Рейтинг кращих 10-дюймових китайських планшетів 2016-2017 роки

  1. 5 місце: Cube T10 (U11GT), від 5999 грн
  2. 4 місце: Lenovo Yoga Tab 3 Plus, від 9700 грн
  3. 3 місце: Chuwi Hi10 Plus, від 6599 грн
  4. 2 місце: Teclast X98 Plus II, від 4800 грн
  5. 1 місце: Cube iWork11 Stylus, від 5890 грн

Сучасний ринок планшетів переживає спад Сучасний ринок планшетів переживає спад. Пік продажів давно пройдений, а вимоги покупців до планшетних ПК суттєво змінилися. У зв'язку з ростом фаблет - смартфонів з екраном 5,5 "і більше, потреба в невеликих планшетах помітно скоротилася. Адже зручніше використовувати один пристрій, нехай і більш компактне, ніж носити з собою два гаджета одночасно. Великі планшети на 12 "і більші - теж не змогли відвоювати суттєвої ніші, так як ультрабуки і трансформери міцно тримають позиції. На тлі цього попитом користуються китайські 10-дюймові планшети, яким і присвячений матеріал.

Виробництвом планшетів все ще займається чимало компаній, але не всі вони відомі українському покупцеві. Часом досить і досить придатні гаджети не добираються до роздрібного продажу у нас. У той же час, магазини дуже часто пропонують дешеві пристрої з не найбільш вдалими характеристиками, спираючись на кількість ядер, мегагерц, гігабайт, мегапікселів і дюймів, а також низьку ціну. Реальні можливості і зручність використання нерідко залишаються за кадром, тому варто трохи внести ясність і скласти рейтинг китайських планшетів на 10 дюймів 2016-2017 роки.

Читайте також: Як вибрати планшетний комп'ютер?

Складаючи рейтинг китайських планшетів 2016 року у 10 дюймів, ми враховували кілька ключових параметрів. В першу чергу, важливий якісний екран: оснащувати свої пристрої матрицями TN часто гребують навіть дрібні фірми з Піднебесної, однак великі бренди часом ще грішать цим. Такі планшетні ПК не уявляють великого інтересу в 2017 році.

Важливе місце займають параметри заліза пристрою. Характеризувати планшет, згадуючи «8 дюймів, 8 ядер, 8 гігабайт пам'яті, камеру на 8 мегапікселів» - те ж саме, що описати автомобіль за формулою «4 колеса, 4 двері, мотор на 4 циліндри». Реальні можливості планшета з такого опису дізнатися не можна, як і в розмові про авто не вийде зрозуміти, мова про новий Мерседесі, або ж про 50-річному Москвіче.Важни є не кількісні показники, а якісні. Практично будь-який восьміядерний чіп MediaTek не здатний зрівнятися з чотирьохядерним Intel Atom x5 z8300, а якість фото не вимірюється в мегапікселях.

Читайте також: Жертвам маркетингу присвячується: мегапікселі - не головне в камері смартфона!

5 місце: Cube T10 (U11GT), від 5999 грн

Гідні планшети на базі ОС Android чомусь даються китайцям не кращим чином (втім, світові бренди теж не завжди радують співвідношенням ціни і характеристик). Один з небагатьох планшетних ПК родом з Піднебесної, гідний уваги - Cube T10. Він оснащений непоганим (хоча і скромним по флагманським мірками) чпсетом MediaTek MT8783, оснащеним 8 ядрами з частотою 1,3 ГГц. Даний чіп є аналогом MT6753 для смартфонів, і фактично являє необхідний мінімум для пристрою, який купують не на півроку. Гідні планшети на базі ОС Android чомусь даються китайцям не кращим чином (втім, світові бренди теж не завжди радують співвідношенням ціни і характеристик)

Оперативної пам'яті на борту - 2 Гб, що теж є мінімально допустимим показником. Вбудованої пам'яті 32 Гб, що непогано, радує і слот для карти пам'яті. Екран планшета - 10,1-дюймовий IPS, з роздільною здатністю 1920х1200 точок. Працює пристрій під управлінням ОС Android 6. Для тих, хто багато подорожує, буде не зайвим модем з підтримкою 3G і LTE. Камера ззаду має дозвіл 8 МП, спереду - 2 МП, але серйозно розраховувати на їх фотографічний потенціал не варто. Для відеозв'язку або фото тексту зійде, але не більше того.

