Реєстрація STAK-фондів в Нідерландах

  1. Застосування приватного STAK-фонду в Нідерландах
  2. Переваги приватного STAK-фонду в Нідерландах
  3. недоліки
  4. Податки та інші платежі
  5. Характеристики приватного STAK-фонду в Нідерландах
  6. Особливості приватного STAK-фонду в Нідерландах
  7. питання оподаткування
  8. Типова схема використання STAK-фонду
  9. Загальна інформація про Нідерланди
  10. Ще по темі
  11. Що робити далі

Дорога європейська юрисдикція   STAK-фонд ідеальний в якості кінцевого холдингу   Застосування приватного STAK-фонду в Нідерландах    податкове планування   Володіння акціями і частками компаній (холдинг)   Переваги приватного STAK-фонду в Нідерландах   Висока репутація, немає офшорного іміджу   висока конфіденційність   політична стабільність   Ні валютного контролю   При дотриманні ряду умов STAK-фонд не платить податків і не здає фінансову звітність   Немає вимог до мінімального розміру активів фонду   Великий масив договорів про усунення подвійного оподаткування, в тому числі з   Україна   недоліки   Висока вартість створення та утримання фонду   Податки та інші платежі   Приватний фонд не платить корпоративний податок на прибуток і податок на додану вартість за умови, що він не займається активною комерційною діяльністю, яка має на увазі конкуренцію з іншими бізнес-структурами

Дорога європейська юрисдикція

STAK-фонд ідеальний в якості кінцевого холдингу

Застосування приватного STAK-фонду в Нідерландах

  • податкове планування
  • Володіння акціями і частками компаній (холдинг)

Переваги приватного STAK-фонду в Нідерландах

  • Висока репутація, немає офшорного іміджу
  • висока конфіденційність
  • політична стабільність
  • Ні валютного контролю
  • При дотриманні ряду умов STAK-фонд не платить податків і не здає фінансову звітність
  • Немає вимог до мінімального розміру активів фонду
  • Великий масив договорів про усунення подвійного оподаткування, в тому числі з Україна

недоліки

  • Висока вартість створення та утримання фонду

Податки та інші платежі

Приватний фонд не платить корпоративний податок на прибуток і податок на додану вартість за умови, що він не займається активною комерційною діяльністю, яка має на увазі конкуренцію з іншими бізнес-структурами. Якщо ж фонд має намір займатися комерційними операціями (що в принципі не забороняється), то дохід від такої діяльності буде обкладатися нідерландським корпоративним податком на прибуток (20-25%), а в деяких випадках буде стягуватися податок на додану вартість (21%).

  1. Одноразовий державний збір при реєстрації фонду - 100 EUR.
  2. Щорічний державний збір до бюджету - 100 EUR.

Характеристики приватного STAK-фонду в Нідерландах

Загальні

Тип структури Приватний STAK-фонд (Stichting Administratiekantoor)
Тип законодавства Континентальна Час створення 40-50 днів Термін існування Необмежений Чи потрібна держреєстрація? Так Публічно доступна інформація Установчий договір, в якому вказані назва фонду, ім'я Засновника, цілі створення, інформація про керівників (директор) і юридична адреса в Нідерландах Оподаткування прибутку Ні (за умови, що фонд не займається активною комерційною діяльністю) Діяльність на території юрисдикції Чи не заборонена, але при цьому доходи фонду можуть обкладатися місцевими податками Переклад в іншу юрисдикцію Не допускається капітал фонду Стандартна валюта Будь-яка Мінімальний капітал Немає вимог Засновник до то може бути Засновником? Будь-яка фізична або юридична особа Типові права Засновника Стверджує Установчий договір і внутрішній статут фонду. Призначає Директора (членів Ради Директорів). Може призначити себе одним з Директорів. Може призначити Попечителя для нагляду над діяльністю Ради Директорів. Визначає коло початкових Бенефіціарів, встановлює правила для нових потенційних Бенефіціарів. Бенефіціари Публічна доступність інформації Немає Чи може Засновник призначити себе Бенефіціаром? Ні Рада Керуючих Мінімальна кількість Керуючих 1 "Директор". Може бути юридичною особою. Місцевий Керуючий Не потрібно Публічна доступність інформації Так Місце проведення зборів Де завгодно Піклувальник Потрібно? Ні Може бути юридичною особою? Так Кого можна призначити Попечителем? Будь-яке довірена особа (Попечителем можна призначити і самого Засновника, але робити це небажано) Секретар Потрібно? Немає Повинен бути резидентом? Немає Звітність фонду Ведення фінансової звітності Потрібно
Аудит фінансової звітності Аудит і здача звітності потрібні тільки для фондів, які займаються активною комерційною діяльністю і річний оборот яких перевищує 4,4 млн євро. В такому випадку звітність стає публічно доступною. Здача фінансової звітності Публічна доступність звітності Щорічний нефінансовий звіт Не потрібно Плата за здачу нефінансового звіту Немає Регулярні платежі в бюджет Щорічний державний збір 100 EUR Вартість Реєстрація + перший рік змісту від 17 696 USD Подальше щорічне утримання від 12 992 USD

