Риболовля на спінінг | Спінінг Клаб - поради для початківців рибалок

  1. Докладний календар лову щуки 2018
  2. Календар лову щуки на січень
  3. Календар лову щуки на лютий
  4. Календар лову щуки на березень
  5. Календар лову щуки на квітень
  6. Календар лову щуки на травень
  7. Календар лову щуки в червні
  8. Календар лову щуки в липні
  9. Календар лову щуки в серпні
  10. Календар лову щуки в вересні
  11. Календар лову щуки в жовтні
  12. Календар лову щуки: листопад
  13. Календар лову щуки: грудень
  14. Місячний календар лову щуки
  15. На закінчення

Календар лову щуки є докладний посібник для багатьох рибалка, що відображає особливості риболовлі на цього хижака в різні періоди року

Календар лову щуки є докладний посібник для багатьох рибалка, що відображає особливості риболовлі на цього хижака в різні періоди року. Він заснований на багаторічних спостереженнях за різними погодними і природними факторами, тому дозволяє зрозуміти як, на що, коли і де краще полювати цієї зубастої представницею підводного світу.

Календар клювання щуки на спінінг знадобиться, коли рибалка відправляється на незнайомий водойму. По ньому можна приблизно підібрати склад коробочки з приманками і визначитися, на які місця варто звернути більш пильну увагу. Стане в нагоді календар кожному новачку, який лише збирається освоювати риболовлю за зубастою бестією і не знає де її шукати в конкретний період року.

Докладний календар лову щуки 2018

При складанні календаря досвідченими рибалками враховувалися багато факторів, які безпосередньо впливають на активність щуки протягом року. Основними об'єктивними показниками для визначення настрою хижака є:

  • Температура води і повітря.
  • Атмосферний тиск.
  • Сила і напрям вітру.
  • Наявність хвилі.
  • Прозорість води.
  • Освітленість.

Всі перераховані подробиці сильно впливають на поведінку щуки, на її апетит, активність та місця стоянки на водоймі, що і відображає календар лову щуки на 2018 рік.

Календар лову щуки на січень

Глухозимье - не найкраща пора для полювання на щуку. Вона стоїть переважно на глибоких ділянках з повільною течією у самого дна. На пропоновані приманки і живця реагує дуже мляво. Сплески активності трапляються лише короткочасно, частіше під час відлиги.

Календар лову щуки на лютий

У першій половині лютого глухозимье і, отже, пасивність щуки триває, зловити її вкрай важко. Ближче до весни зубаста хижачка починає прокидатися і її клювання поліпшується. Вона починає виходити на такі ділянки:

  • Мілководні плеса.
  • Ближче до проточній воді і основний руслової струмені.
  • До місць впадання дрібних річок і потічків в основне русло.
  • Глибинні перекати і руслових бровки.

Ловити щуку в лютому краще жерлицами. Болісно дають результати гірше.

Календар лову щуки на березень

У тих регіонах, де в березні сходить лід, щуку починають ловити спінінгом. Це короткочасний період, який триватиме до початку нересту хижачки. Шукати її слід на ямах, руслових канавах, в районі глибинних перекатів і бровок, біля затоплених дерев. Кращим способом полювання за зубастою буде джиг. Застосовують твістери і віброхвости, досвідчені рибалки використовують поролонові рибки.

Календар лову щуки на квітень

В кінці березня - початку квітня у щуки починається процес ікрометання. У цей період ловити її заборонено, та й вона сама не виявляє особливої ​​активності і не звертає уваги на приманки. Клювати риба починає в другій половині квітня. Шукати її варто в районі нерестовищ. Це мілководні ділянки, стариці, затоки, протоки і рукави з повільною течією. Кращими приманки виступають блешні, що коливаються і силікон, змонтований на легкі відкриті джиг-головки.

Календар лову щуки на травень

З самого початок травня щука проявляє активність по всій водоймі. Хижачка виходить на дрібні ділянки і в прибережну зону. Веде вона себе агресивно, атакуючи різні приманки, які виявляються в її поле зору. У цей період рибалки беруть універсальний спінінг під щуку і комплект різнопланових приманок: воблери, силікон, колебалки, вертушки, спіннербейти. Поступово починають працювати і топвотери.

Календар лову щуки в червні

На початку літа водойми поступово повертаються в свої береги після весняного розливу. Бурхливо починає розвиватися водна рослинність, яка привертає велику кількість дрібної рибки, знаходить тут і корм, і укриття. Природно, щука переміщається за своєю кормовою базою. Тому шукати її слід:

  • У прибережній зоні.
  • Біля водоростей.
  • На мілководних ділянках.
  • У різних рукавах, старицях і затоках.