Читайте також: Кращий бюджетний планшет з 3G: рейтинг з 9 моделей

Акумулятор має ємність 6500 мАг, її має вистачити на 8 годин автономної роботи. Показник непоганий, навіть не кожен смартфон на 5 "протримається стільки. Приємним бонусом стане алюмінієва задня панель планшета. Вона і від перегріву врятує, і солідності надає.

4 місце: Lenovo Yoga Tab 3 Plus, від 9700 грн

Другий Android-девайс, який потрапив до рейтингу китайських планшетів на 10 дюймів - Lenovo Yoga Tab 3 Plus. Цей пристрій досить високого класу з відповідними параметрами. Фірмовий дизайн з підставкою теж робить гаджет цікавим на тлі одноманітних конкурентів. Чіпсет - потужний восьміядернік Qualcomm Snapdragon 652, один з найкращих чіпів ARM для планшетів (якщо не брати до уваги процесори Apple). Він і для інтернету зійде, і в якісь World of Tanks на порівняно великому екрані пограти дозволяє. Другий Android-девайс, який потрапив до рейтингу китайських планшетів на 10 дюймів - Lenovo Yoga Tab 3 Plus

Об'єм оперативної пам'яті теж непоганий, 3 Гб. Для зберігання даних виділено 32 Гб флеш-пам'яті, які розгортаються карткою MicroSD. Дисплей Lenovo Yoga Tab 3 Plus - 10,1-дюймовий IPS, з роздільною здатністю QHD 2560х1600 пікселів. Заслуговують на увагу камери на 5 МП спереду і на 8 МП ззаду: вони явно краще, ніж у більшості планшетів і ноутбуків. Ос планшета - Android 6.

Читайте також: Огляд Lenovo ThinkPad X1 Yoga: чесний ноутбук, що складається «палаточки»

за автономність пристрою відповідає батарея на значні 9300 мАг. Вона дозволяє розраховувати на пристойний час роботи близько 10 годин. Через акумулятора вага «таблетки» немаленький, 637 грам, але підставка врятує ваші руки від втоми. Радує і якісна звукова підсистема на борту: поставити девайс на стіл і дивитися кіно приємно. Чи не дозволила зайняти місце ближче до лідера тільки ціна: всі ж, близько 10 тисяч за планшет - сума немаленька.

3 місце: Chuwi Hi10 Plus, від 6599 грн

У трійку кращих китайських планшетів на 10 дюймів потрапив Chuwi Hi10 Plus. Це 10,1-дюймовий апарат в металевому корпусі, з FullHD екраном, що підтримує зовнішню док-станцію з клавіатурою. З нею він перетворюється в мініатюрний ноутбук, придатний для більшості завдань. Процесор планшета - чотирьохядерний Intel Atom x5 z8300, з вбудованою графікою Intel HD. ОС на борту - повноцінна Windows 10. Робота з офісними програмами, веб-серфінг, перегляд фільмів - все це можна робити практично так само, як на ПК. У трійку кращих китайських планшетів на 10 дюймів потрапив Chuwi Hi10 Plus

Ємність оперативної пам'яті Chuwi Hi10 Plus становить 4 Гб, а внутрішній накопичувач вміщує 64 Гб. Є можливості по розширенню ПЗУ за рахунок карти пам'яті MicroSD і підключаються USB флешок. За HDMI можна вивести картинку на монітор або ТВ. А якщо підключити док-станцію з клавіатурою - то в розпорядженні користувача виявляться ще і два повнорозмірних порти USB.

