Риболовля на Ахтубе в березні: особливості, фото, відео

  1. Поради з ловлі окуня на Ахтубе
  2. Риболовля в Харабалях
  3. Риболовля в Астрахані
  4. Риболовля на Волзі
  5. Як знайти трофейну щуку на Ахтубе
  6. Оснащення спінінга для лову в коряжнике

Погода на Ахтубе в березні

Зараз осінній сезон риболовлі на Ахтубе по відкритій воді ще в самому розпалі: наближається жовтень - «золотий» місяць полювання на трофейних Зараз осінній сезон риболовлі на Ахтубе по відкритій воді ще в самому розпалі: наближається жовтень - «золотий» місяць полювання на трофейних   хижих риб хижих риб. А багато шанувальників рибної ловлі та активного відпочинку на природі вже будують плани на весну наступного року. І, звичайно, при виборі місця для ранньої весняної риболовлі, Нижня Волга і, в тому числі, Ахтуба будуть швидше за все на першому місці.

Це пов'язано з тим, що період ранньої весни в Волго-Ахтубінськ заплаві, завдяки особливостям клімату, починається стрімко і часто характеризується сухий, малохмарною і відносно теплою погодою. У березні на Ахтубе температура повітря вдень може досягати + 4 +12 гр. Ц. Нічні температури зазвичай тримаються близько 0 +5 гр., Але можуть іноді опускатися до - 4. А на сонці в затишшя нерідко прогрівається до + 15 + 18 гр. Як вже описувалося, в цих місцях погода стоїть в основному ясна, тому нічні заморозки в трехречья трапляються аж до початку травня місяця. Сніг сходить, як правило, на початку березня, а рідкісні в цей час опади випадають невеликими не затяжною дощами.

Льодохід зазвичай відбувається в першій половині березня, але трапляється і в кінці лютого Льодохід зазвичай відбувається в першій половині березня, але трапляється і в кінці лютого. Триває він не більше однієї-двох тижнів і, традиційно, з другої-третьої декади березня відкрита вода зустрічає занудьгували за зиму рибалок можливістю повноцінно займатися улюбленим хобі.

Для душевного проведення часу на природі, для риболовлі та відпочинку, березень в трехречья - це незабутнє і дивовижний час. На берегах річок Ахтуба, Мангут і Харабалик панує повне безлюддя, навколо стоїть дивовижна тиша і спокій. Все живе завмерло напередодні бурхливої ​​весни, а перші зелені пагони вже тягнуться до весняного південного сонця прямо з-під талого на очах снігу. Все сміливіше заливаються трелями птахів.

І рибалка в цей момент завжди буває дуже захоплюючою і повною цікавих пригод і приємних сюрпризів у вигляді трофейних екземплярів риб.

Що ловиться на Ахтубе в березні і де знайти заповітну видобуток

Вода в руслах ще не прогрілася, плюс - позначаються ранні скиди дуже холодної придонному води, тому велика риба, особливо хижак, в основному тримається на глибинах, поблизу своїх зимувальних ям. Це, як правило, руслових бровки, виходи глибоких руслових ям, вири. У березні, до Вода в руслах ще не прогрілася, плюс - позначаються ранні скиди дуже холодної придонному води, тому велика риба, особливо хижак, в основному тримається на глибинах, поблизу своїх зимувальних ям початку весняної повені в трехречья успішно ловиться троллінгом (ловля на доріжку) «ікластий красень» - великий весняний судак . Можна користуватися звичайним спінінгом з досить важким джигом. Непогано працюють глибоководні воблери. Спінінг повинен бути відповідним, з тестом не менше 100-120 грам. Робити проводки джигом бажано перпендикулярно руслових брівкам, а для пошуку стайного судака необхідно методично обловлювати виходи з великих ям. Великі одинаки ікластого можуть зустрітися і на підводному косі. Як правило, застосовується класична ступінчаста проводка, паузи порядку 1-2 секунд. При цьому приманку поряд з судаком періодично бере і жерех , Причому в цей час він атакує прямо на дні. У будь-якому випадку, в березні, приманка повинна бути великовагової, порядку 20-40 гр., Щоб «пробити» шар води часом до 10 метрів, та ще з урахуванням перебігу.

