Резюме англійською мовою: поради як скласти, зразок

  1. Яким має бути резюме?
  2. структура резюме
  3. Мета (Objective)
  4. Досвід роботи (Work Experience)
  5. Рекомендації (References)
  6. Приклад резюме англійською мовою

Будь-яке резюме, в тому числі і англійською мовою, має привернути роботодавця. Резюме - це перше, що отримує від вас роботодавець і тому саме по ньому він складає своє враження про вас, як про майбутнє співробітника. Резюме - це максимально коротка і загальна інформація про вас, ваш досвід роботи, а також життєвої позиції. Отже, як же скласти правильне резюме англійською мовою?

Резюме

Яким має бути резюме?

Резюме в англійському має дві назви resume та CV. Перше використовується в США і Канаді. Curriculum Vitae - це більше науковий термін і використовується для опису біографії людини (наприклад, якогось іменитого вченого).

У написанні резюме на англійській мові немає єдиного стандарту, однак, потрібно враховувати деякі моменти:

  1. Ні в якому разі не робіть своє резюме довше, ніж на 1 сторінку А4. Справа в тому, що друга сторінка може загубитися або бути прикріпленою до резюме іншого кандидата. Якщо хочете, щоб все ж у вашому резюме було 2 сторінки, то підпишіть на кожній з них зверху своє ім'я та прізвище.
  2. Обов'язково вказуйте всю свою контактну інформацію. Роботодавці це люблять.
  3. Список рекомендація - ще один обов'язковий пункт. Англосакси, на відміну від російських, можуть зателефонувати особі, яка може рекомендувати вас.

Обов'язково попередьте тих осіб, яких ви вказали в списку рекомендацій про те, що з ними можуть зв'язатися. Завжди намагайтеся йти з минулих місць роботи без скандалів і розглядів щоб в разі того, якщо з вашим колишнім роботодавцем зв'яжуться, він завжди міг ваш порекомендувати.

Сьогодні можна зустріти дві структури написання резюме: хронологічну і резюме, складене за вашими навичках. Хорологическая схоже на російський стандарт складання резюме і включає перелік компаній в тому порядку, в якому ви у них працювали. Другий же тип резюме фокусує увагу роботодавця на ваших навичках і уміннях, отриманих в ході роботи в тій чи іншій організації. Це креативний і новий підхід, який популярний серед маркетологів і журналістів, тому, якщо ви пробуєте свої сили саме на ці посади, можете спробувати в справі резюме у вигляді інфографіки.

Свого резюме завжди вставляйте фотографію. Ваше обличчя завжди повинна бути звернена в сторону написаного. Цей психологічний прийом дуже важливий і підштовхне вашого потенційного роботодавця проявити до вас більше довіри.

до змісту ↑

структура резюме

Хоч резюме англійською мовою і не має чіткої структури, однак, дотримання деяких правил про те, як вказувати інформацію, дуже важливо. Познайомимося з основними інформаційними блоками, які повинні бути присутніми у вашому резюме.

до змісту ↑

Праворуч від вашого фото повинна бути розміщена основна інформація про вас. Вона повинна включати в себе ПІБ, сімейний стан, контактні дані.

Якщо ви сумніваєтеся, як правильно пишеться ваше ім'я та прізвище, то можете звіритися з закордонним паспортом або скористатися онлайн-сервісами для транслітерації назв. За бажанням ви можете додати в основну інформацію свій особистий сайт (особливо це стосується творчих професій).

до змісту ↑

Мета (Objective)

Мета що в англійському, що в російській мові, це зазвичай посаду, на яку ви претендуєте. Однак в резюме англійською ви повинні ще й обгрунтувати чому ви вважаєте, що потенційний роботодавець повинен вибрати саме вас. Наведемо приклади цілей і їх обгрунтувань:

  • HR-manager - менеджер по персоналу;
  • Accountant - Бухгалтер;
  • I can perfectly use my ability to deal with people in French - У вашій компанії я зможу використовувати свою здатність спілкуватися французькою;
  • I'm seeking for a challenging position - Я шукаю посаду, на який зможу проявити себе.
до змісту ↑

Тут потрібно вказати всі місця, де ви вчилися в хронологічному порядку. Вказати повне найменування школи або університету, факультет, спеціальність, отриману спеціалізацію. наприклад:

Moscow State Linguistic University, the faculty of Social science, bachelor's degree in Management (2010 - 2015). - Московський Державний Лінгвістичний Університет, факультет соціальних наук, бакалавр «Менеджмент організацій» (2010-2015 рр.).

Слід звернути увагу на те, що наш бакалаврат, специалитет і магістратура не відповідають англійським стандартам, тому підійдіть до питання вказівки ступеня дуже відповідально.

до змісту ↑

В англійському варіанті резюме слід вказувати додаткову кваліфікацію окремо від основного освіти. Це можуть бути відвідані конференції, курси підвищення кваліфікації, в загальному все, що було навчанням для вас і те, що ви можете підтвердити документально (наприклад, сертифікатом про участь). Вказувати інформацію в цьому розділі можна за тим же принципом, що і інформацію в розділі «Освіта».

