I would like to publish the Article of Organization for my recently formed LLC in your newspaper". Клерк виставить вам рахунок (як правило, $ 100-200) і через шість календарних тижнів відправить підтвердження про публікацію на пошту. Підтвердження виглядає так:

Тепер можна потиснути руку гордому володареві нового бізнесу в США.

Як і де зареєстрований Parasite

Компанія Parasitelab LCC зареєстрована в США за адресою 90 State street, office 40, Albany, New York і працює за законами штату Нью-Йорк. Всі платежі від міжнародних клієнтів ми обробляємо за допомогою процессинговой системи світового рівня Stripe.

Ви можете ознайомитися з статутними документами Parasitelab LLC в цій статті - оскільки вони використані в якості ілюстрацій для неї. :-)

Навіщо взагалі це потрібно?
1. Самому або з адвокатом?
Навіщо взагалі це потрібно?
Перед тим як щось зробити, раціональна людина хоче зрозуміти - а що це дає?
А якщо знаєте, то навіщо ви все ще читаєте цю статтю?
1. Самому або з адвокатом?

Новости