Рейтинг швейцарських годинникових брендів

Якщо ви вирішили купити престижні швейцарські годинники, як визначитися з моделлю, чи можна зупинитися на моделі, грунтуючись лише на рейтингу швейцарських годинників Якщо ви вирішили купити престижні швейцарські годинники, як визначитися з моделлю, чи можна зупинитися на моделі, грунтуючись лише на рейтингу швейцарських годинників?

Tissot, Certina, Longines, Omegа, Tag Heuer, Swiss Military, Ulysse Nardin, Breguet - це тільки мала частина знаменитих брендів хронометрів, давно і успішно продаються на світових ринках і мають визнану репутацію. Сьогодні ми спробуємо розібратися, який з багатьох швейцарських годинникових брендів найпрестижніший.

Існує кілька стійких міфів про швейцарські годинники, в які вірять багато людей, а це, в свою чергу, зміцнює сформовану репутацію виробів швейцарських майстрів. Так, прийнято вважати, що на швейцарський годинник (хронометри) дається довічна гарантія. Або - все швейцарський годинник збираються вручну. Частка правди є лише в тому, що сама збірка годин може здійснюватися вручну, а ось сам механізм давно випускається автоматизовано, а ті поодинокі екземпяри, які повністю збираються вручну, будуть по кишені, далеко не кожному.

Чи можна віднести до міфу існування якоїсь шкали або рейтингу престижності швейцарських годинникових брендів?

Досить складно визначити ті критерії, за якими можна скласти шкалу престижності марок годин Досить складно визначити ті критерії, за якими можна скласти шкалу престижності марок годин. Зрозуміло, в першу чергу, слід дивитися на ціну виробу - тоді все гранично ясно. Всім відомо, що ціна швейцарського годинника Omega вище і цей бренд значно престижніше ніж Tissot. А ось що робити, коли бренди знаходяться в одній ціновій категорії, тобто є прямими конкурентами, за якими критеріями тоді оцінювати бренд?

Тоді для оцінки рівня престижу швейцарка годин можуть служити такі показники як: функціональність, розкрученість, складність механізму, впізнаваність бренду і т.д. І навіть, якщо у нас будуть відповіді на всі ці питання, це не вирішує питання оцінки престижу конкуруючих брендів, Оскільки більшість рейтингів складаються з метою послабити позиції конкурента

У сучасному світі існують часові концерни, в рамках яких субординація брендів очевидна. А ось питання престижу годинного бренду між різними концернами залишається відкритим.

Насправді, подібних "правильних" рейтингів існує дуже багато. Їх авторами є, як правило, самі виробники або спеціалізовані видання. Кожен рейтинг складається за своєю оригінальною схемою - єдиних критеріїв оцінки стану бренду немає і бути не може. Кожна годинна компанія має власні рейтинги, в яких по-різному класифікує свої вироби щодо конкуруючих брендів.

Журнали, що розміщують переліки найкращих за їхньою версією швейцарських годинників, не охоплюють всіх марок виробів, тому рейтинги в різних виданнях можуть кардинально відрізнятися один від одного. Крім того, найчастіше в журнальних списках представлені новітні продукти певної марки годинників, а не повністю весь асортимент. Така різноманітність рейтингів призводить до жарким дискусій і баталій на спеціалізованих форумах. Однак слід розуміти, що єдиного рейтингу швейцарських хронометрів не існує, а якщо б і був, то все одно оцінювання було б неоднозначним.

Наприклад, деякі орієнтуються на назву, але бувають назви брендів дуже схожі, а по суті дуже різні. Так, Vacheron Constantin і Frederique Constant - вельми солідні назви, але це абсолютно різні години, в першу чергу, в ціновій політиці. У той же час, чимало прикладів, коли приблизно однакові за ціною годинник називаються і виглядають зовсім по-різному, наприклад, Balmain і Aerowatch.

Якщо оцінювати марки часових виробів за кількістю продажів, то нагорі шкали виявляться найбільш доступні за вартістю бренди, що, мабуть, також не зовсім об'єктивно з точки зору їх престижу. У той же час, якщо якась модель годинника погано продається, причиною цього може бути або її висока вартість, або "навороченность" пристрою, або обмеженість партії, що випускається, відсутність купівельного інтересу до виробу. Таким чином, складати рейтинг престижу швейцарських годинників по їх продажам, також не зовсім коректно.

Але може бути одним з критеріїв, за якими можна скласти шкалу годинникових брендів, можна вважати складність механізму вироби. Однак існує цілий ряд марок, в яких наголос робиться на дизайн, стильний і оригінальний зовнішній вигляд (так звані fashion-годинник): Nina Ricci, Gucci, Calvin Klein та інші. Моделі цього годинника є дорогими аксесуарами, а не високоточним виробом, тому оцінювати їх за складністю механізму годі й говорити, і в рейтинг вони просто не потраплять.

Таким чином, зробити єдиний рейтинг швейцарських годинникових брендів в принципі немає можливості. Є безліч параметрів, за якими можна вибрати швейцарський годинник: складність механізму годинника, їх вартість, дизайнерське виконання, репутація і т.д. При виборі годинника на всі ці питання допоможуть відповісти консультанти в магазині.

Вдалої покупки!

За матеріалами магазину швейцарських годинників Swiss Time .

Чи можна віднести до міфу існування якоїсь шкали або рейтингу престижності швейцарських годинникових брендів?
А ось що робити, коли бренди знаходяться в одній ціновій категорії, тобто є прямими конкурентами, за якими критеріями тоді оцінювати бренд?

Новости