Кращими приманки зазвичай виявляються блешні, легкі колебалки, воблери-мінно і силікон, оснащений на відкритих джиг-голівках малої ваги.

Календар лову щуки в липні

У липні клювання зубастої погіршується. Це пов'язано зі спекою, яка значно впливає на активність всієї риби. Виходи щуки в основному трапляються рано вранці або ввечері, коли висока температура трохи спадає. Найефективнішими приманками в цей період є топвотери і мілководні мінно. Для такого лову потрібно жорстке вудилище і обов'язкова наявність плетеного шнура. Як оснастити спінінг на щуку читайте тут .

Календар лову щуки в серпні

В кінці літа активність щуки підвищується, оскільки температура повітря поступово починає спадати, та й вода остигає, що неодмінно викликає підвищений апетит у риби. Всі також продовжують працювати поверхневі приманки, Поппера і Волкера, непогані результати показують мінноу і звичні багатьом заднеогруженние вертушки.

Календар лову щуки в вересні

З початком осені починається улюблена пора спінінгістів. Це пов'язано з осіннім жором щуки. Хижачка відгукується на багато запропоновані приманки, не особливо прівереднічая і не звертаючи уваги на їх колір і розмір. У вересні риба проявляє активність весь світловий день. Її можна зловити і з човна, і з берега. Як ловити зубасту з берега читайте тут .

Календар лову щуки в жовтні

Вода досить остигає, водорості відмирають, і дрібна рибка поступово відходить від берега на більш глибокі ділянки. Щука також змінює дислокацію:

  • Скочується на бровки, руслових звали і канавки.
  • Відходить у коряжник.
  • Зміщується до глибоких ділянок стариць і заток.
  • Концентрується в районі злиття струмків, невеликих річок і рукавів з основним руслом.

Тепер найкращим способом полювання за щукою виступає джиг. Зубаста воліє клювати на віброхвости і черви, рідше атакує твістери.

Календар лову щуки: листопад

У першій половині листопада щука продовжує ловитися джигом. Вона все більше тяжіє до ям, руслових звалили, вирах, глибоким Коряжник і обратка. У цей період нерідкі упіймання дійсно трофейних хижачок. Ближче до зими її активність падає. Щоб зловити зубасту в кінці листопаді перед людством, потрібно проявити терпіння і наполегливість у пошуку перспективних точок, уловистих приманок і їх проводок.

Календар лову щуки: грудень

З настанням зими і встановленням стійкого крижаного покриву, можна сміливо відправлятися за щукою на багато водойми. Тепер хижачка виходить на мілководдя, де активно вистачає блешні і балансири. Непогані результати приносить жерлица. На незамерзаючих ділянках річок її можна продовжувати ловити джигом.

Місячний календар лову щуки

Досвідченими рибалками помічено, що місяць впливає на поведінку щуки. Від того, в якій фазі знаходиться супутник Землі, залежить активність хижачки і її бажання атакувати пропоновані приманки. Місячний календар лову щуки 2018 практично не відрізняється від інших років, оскільки клювання риби залежить саме від фази, в якій знаходиться місяць:

  • Молодик для багатьох вважається нестабільної фазою. В цей час відмічено, що клювання щуки погіршується.
  • Перша чверть є найкращим періодом для полювання за зубастою. У цей час спостерігається пік її активності на багатьох водоймах.
  • Повний місяць - досить непередбачуваний етап, який залежить ще і від погоди в цілому. У безхмарні періоди хижак може харчуватися вночі або на ранній зорі, тому в світлий час його активність істотно знижується. У похмурі дні місяць надає не такий помітний вплив на щуку.
  • Остання чверть також вважається сприятливою для риболовлі на щуку. Вона поводиться агресивно і рухомо, нападе на пропливають повз приманки.

Звичайно, прив'язуватися до місячного циклу не варто. Адже хороший улов буває і в несприятливі дні. Просто потрібно враховувати багато факторів і, виходячи з цього, підбирати стратегію лову щуки в кожному конкретному випадку окремо.

На закінчення

Календар лову щуки на спінінг не відчинить всіх секретів, тонкощів і нюансів. Він дасть напрямок пошуку і роздумів, дозволить зрозуміти сезонні особливості щуки, визначитися зі способами її лову і вибором відповідних приманок. І на останок, зручний календарик від ловля-щукі.рф

рф

Новости