Рибний порт Владивостока відмовиться від антрациту, щоб виправдати свою назву




Портовики обіцяють за чотири роки в півтора рази збільшити технологічні потужності

Керівництво АТ «Владивостоцький морський рибний порт» (ВМРП) зобов'язалося реалізувати з 2018 по 2021 роки інвестпроект з будівництва сучасної холодильно-складської інфраструктури та забезпечити збільшення своїх перевантажувальних потужностей до 500 000 тонн на рік, повідомляє ТАСС. За підсумками минулого року, частка порту в рибному вантажообігу Приморського краю становить майже 40%, що робить його беззаперечним лідером.

- Наш порт свого часу був спеціалізованим підприємством з перевалки риби і рибних продуктів, постачання рибалок. У минулому році порт показав абсолютний рекорд за останні роки. Ми обробили 300 тисяч тонн рибопродукції. При цьому на загальному тлі зростання риби в країні, вартість послуг з перевалки риби в портах залишилася фактично на колишньому рівні. Сьогодні перевалка і зберігання риби в порту коштує не більше 1-1,5 рублів за кілограм, як і багато років тому, що часто становить менше 1% у вартості риби, - повідомив член ради директорів ВАТ «ВМРП» Денис Сарана.

На даний момент, ВМРП завершив підготовку до будівництва на території порту холодильника на 40 000 тон. Проект пройшов державну експертизу. Нагадаємо, що передбачуваний обсяг інвестицій складе понад 1 млрд рублів. Будівництво повинно бути завершено протягом двох років. Також порт надасть обладнання і приміщення для створення рибної біржі і електронного торговельного майданчика для реалізації рибної продукції.

Разом з тим рибний порт Владивостока зобов'язується поетапно до кінця 2021 року припинити перевалку вугілля: на причалі №50 - до кінця цього року, на причалі №46 - в наступні два роки. При цьому на поточний рік порт планує передбачити в своєму бюджеті 51,4 мільйона рублів на модернізацію системи пилозахисту. У 2019-2021 роках підприємство направить ще 120 мільйонів рублів на будівництво очисних споруд зливових і стічних вод. Дані заходи дозволять зосередитися на створенні в порту технологічних потужностей для перевантаження і зберігання не тільки риби, але й інший агропродукції.

- Ми розраховуємо, що впровадження механізмів біржової торгівлі і зусилля адміністрації краю приведуть до збільшення рибного вантажообігу, і він поступово замінить інші види вантажів, зокрема антрациту. Для нас як для лідерів галузі важливо, щоб з кожним роком поставки рибопродукції на російський берег збільшувалися, - сподівається гендиректор ВМРП Олександр Шевченко.

Адміністрація краю пообіцяла портовикам сприяти відновленню судноремонтної промисловості в регіоні, в тому числі - з ремонту та обслуговування рибопромислового флоту.

Фото: fishport.ru


Теги: інвестиції , Примор'ї , Приморський край , холодильний комплекс , зберігання риби , перевалка рибної продукції


Вам цікаві найзначніші події галузі, виставки та заходи, конфлікти і угоди, інтерв'ю та невигадані історії колег? Підпишіться на розсилку * і будьте в курсі!

* Всього один лист на тиждень з дайджестом кращих матеріалів
Вам важливо бути в курсі щодня? Читайте і підписуйтесь на наш Твіттер
Хочете більше гумору, відео, інфографіки - станьте нашим другом в Фейсбуці
Додайте новинний інформер і на вашому сайті завжди будуть оновлювані галузеві новини

Новости