Рейтинг фітнес-браслетів 2018 року: 10 найкращих моделей

  1. 1. Xiaomi Mi Band 2
  2. 2. Huawei Honor Band 3
  3. 3. Xiaomi Mi Band 3
  4. 4. Onetrak Life 01
  5. 5. Samsung Gear Fit2 Pro
  6. 6. iWOWN i6 HR
  7. 7. Huawei Honor Band A1
  8. 8. Alcatel MB10
  9. 9. SMA Coach
  10. 10. Sony SmartBand 2

Інтернет-проект Yamobi.Ru продовжує знайомити читачів з рейтингом кращих пристроїв, які роблять наше життя зручніше. На цей раз ми розповімо вам про 10 кращих фітнес-браслетах 2018 року. В добірку були включені пристрої з ціною від 500 рублів, що пройшли перевірку в російських реаліях з використанням смартфонів і телефонів, що працюють на iOS і Android. У число десяти кращих смарт-браслетів увійшли гаджети від Xiaomi, Huawei, Samsung, Alcatel, Sony, ONETRAK, SMA, IWOWN. Інтернет-проект Yamobi

Фітнес-браслети, смарт-браслети і трекери стають все більш популярними і затребуваними. Якщо раніше такі гаджети купували виключно спортсмени для тренувань і люди, які здійснюють контроль за своїм здоров'ям, то зараз мода дійшла абсолютно до всіх.

Дешеві фітнес-браслети дозволяють контролювати активність людини. Трекер може допомогти мотивувати себе, зробивши спортивні досягнення за день більш зримими, вираженими в цифрах. Крім того, майже всі браслети можуть відслідковувати фази сну. А деякі моделі пропонують також цікаві додаткові можливості - оповіщення про повідомлення, розумний будильник і т.п.

Дорожчі моделі мають функцію пульсометра, GPS-трекінгу, контролю за дотриманням навантажень для спалювання калорій під час тренувань на вулиці і в спортивному залі. Мобільні додатки допомагають скласти персональні тренування для набору маси тіла або зниження ваги як для чоловіків, так і для жінок.

З таким різноманіттям варіантів, які зараз є в магазинах, залишається лише одне питання. Як вибрати якісний фітнес-браслет? Нижче ми публікуємо незалежний рейтинг кращих смарт-браслетів 2018 роки для здоров'я і спорту.

1. Xiaomi Mi Band 2

id = "sub0">

Матеріали: пластик, силіконовий ремінець, водонепроникний корпус, захист IP67

Сумісність: Android, iOS, Windows Phone. Синхронізація через мобільний додаток

Екран: 0.42 дюйма, монохромний OLED

Акумулятор: 70 мАг (до 20 днів автономної роботи)

Інтерфейси: Bluetooth 4.0 LE

Функції: пульсометр, крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки, розблокування планшета / смартфона.

Розміри, вага: 40,3x15,7x10,5 мм, 7 грам

Ціна 2 090 рублів

Лідером нашого рейтингу кращих фітнес-браслетів 2018 року стало Xiaomi Mi Band 2. На дані момент цей гаджет може похвалитися кращим співвідношенням ціни і функціональності. Браслет дозволяє відстежувати фізичну активність людини протягом дня. Він може визначати кількість пройдених кроків і подоланий відстань. Отримані дані передаються в спеціальні фітнес-додатки, які становлять статистику і формують рекомендації щодо оптимального рівня навантажень. Пристрій аналізує режим відпочинку користувача і обчислює на підставі цього ідеальну тривалість сну, а також оптимальний час пробудження для підтримки гарного самопочуття.

На монохромному OLED-екрані відображається інформація про пройденої дистанції, частоті серцевого ритму. Браслет також можна використовувати як годинник. Гаджет синхронізується з мобільними пристроями, що працюють під управлінням Android і iOS, за допомогою Bluetooth. Він попереджає користувача про вхідні дзвінки, нагадування в календарі і повідомленнях, а також може використовуватися для управління медіаплеєром.

Міцний корпус спортивного браслета витримує падіння, випадкові удари і інші зовнішні впливи. Крім того, він зберігає герметичність при зануренні на глибину до 1 метра протягом 30 хвилин.

Повного заряду вбудованого акумулятора досить для 20 днів безперервної роботи пристрою. Сам браслет складається з двох частин - пластикової капсули і ремінця.