Вказана вартість здається занадто високою?

Зустрічали пропозиції "Офшор від $ 500" і навіть дешевше?

Дізнайтеся, чим небезпечна покупка дешевих офшорів!

Особливості приватного STAK-фонду в Нідерландах

Основне застосування STAK-фонду - захист цінних активів через володіння акціями або частками дочірніх компаній (холдинг). При цьому в фонд можна передавати акції як нідерландських компаній, так і зарубіжних (наприклад, української або офшорної ). Головна мета створення фонду - розділити формальне володіння активом і право отримувати по ньому дохід. З юридичної точки зору кінцевим власником переданих активів є фонд, при цьому у самого фонду власників немає. Таким чином, STAK-фонд є класичною "Структурою-сиротою" (Orphan Entity).

STAK-фонд підлягає обов'язковій державній реєстрації. Установчий договір фонду повинен бути складений на нідерландською мовою, нотаріально завірений і поданий до місцевого Комерційний Реєстр. У ньому вказуються цілі створення фонду, ім'я Засновника і інформація про Керуючих (Директора або Раді Директорів). Ця інформація стає публічно доступною.

Детальна процедура управління активами фонду, відомості про бенефіціара і порядок розподілу доходів між ними закріплюються у Внутрішньому статуті фонду, який є конфіденційним документом, що не підлягає публікації. Внутрішній статут може бути англійською мовою і не повинен завірятися нотаріально.

Після реєстрації STAK-фонд стає повноцінною юридичною особою і отримує право купувати і управляти активами від свого імені. Початкові активи фонду формуються його Засновником. Найчастіше Засновник передає в фонд грошові кошти, а потім фонд вже від свого імені набуває на них цільові активи.

При передачі акцій в STAK-фонд, акціонери такої компанії укладають з фондом спеціальний договір про довірче управління і стають його Бенефіціарами. Голосуючі права по акціях здійснюються Директором (Радою Директорів) фонду відповідно до процедури, закріпленої у Внутрішньому статуті. Для нагляду над діяльністю Директора (Ради Директорів) і / або попереднього схвалення їх дій в структурі фонду бажано передбачити піклувальника .

Натомість переданих акцій Бенефіціари отримують від фонду так звані "Депозитарні розписки" (документи, що засвідчують право отримання доходу), а формальним власником акцій з цього моменту стає сам фонд. Внутрішній статут фонду може містити детальні умови і процедури відчуження депозитарних розписок, або ж в принципі заборонити бенефіціарів таке відчуження - ці питання вирішуються Засновником на стадії створення фонду.

Депозитарні розписки можуть бути двох типів:

  1. "Конвертовані розписки" - власники таких розписок можуть в будь-який момент зажадати від фонду їх конвертації в раніше передані акції дочірньої компанії, тим самим повертаючи собі статус акціонерів.
  2. "Неконвертовані розписки" - можуть бути конвертовані назад в акції тільки в результаті ліквідації STAK-фонду.

Тип видаються бенефіціарів розписок також закріплюється у Внутрішньому статуті фонду.

Директор (Рада Директорів) фонду зобов'язаний вести Реєстр депозитарних розписок із зазначенням детальної інформації про їх власників. Реєстр власників розписок є конфіденційним документом, що не підлягає публікації або здачі в державні органи.

питання оподаткування

Якщо STAK-фонд використовується тільки для володіння і захисту активів, в тому числі через володіння акціями і частками дочірніх компаній, то він повністю звільняється від місцевого оподаткування. У цьому випадку фонд буде вважатися податково-прозорою структурою. Бенефіціари (власники депозитарних розписок) будуть зобов'язані декларувати отриманий за розписками дохід в країні, де вони є податковими резидентами, і сплатити при необхідності прибутковий податок.