Читайте також: Microsoft представили Sufrace Studio: моноблок або величезний планшет?

Одним з мінусів планшета є батарея, ємністю 6600 мАч. Її вистачить, щоб забезпечити до 5 годин роботи без підзарядки, але більше протриматися гаджет не в силах. Скромні результати дають і камери (обидві на 2 МП, без автофокусу). Скайп їм під силу, але для нормальних фотографій - камер відверто недостатньо. Навіть якісно зняти сторінку з текстом вийде не завжди.

2 місце: Teclast X98 Plus II, від 4800 грн

Трохи «розбавити» кращі китайські планшети 2016-2017 року на 10 дюймів покликаний Teclast X98 Plus. Його дизайн помітно перегукується з Apple iPad, тому гаджет має екран на 9,7 дюймів з роздільною здатністю 2048х1536 пікселів. Трохи не дотягує до 10, але зате по інших особливостей перевершує більшість суперників, та й коштує порівняно недорого. Наприклад на борту планшета встановлені одночасно Windows 10 і Android 5.1, що робить його універсальним. Трохи «розбавити» кращі китайські планшети 2016-2017 року на 10 дюймів покликаний Teclast X98 Plus

Чіпсет Teclast X98 Plus II - чотирьохядерний Intel Atom x5 z8300, з частотою до 1,8 ГГц. Завдяки графіку Intel HD на ньому можна грати в комп'ютерні ігри, що вийшли до 2010 року, просто підключивши клавіатуру. Порт HDMI Дозволяє вивести картинку на монітор або телевізор. Об'єм оперативної пам'яті складає 4 Гб, вбудованих 64 Гб ПЗУ досить і для Windows, і Android, і під файли користувача місце залишається. А буде мало - можна підключити карту MicroSD або звичайну USB флешку.

Читайте також: Який антивірус краще для планшета? Чи потрібен він взагалі?

Камери мають дозвіл 2 МП спереду і 5 МП ззаду. Знову ж таки, їх основне призначення - відеозв'язок і зйомка документів, на особливі можливості розраховувати не доводиться. Але цього планшету такий недолік цілком простітелен. Батарея на 8000 мАг - теж вагомий аргумент, вона забезпечує впевнені 6 годин автономної роботи. Показник не рекордний, але пристойний, для більшості користувачів цього достатньо.

1 місце: Cube iWork11 Stylus, від 5890 грн

Cube iWork11 Stylus - планшет з тієї ж категорії, що і Chuwi Hi10. Він обладнаний 10,6-дюймовим FullHD IPS дисплеєм з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів. Підтримується фірмовий стилус, що розпізнає 24 рівня сили натискання. Працює гаджет на базі процесора Intel Atom x5 z8300, під керуванням повноцінної ОС Windows 10. Оперативної пам'яті на борту 4 Гб, накопичувач - 64 Гб. Cube iWork11 Stylus - планшет з тієї ж категорії, що і Chuwi Hi10

У планшеті є слот для карт пам'яті MicroSD і USB з підтримкою OTG. Так як в Windows немає обмежень роботи з файловою системою exFAT, ємність зовнішніх накопичувачів фактично не обмежена, можна підключати флешки будь-якого обсягу. Для відеозв'язку передбачена камера на 2 МП, ззаду є камера на 5 МП, але без автофокусу. Також присутні порти HDMI і гніздо для док-станції з клавіатурою.

Читайте також: Як управляти планшетом зі смартфона?

Ємність акумулятора Cube iWork11 Stylus становить 8600 мАг. Його заряду повинно вистачати приблизно на 7 годин автономної роботи, якщо не грати в важкі ігри і не запускати інші важкі завдання.

Читайте також

Чи потрібен він взагалі?

Новости