2. Huawei Honor Band 3

id = "sub1">

Матеріали: пластик, скло, водонепроникний корпус, захист IP67, ремінець з силікону

Сумісність: Android, iOS. Синхронізація через мобільний додаток

Екран: 0.91 дюйма, монохромний OLED, дозвіл 128x32, не сенсорний

Акумулятор: 100 мАг, час автономної роботи 30 днів (10 днів при постійному відстеженні пульсу)

Інтерфейси: Bluetooth 4.2 LE

Функції: пульсометр (безперервне відстеження серцевого ритму), крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг бігу, плавання, сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки, повідомлення в соцмережах, месенджерах і електронній пошті

Розміри, вага: 43x16,5x10,3 мм, 18 грам

Ціна 2 990 рублів

Серед фітнес-браслетів з пульсомірів також можна відзначити Huawei Honor Band 3. У нашому рейтингу він на другому місці. Гаджет отримав компактні розміри і ергономічний корпус, а також силіконовий ремінець. Трекер відстежує фізичну активність, стежить за якістю і кількістю сну, постійно вимірює серцевий ритм. До плюсів можна віднести і те, що спортивний браслет повністю захищений від води. Девайс можна використовувати і під час плавання, він буде аналізувати якість гребків і інтенсивність рухів.

На OLED екрані відображається інформація про активність, частоті серцевого ритму, витрачені калорії. Крім цього браслет можна використовувати в режимі годинника. Завдяки синхронізації зі смартфонами, які працюють на Android і iOS, на Huawei Honor Band 3 можна налаштувати оповіщення про телефонні дзвінки, SMS, електронні листи, соціальних мереж або месенджерів. Це дуже зручно. Налаштування відбувається через додаток Huawei Wear.

Вбудованого акумулятора на 100 мАг вистачає на місяць автономної роботи. Якщо активувати режим постійного відстеження серцевого ритму, то браслет доведеться заряджати раз в 10 днів. По частині енергоефективності дана модель одна з кращих.

3. Xiaomi Mi Band 3

id = "sub2">

Матеріали: трекер - магнієвий сплав, полікарбонат, захист IP67; ремінець для браслета - термопластичний силіконовий вулканизат (гума)

Сумісність: Android, iOS

Екран: 0.78 дюйма, 128х80 пікс, OLED

Акумулятор: 110 мАг (близько 10-15 днів без підзарядки)

Інтерфейси: Bluetooth 4.2 LE, оригінальні контакти для зарядки

Функції: вимір серцевого пульсу, крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки, розблокування планшета / смартфона

Розміри, вага: 17.9x46.9x12 мм і вагу 20 грам

Ціна 2 090 рублів

Xiaomi Mi Band 3 став своєрідною класикою серед розумних браслетів. Девайс має компактні розміри 17.9x46.9x12 мм і вагу 20 грам. Корпус виконаний з магнієвого сплаву і пластика. Трекер має захист від падіння і води WR50 (душ, плавання без пірнання). У продажу є величезна кількість різноманітних ремінців - від синього до рожевого.

Xiaomi Mi Band 3 має вбудований пульсометр. Датчик може вимірювати пульс в автоматичному режимі під час сну і постійно фіксувати його під час тренування. Крім цього тут є крокомір, підрахунок пройденої дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, повідомлення про дзвінки, SMS, поштою, календарі, Facebook, Twitter, погоді.

Відзначимо наявність такої функції, як розумний будильник. Ви можете задати інтервал часу, протягом якого браслет повинен вас розбудити, і вказати дні, коли це треба повторювати. Скажімо, якщо ви по буднях встаєте на роботу о 8:00, то вкажіть інтервал від 7:30 до 8:00 - і є ймовірність, що браслет розбудить вас в більш вдалий момент в плані фази сну, ніж якщо вставати рівно о 8: 00.

Фітнес-браслет сумісний зі смартфонами на базі Android, iOS. Синхронізація відбувається в автоматичним режимі при підключенні по Bluetooth. Попередньо на смартфон потрібно встановити безкоштовний додаток для роботи з фітнес-трекером. Xiaomi Mi Band 3 має акумулятор 110 мАг, якого вистачить на 10-15 днів автономної роботи.

