Ремонт аерогрилю своїми руками: відео, огляд несправностей

  1. Не реагує на включення
  2. слабо гріє
  3. Чи не крутить вентилятор
  4. Вийшов з ладу блок управління

Якщо в певний момент Ви виявили, що Ваш аерогриль зламався: не нагрівається або взагалі не включається, не варто відразу ж відносити техніку в майстерню, особливо якщо вона не на гарантії. Часом причини поломки досить прості і Ви зможете відремонтувати їх самостійно за лічені хвилини. Далі ми розповімо, що робити щоб правильно здійснити ремонт аерогрилю своїми руками, надавши найбільш часті види несправностей.

Не реагує на включення

Перша несправність, з якою стикаються найчастіше - аерогриль не включається. Панікувати не варто, адже іноді причиною поломки можуть бути наступні банальні ситуації:

  1. Електрична вилка не підключена до розетки або контакт поганий. Як би дивно це не виглядало, але все ж відсутність харчування дуже часто є так званої причиною поломки аерогрилю. Звертайте увагу не тільки на контакт з розеткою, а й на під'єднання шнура до самої техніки (ззаду, як показано на фото). Дуже часто саме остання точка підключення викликає проблеми. Крім цього перевірте цілісність шнура, який Ви, можливо, перебили. Якщо потрібно, самостійно зробите заміну або ремонт пошкодженої ділянки. Про те, як замінити вилку , Ми розповідали у відповідній статті! Якщо в певний момент Ви виявили, що Ваш аерогриль зламався: не нагрівається або взагалі не включається, не варто відразу ж відносити техніку в майстерню, особливо якщо вона не на гарантії
  2. Вийшла з ладу розетка. Перевірте саму точку підключення, чи є в ній напруга. Можливо, аерогриль не включається, тому що не працює розетка. Все що Вам потрібно для ремонту - перевірити напругу в розетці індикаторною викруткою як показано на фото.
  3. Чи не виставлений правильний режим. Якщо дисплей світиться, але при натисканні кнопки «Пуск» нічого не відбувається, швидше за все, Ви неправильно виставили режим роботи. Про це буде свідчити таймер, на якому будуть відображатися цифри 00:00.
  4. Держак опущена до упору. У багатьох моделях під ручкою встановлена ​​кнопка, яка захищає техніку від випадкового включення. Якщо ручка не щільно прилягає, Ви не зможете включити приготування їжі.

Якщо ж всі перераховані моменти не підходять під Ваш випадок, доведеться зробити більш складний ремонт аерогрилю своїми силами - розібрати корпус і по черзі перевірити кожен елемент ланцюга. Якщо ж всі перераховані моменти не підходять під Ваш випадок, доведеться зробити більш складний ремонт аерогрилю своїми силами - розібрати корпус і по черзі перевірити кожен елемент ланцюга

Для «прозвонки» деталей потрібно використовувати спеціальний тестер - мультиметр. За допомогою даного приладу перевірте опір запобіжника, який перегорає при скачках напруги. Якщо дійсно аерогриль не працює через вихід з ладу термозапобіжника, замініть його на новий, з такими ж параметрами (коштує копійки). Інструкція по заміні надана на відео уроці:

Як замінити запобіжник аерогрилю своїми руками

Щоб дана несправність Вас більше не потурбувала, рекомендуємо встановити пристрій захисту мережі від перенапруги !

Якщо запобіжник в нормі, продзвоните всі інші елементи ланцюга - ТЕН, блок управління, а також візуально перегляньте все з'єднання проводів . Можливо, десь стався обрив контакту, який потрібно буде підпаяти. Як працює дана техніка, Ви можете побачити на даному відео:

Огляд існуючих моделей

слабо гріє

У тому випадку, якщо аерогриль не нагрівається або слабо гріє знизу, з упевненістю можна сказати, що не працює ТЕН. Причиною несправності може бути знос гріє елемента після закінчення терміну служби або обрив ланцюга. В останньому випадку можна постаратися відремонтувати пошкоджену ділянку, але як стверджують безліч відгуків в інтернеті, простіше купити нову деталь, ніж витратити не одну годину на ремонт. У тому випадку, якщо аерогриль не нагрівається або слабо гріє знизу, з упевненістю можна сказати, що не працює ТЕН

До речі, відразу ж слід зазначити, що частіше виходить з ладу нагрівальний елемент у вигляді галогенової лампи , Термін служби якої тепер 2 роки в порівнянні з 10-ми роками металевого Тена. Якщо не гріє лампа під кришкою не варто замінювати її на таку ж. Набагато правильніше буде самому замінити ТЕН на металевий. У цьому випадку буде потрібно демонтувати захисну решітку, зняти скоби, відкрутити нагрівач і відключити дроти. Після заміни запчастини збираються в зворотному порядку. Як Ви бачите, ремонт аерогрилю своїми руками, який не набирає температуру, можна здійснити самому без певних знань в електриці!

Чи не крутить вентилятор

Також Ви можете зіткнутися з такою ситуацією, коли аерогриль НЕ прожарює низ страви або взагалі не нагрівається через те, що не крутиться вентилятор. У цьому випадку ремонт техніки зводиться до того, що необхідно розібрати корпус і візуально переглянути контакти, з'єднані з вентилятором. Якщо десь стався обрив проводу, Підпаяйте його. У тому випадку, якщо вентилятор не працює повністю, його краще замінити на новий з такими ж параметрами і габаритами. Також Ви можете зіткнутися з такою ситуацією, коли аерогриль НЕ прожарює низ страви або взагалі не нагрівається через те, що не крутиться вентилятор

Вийшов з ладу блок управління

Ну і остання, найбільш складна несправність - це коли не працює блок управління - таймер, термостат, кнопка включення або переключення режимів. В цьому випадку може навіть виникнути зворотний момент, коли аерогриль не вимикається. Найчастіше така ситуація виникає у сенсорних дисплеїв, вони хоч і зручні але більше схильні до поломок і дорогого ремонту. Ну і остання, найбільш складна несправність - це коли не працює блок управління - таймер, термостат, кнопка включення або переключення режимів

Єдине, що Ви зможете зробити - перевірити цілісність контактів і продзвонити сенсорну панель тестером. Якщо вона дійсно не працює, ремонт буде не під силу електрику-початківцю, тому доведеться здати техніку в сервісний центр. Не варто лякатися, адже ситуація, коли аерогриль не працює по несправності блоку управління, дуже рідкісна і виникає тільки в тому випадку, якщо Ви купили дешеву китайську модель пристрою.

Також читають:

Новости