Риболовля на Ахтубе в березні під Харабалямі приносить і інші, не менш цікаву трофеї. В цей час щука і окунь , Готуючись до нересту в Риболовля на Ахтубе   в березні під Харабалямі приносить і інші, не менш цікаву трофеї майбутніх полоях, затонах і заплавних озерах (ильменях), дуже активно годуються і атакують практично будь-яку приманку, аби вона була їм «по зубах». Справа в тому, що щука, «начинена» ікрою і так неповоротка, а до цього додається її повільність в дуже холодній воді і занепад сил після зими. Тому штучні приманки слід вибирати невеликі і проводки здійснювати повільно. Але вже якщо ви потрапили своєї приманкою в поле досяжності зубастої красуні, атака відбувається гарантовано. Це ж стосується і окуня. На початок квітня весняний окунь демонструє неймовірну жадібність, але вважає за краще повільно рухаються приманки.

Буває, що можна застати в кінці березня жор щуки після ікрометання. Тоді вважайте, що вам дуже пощастило - якщо нерест щуки був ранній, вона, звільнившись від ікри, намагається відновитися, харчуючись з подвоєною силою і тоді вже вистачає просто усе, що рухається, незважаючи на розмір. Були випадки, коли така голодна щука атакувала приводні перелітних качок, лисок і водяних щурів-ондатр майже з себе розміром, нерідко гинучи намагаючись заковтнути здобич.

У ямах біля берега, під крутоярами, де вода трохи тепліше, починає брати наживку невеликий сом . Він так само ще повільний через холодної води, але непогано ловиться на донну снасть з живцем (плотва, густера) або наживкою у вигляді шматочків свіжої риби, м'яса птиці або черв'яків-виповзків (але тут проблема тільки в тому, як виповзків роздобути в цю пору року, хоча це і можливо - як зберегти черв'яків для риболовлі ?).

В кінці березня в трехречья так само можна з успіхом застосовувати для лову донні снасті і навіть поплавкову вудку (з ковзаючою або глухий, болонської, оснащенням. У цих місцях буде відмінно ловитися практично вся волзький риба, в тому числі біла риба або «бель». У єриках, на мілководдях, прогріваються весняним сонцем, на мотиля, опариша або личинку реп'яхової молі (реп'ях) добре бере лящ , Подлещик, густера, вобла , велика плотва і чехонь . Успішно працює блешня з наживкою на вудилище з кивком. Хробака добути в цей час складно, але якщо він буде в наявності, то вам гарантовані клювання крупного окуня і берша .

Дуже цікаво в березневій риболовлі саме різноманітність видів видобутку Дуже цікаво в березневій риболовлі саме різноманітність видів видобутку. В кінці березня в заплавних озерах і ильменях починає годуватися лин, а із зимувальних ям виходять сазани і сріблястий карась.

Важливо відзначити, що рибалка ранньою весною вимагає певної підготовки. В першу чергу це стосується екіпіровки рибалки. З огляду на таку велику різницю температур повітря в денний і нічний час, а так само можливість раптового дощу або сильного вітру, слід підібрати відповідний одяг. В ідеалі це буде: термобілизна, вовняні речі та вітрової костюм. Як варіант можна використовувати непромокальний плащ, але якщо ви будете активно блеснить, плащ буде заважати руху. Не забудьте так само про промокне в непогоду утеплене взуття. При ловлі на одному місці, наприклад, донною снастю з берега, дуже стане в нагоді легкий збірний тент, що закриває від дощу і вітру. Так що правильна підготовка до риболовлі, відповідно до сезону, в результаті принесе вам тільки позитивні емоції і дозволить насолоджуватися процесом лову незважаючи ні на які погодні примхи.

Пам'ятайте, що на початку весни через нічних заморозків може утворюватися пріпайний лід, який приховує ополонки. Будьте уважні.

Рибальська база для риболовлі в березні на Ахтубе

На закінчення хочеться відзначити, що тепер у Вас є прекрасна можливість почати новий сезон лову на відкритій воді в одному з найкрасивіших місць Нижньої Волги вже в березні наступного року. Комфортабельні рибальські будинку на будь-який бюджет, якісне харчування, флотилія човнів і катерів для риболовлі, гостинний і досвідчений персонал Рибальської села «трехречья» чекають гостей вже з другої половини березня.

Чекаємо Вас на риболовлю на Ахтубу в березні!

Ще матеріали по темі:

Поради з ловлі окуня на Ахтубе
Допомога у виборі спінінга
Риболовля в Харабалях
Весняна рибалка: ловля окуня
Риболовля в Астрахані
На Ахтубу зі спінінгом
Риболовля на Волзі
Полювання на щуку, судака і окуня в березні місяці
Як знайти трофейну щуку на Ахтубе
Мікроджиг. збираємо приманку
Оснащення спінінга для лову в коряжнике
Які приманки вибрати для лову судака на Ахтубе?

Новости