4. Onetrak Life 01

id = "sub3">

Матеріали: пластик, ремінець з силікону, захист по класу IP67 від пилу і води

Сумісність: Android, iOS. Синхронізація через мобільний додаток

Екран: 0.91 дюйма, монохромний OLED, не сенсорний

Акумулятор: 45 мАг, до 20 днів автономної роботи

Інтерфейси: Bluetooth 4.0 LE

Функції: крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник

Розміри, вага: 38x15,5x11 мм, 7 грам, з ремінцем - 23 грами

Ціна: 1 700 рублів

У число кращих смарт-браслетів 2017-2018 року ми включили модель ONETRAK Life 01. Це компактний гаджет, що складається з основної капсули, в яку вбудовані датчики місця розташування, а також силіконового ремінця, в яку вставляється капсула. У комплекті з трекером поставляється USB-адаптер для зарядки, куди вставляється сама капсула. Подробиці про процес зарядки можна прочитати в інструкції до браслету.

ONETRAK Life 01 можна використовувати для моніторингу і оцінки рівня фізичної активності, калорій, на неї витрачених, а також контроль сну. Модель підтримує бездротовий обмін даними через Bluetooth з різними мобільними пристроями, в тому числі смартфонами Apple, Samsung, LG, Nokia, а також іншими Android-апаратами.

Інформація після синхронізації обробляється додатком ONETRAK. Тут можна побачити показники з фізичної активності і часу сну. Крім того, тут містяться дані про калорійність 16 млн. Російських страв і продуктів харчування. За допомогою сканера штрих-кодів і голосового пошуку можна знайти потрібну страву, а додаючи страви і продукти в «вибране», створити власний каталог улюбленої їжі. Для захисту організму від зневоднення і порушення обмінних процесів можна встановити норму за кількістю води і відслідковувати її виконання.

Акумулятора ONETRAK Life 01 вистачає на два тижні роботи без підзарядки. Сама зарядка здійснюється близько години.

5. Samsung Gear Fit2 Pro

id = "sub4">

Матеріали: пластик, силіконовий ремінець, захист IP68

Сумісність: Android

Екран: SuperAMOLED з діагоналлю 1,5 дюйма, дозвіл 216х432 точок (192 ppi)

Акумулятор: 200 мАг (3 дні автономної роботи)

Інтерфейси: Bluetooth 4.2 LE, Wi-Fi, GPS

Функції: вимір серцевого пульсу, крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки, повідомлення в соцмережах ВКонтакте, Facebook, Twitter, месенджерах і електронній пошті

Розміри, вага: 51.2x24.5x11.7 мм, 30 грама

Ціна: 12 800 рублів

Самий просунутий браслет нашого рейтингу - Samsung Gear Fit2. Він належить до більш дорогого класу пристроїв, але користувачі відзначають, що ціна цього гаджета виправдана. Fit 2 зручний в носінні і практично не відчувається на руці. У продажу можна зустріти велику різноманітність кольорових ремінців на будь-який смак.

Примітно, що фітнес-браслет має вигин за формою руки. Сенсорний SuperAMOLED дисплей теж викривлений. Його діагональ 1.5 дюйма (дозвіл 216х432 точок), він дозволяє відображати всю необхідну інформацію. Це дата, час, годинник, кількість пройдених кроків, витрачені калорії, серцевий пульс і т.п. Крім того, на екрані відображаються статуси повідомлень соціальних мереж, месенджерів, електронної пошти, повідомлення про телефонні дзвінки з легкою вібрацією.

Також на екран можна вивести погоду, пульт управління відтворенням музики на смартфоні і т.п. Тут є функція відстеження сну і розумний будильник. Наявність GPS дозволяє більш точно вимірювати тренування (біг, ходьба, велосипед). Ніякої потреби тягати з собою телефон немає, досить браслета. Мабуть, єдине, що не вміє Fit2, це вимірювати артеріальний тиск.

Браслет сертифікований за стандартом захисту IP68, що має гарантувати не тільки захист від бризок, але і можливість занурення гаджета під воду на глибину до одного метра.

З недоліків відзначимо не саме довгий час автономної роботи (близько 4 діб). Однак за сукупністю якостей браслет безсумнівно заслуговує на увагу і є одним з головних кандидатів на покупку, якщо у вас Android-смартфон (з іншими операційними системами він працювати не буде). Синхронізація даних відбувається в автоматичному режимі через Gear Manager в Samsung S Health. Сам браслет працює на базі операційної системи Tizen.