Якщо ж фонд займається активною комерційною діяльністю, то він стає податковим резидентом Нідерландів і його активні доходи підлягають оподаткуванню на загальних підставах.

Активною комерційною діяльністю не вважається отримання доходів у вигляді:

  • дивідендів від дочірніх компаній;
  • реалізації (перепродажу) цінних паперів;
  • орендних платежів від нерухомості;
  • інвестиційного прибутку від брокерів або інвестиційних фондів.

Потрібно враховувати, що скористатися перевагами двосторонніх договорів про усунення подвійного оподаткування можуть тільки податкові резиденти Нідерландів. Тобто при використанні STAK-фонду безпосередньо, у дочірньої компанії може виникати обов'язок сплатити податок на репатріацію доходу в країні її реєстрації та / або отримання доходу. Однак якщо в структуру ввести проміжний холдинг у вигляді голландської компанії (наприклад, компанію Besloten Vennootschap, скор. BV), власником якої буде фонд, то така схема дозволить повною мірою скористатися пільгами податкових договорів Нідерландів, яких на сьогоднішній день налічується більше 90.

Типова схема використання STAK-фонду

Реальний ініціатор всієї схеми засновує офшорну компанію в одній з безподаткових юрисдикцій (це дозволить домогтися ще більш високої конфіденційності). Ця компанія в свою чергу стає Засновником STAK-фонду і передає в нього грошові кошти або інші активи.

Потім STAK-фонд від свого імені засновує холдингову компанію в Нідерландах (BV), на яку переводяться активи з високоналогових юрисдикцій, з якими укладені договори про усунення подвійного оподаткування (наприклад, акції української компанії). Акції нідерландської холдингової компанії, в свою чергу, стають власністю фонду. Пасивні доходи з інших юрисдикцій (дивіденди від офшорних компаній або інвестиційний прибуток з інших джерел) можуть надходити до фонду безпосередньо.

Пасивні доходи з інших юрисдикцій (дивіденди від офшорних компаній або інвестиційний прибуток з інших джерел) можуть надходити до фонду безпосередньо

У міру накопичення прибутку з усіх джерел, Директор (Рада Директорів) STAK-фонду, керуючись прописаними в Статуті умовами і процедурами, проводить від імені фонду періодичні виплати доходу бенефіціарів (власникам депозитарних розписок). Після чого Бенефіціари самостійно декларують отриманий дохід і сплачують прибутковий податок у відповідності з законами країни проживання.

Загальна інформація про Нідерланди

Нідерланди - незалежна держава, розташована в центральній частині Західної Європи Нідерланди - незалежна держава, розташована в центральній частині Західної Європи. Межує з Німеччиною на південному сході і Бельгією на південному заході. Північ і північний захід країни омивається Північним морем. В середні віки так звані "Нижні Країни" (територія нинішніх Нідерландів, Бельгії та Люксембургу) входили до складу Священної Римської Імперії. В кінці 16-го століття проголошена незалежність, після чого почався "Золотий Вік Нижніх Країн", який тривав протягом всього 17-го століття. У 19-му столітті Бельгія і Люксембург вийшли зі складу "Нижніх Країн" і стали незалежними. Нідерланди є одним із засновників Європейського Союзу.

Нідерланди на карті

Населення: 16,8 млн. Осіб.

Столиця: Амстердам.

Офіційна мова: Нідерландський.

Валюта: Євро (EUR).

Курс обміну: 1 USD = 0,9 EUR.

Система права: Континентальна.

Податкова система: резидентна .

Політичний устрій: Конституційна монархія. Главою держави є Монарх Нідерландів, який делегує значну частину виконавчої влади уряду - Раді Міністрів на чолі з прем'єр-міністром. Законодавча влада належить двопалатного парламенту - Генеральним Штатам, які складаються з нижньої палати - Палати Представників і верхньої палати - Сенату. У країні функціонує незалежна судова гілка влади.

Ще по темі

Що робити далі

Приватний фонд - це складний інструмент, який при неправильному поводженні може принести серйозні неприємності. Найкраще працюють рішення, створені під вашу конкретну ситуацію досвідченими консультантами. Проконсультуйтеся з фахівцем, а краще з декількома. Почніть з нас - ми консультуємо потенційних клієнтів до тих пір, поки їм не стане ясно, чи потрібен їм фонд взагалі, і якщо так, то який.

Ні Може бути юридичною особою?
Так Кого можна призначити Попечителем?
Немає Повинен бути резидентом?
Зустрічали пропозиції "Офшор від $ 500" і навіть дешевше?

Новости