до змісту ↑

Досвід роботи (Work Experience)

Найважливіший розділ резюме. Тут ви повинні вказати всі місця, в яких працювали, в хронологічному порядку. Більш того, ви повинні вказати ваші основні обов'язки, а також набуті навички. Обов'язки повинні бути описані за допомогою герундія (дієслово + ing-ше закінчення). Наприклад, working with English correspondence, preparing negotiation meetings. Вм буде плюсом, якщо ви вкажете в якому саме відділі ви працювали.

Не бійтеся включати в цей розділ все, що пов'язано з вашим досвідом роботи. Фріланс, підробіток, власне ІП, участь в проектах. За кордоном офіційне працевлаштування не так важливо, як в Росії.

Для того щоб описати ваші досягнення використовуйте Past Simple (achieved, attracted і т. Д.).

Наведемо кілька фраз, які можуть вам стане в нагоді:

  • preparing business-plans / reports on smth. etc.
  • analyzing data
  • working with smth.

Пишіть максимально розгорнуто, однак, як ви ж знаєте, ваше резюме не повинно бути довше одного листа А4.

до змісту ↑

Цей розділ повинен одночасно показати вас з кращого боку і не бути занадто похвальним. Щоб скласти його грамотно, побудьте на місці роботодавця: що б вас зацікавило в потенційного працівника?

Опишіть тут ваші особистісні якості. Наприклад, що ви initiative and able to work in team (ініціальний і здатний працювати в команді). Також непогано було б вказати, якими іноземними мовами ви володієте, чи є у вас водійське посвідчення, а також ваші хобі:

  • Driver License (B and C categories) - Посвідчення водія (категорії B і С);
  • My hobbies are foreign languages and swimming - Мої хобі це іноземні мови і плавання.
до змісту ↑

Рекомендації (References)

В цьому розділі від вас вимагається вказати список людей (ваших минулих роботодавців), які можуть описати вас з кращого боку і порекомендувати вашому майбутнього роботодавця. Залиште максимально повну інформацію.

Чи не хочете вказувати рекомендації? Просто напишіть available upon request (надаються за запитом).

до змісту ↑

Приклад резюме англійською мовою

Нижче ми розглянемо зразок резюме англійською.

Maria Lomonosova

13 Lenin street, apt. 45

Saint Petersburg, Russia

Date of Birth: April 12, 1991

Tel .: +7 (914) 901 34 65

E-mail: [email protected]

Objective: A challenging position, which will help me to apply my skills as an HR -manager.

Work Experience діє до: 2013 to present: HR-manager in a local company "Planete Terre" (distribution of softwares products).

  • searching for the candidates for open positions;
  • interviewing;
  • immersing to the company's field.

Education: Moscow State Linguistic University. Master's degree on HR-management. Major: management (2008-2012).

Skills and qualities:

  • dependable and determined;
  • ready to work in team and on my own ;
  • English: fluent; French: upper-intermediate;
  • Computer: MS Office, Photoshop, Corel Draw, Bat.

References: available upon request.

Марія Ломонова

вул. Леніна 13, кв. 45

Санкт-Петербург, Росія.

Дата народження: 12 апреля 1991 р

Тел .: +7 (914) 901 34 65

E-mail: [email protected]

Мета: Посада, на якій я зможу застосувати свої навички роботи менеджером по персоналу.

Досвід роботи діє до: 2013 - по наст. час: Менеджер по персоналу в компанії "Planete Terre" (поставка програмного забезпечення).

  • пошук кандидатів на вакантні посади;
  • проведення співбесід;
  • занурення новачків в компанію.

Освіта: Московський Державний Лінгвістичний Університет. Спеціаліст з менеджменту з персоналу. Кваліфікація: менеджер (2008 - 2012 рр.).

навички:

  • надійна;
  • готова працювати як в команді, так і одна;
  • Англійська: вільне володіння. Французький: вище середнього;
  • ПК: MS Office, Photoshop, Corel Draw, Bat.

Рекомендації: за запитом.

Це резюме дуже короткий і зразкове, однак, у ній наочно показана структура CV.

до змісту ↑

до змісту ↑

Для того щоб ваше резюме було кращим серед кандидатів зробіть якісне фото, відправляйте резюме тільки в форматі PDF, а також використовуйте один шрифт і не переборщіть з форматування (можна виділити кілька моментів жирним і курсивом). Ми впевнені, з нашими порадами ви складете таке резюме, які обов'язково отримати відгук роботодавця.

Яким має бути резюме?
Отже, як же скласти правильне резюме англійською мовою?
Яким має бути резюме?
Щоб скласти його грамотно, побудьте на місці роботодавця: що б вас зацікавило в потенційного працівника?
Чи не хочете вказувати рекомендації?

Новости