6. iWOWN i6 HR

id = "sub5">

Матеріали: пластик, силіконовий ремінець, водонепроникний, протиударний корпус по класу IP67
Сумісність: iOS 8.0 і вище, Android 4.4 і вище

Екран: OLED з діагоналлю 0,93 дюйма, дозвіл 128х64 точок

Акумулятор: 75 мАг (20 днtq автономної роботи)

Інтерфейси: Bluetooth 4.0 LE

Функції: вимір серцевого пульсу, крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник, нагадування про довге неактивності, пошук телефону, відображення імені під час вхідного дзвінка

Розміри, вага: 49x19x10 мм, 18 грам

Ціна 1 750 рублів

IWOWN i6 HR - приклад якісного смарт-браслета з Китаю. Гаджет виглядає стильно як на руку чоловіка, так і на руці жінки. Конструкція складається з двох частин: власне сам трекер з датчиками і силіконового ремінця самих різних кольорів. Ремінець має два фіксуючих кріплення для чіткої фіксації на зап'ясті.

Фітнес-браслет має чорно-білим OLED-екраном з діагоналлю 0,93 дюйма (тобто 23,62 мм) і з дозволом 128x64. На ньому розміщуються годинник, дата, інформація про пройдені кроки, загальної дистанції, серцевому пульсі, а також тривалості сну.

За допомогою Bluetooth 4.0 браслет можна прив'язати до смартфону, який працює на основі сучасних операційних систем iOS 8.0 і вище (включаючи iOS11), Android 4.4 і вище (включаючи Android 8.0 Oreo).
Встановивши спеціальний додаток, можна отримати доступ до всіх функцій і параметрами iWOWN i6 HR. У додатку також буде відображатися загальна картина вашого здоров'я і фізичних навантажень.

7. Huawei Honor Band A1

id = "sub6">

Матеріали: пластик, ремінець з силікону, захист IP57

Сумісність: Android, iOS. Синхронізація через мобільний додаток

Екран: немає

Акумулятор: 70 мАг, час автономної роботи до 28 днів

Інтерфейси: Bluetooth 4.1 LE, світлодіодний індикатор

Функції: крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки та SMS вібрацією

Розміри, вага: 43x16,5x10,3 мм, 18 грам

Ціна: 1 000 рублів

Huawei Honor Band A1 по праву займає місце в нашому рейтингу кращих фітнес-браслетів 2018 року. Складається пристрій з пластикового ремінця чорного або бірюзового кольору, і металевого модуля з датчиками-сенсорами, батареєю, вібромотора і кольоровим світлодіодом. Окремо покупці можуть вибрати кілька яскравих забарвлень змінних ремінців.

Смарт-браслет вагою всього 20 грамів не натирають руку, сенсорний модуль не викликає роздратування на шкірі, застібка теж досить зручна і розстебнути її випадково не вийде. Honor Band A1 захищений від пилу і короткочасних занурень на глибину до 1 м.

Гаджет працює з усіма пристроями на Android і iOS. Синхронізація здійснюється через спеціальний додаток Huawei Wear, яке можна уставити з App Store або Google Play безкоштовно. Дані автоматично заносяться в штатні програми фітнесу самого смартфона, у Samsung це, наприклад, S Health, у Apple - «Здоров'я».

Фітнес-трекер вміє збирати інформацію про рухової активності (гаджет автоматично розрізняє ходьбу, біг і поїздки на велосипеді) і на основі цих даних розраховує витрачені калорії, стежить за сном (фази глибокого і «швидкого» сну), повідомляє про дзвінки та СМС вібрацією і миготінням світлодіода.

Час автономної роботи становить близько 28 днів. Заряджається гаджет за допомогою спеціального магнітного кріплення за допомогою USB дроти. Зарядити браслет таким чином можна від контактної мережі або від комп'ютера або ноутбука.

8. Alcatel MB10

id = "sub7">

Матеріали: пластик, силікон, водонепроникний корпус

Сумісність: Android, iOS

Екран: немає

Акумулятор: 40 мАг (14 днів автономної роботи)

Інтерфейси: Bluetooth 4.0 LE

Функції: крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну

Розміри, вага: 41.9x14.2x10.3 мм, 17 грама

Ціна: 690 рублів

Купити фітнес-браслет зараз можна навіть за 700-800 рублів. Підтвердженням цього є модель Alcatel Move Band. Цей смарт-браслет орієнтований на тих, хто стежить за кількістю пройдених кроків і загальною активністю протягом дня і ночі.

Трекер фіксує кількість пройдених кроків і спалених калорій, а так само повідомляє про тривалість сну. Alcatel Move Band сумісний зі смартфонами і планшетами, які працюють на базі iOS і Android. Гаджет здатний тримати заряд до 168 годин. Синхронізація зі смартфоном здійснюється за допомогою технології Bluetooth.

Браслет має силіконовий ремінець, він зручно кріпиться на зап'ясті. До плюсів можна віднести водонепронізаемость девайса. Якихось додаткових функцій немає.

9. SMA Coach

id = "sub8">

Матеріали: пластик, скло, водонепроникний корпус, захист IP65, ремінець з силікону

Сумісність: Android, iOS. Синхронізація через мобільний додаток

Екран: 0.88 дюйма, монохромний OLED, дозвіл 128x32, не сенсорний

Акумулятор: 90 мАг, час автономної роботи 24 дня (10 днів при постійному відстеженні пульсу)

Інтерфейси: Bluetooth 4.0 LE

Функції: відстеження серцевого ритму (в тому числі постійний моніторинг), крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки та SMS

Розміри, вага: н / д

Ціна 2 990 рублів

SMA Coach - це фітнес-трекер з вбудованим датчиком серцевого ритму і функціями смарт-годин. Виробник говорить, що браслет підходить для людей, які ведуть спортивних спосіб життя. Девайс дозволяє впоратися за своїм здоров'ям, залишаючись при цьому на зв'язку. Так на екран браслета можуть надходити повідомлення про телефонні дзвінки, СМС російською мовою.

Фітнес-браслет має OLED дисплеєм з діагоналлю 0,88 дюймів, на якому відображаються час, повідомлення та дані про фізичну активність. Для управління використовується сенсорна кнопка, розташована під екраном. На задній панелі пристрою можна виявити датчик ЧСС і магнітну майданчик для зарядки.

У переліку функцій SMA Coach значаться: підрахунок кількості кроків, пройденої дистанції, спалених калорій; датчик частоти серцевих скорочень; моніторинг сну і вібро-будильник; Оповіщення про вхідні дзвінки, СМС і повідомлення; нагадування про неактивності, якщо ви засиділися, браслет нагадає про необхідність порухатися. Також є можливість використовувати фітнес-браслет в якості кнопки затвора камери на смартфоні.

Акумулятор 90 мАг забезпечує до 10 днів без підзарядки в режимі виміру пульсу кожні 30 хвилин, або 24 дня в стандартному режимі. У продажу можна зустріти безліч різнокольоровий ремінців для цієї моделі.

10. Sony SmartBand 2

id = "sub9">

Матеріали: пластик, силіконовий ремінець

Сумісність: Android, iOS

Екран: немає (три світлодіода для індикації)

Акумулятор: 2 дня автономної роботи

Інтерфейси: Bluetooth 4.0 LE, NFC, microUSB для зарядки, кнопка включення

Функції: вимір серцевого пульсу, крокомір, підрахунок дистанції і витрачених калорій, моніторинг сну, будильник, повідомлення про дзвінки

Розміри, вага: 40,7 x 15,3 x 9,5 мм, 25 грам

Ціна 5 990 рублів

Наступний на черзі фітнес-браслет - Sony SmartBand 2. Модель дуже стильно виглядає. Великий плюс - різноманітні варіанти кольорів ремінців. Кожен знайде для себе підходящий. Браслет на подив легкий, його вага разом з ремінцем становить всього 25 грам. При цьому сам трекер важить і зовсім 9 грам. Довжина ремінця - 250 мм, а розміри трекера - 40.7 x 15.3 x 9.5 мм. Девайс не має екрану, а для індикації використовуються три світлодіода.

Серед функцій Sony SmartBand 2 можна знайти крокомір, пульсометр, відстеження сну, розумний будильник, повідомлення про дзвінки й повідомлення, управління музикою на вашому смартфоні. До слова, браслет сумісний з пристроями на Android і iOS і дозволяє віддалено управляти плеєром.

Для управління музикою потрібно натиснути на кнопку включення, індикатори починають горіти блакитним. Потім потрібно стукнути по зовнішній стороні браслета один раз - для паузи або поновлення відтворення, два рази - перемикання на наступний трек, три рази - для перемикання на попередній трек. Для пристрою без дисплея у SmartBand 2 відмінна функціональність.

Виробник не вказує ємність акумулятора, разом з цим час автономної роботи становить 2 дні, або 5 днів в режимі енергозбереження STAMINA. Це не так вже і багато.

Схожі Сюжети / 6

Як вибрати якісний фітнес-браслет?

Новости