Ринок США в 2018 році: зростання бути

Американський ринок акцій продовжує ставити рекорди Американський ринок акцій продовжує ставити рекорди. За минулий рік індекс S & P 500 виріс майже на 20%, а з початку цього - ще на 3,5%. Dow Jones в 2017 році додав майже 25% і на початку поточного переступив позначку 25 000 пунктів. NASDAQ на старті січня перевалив за 7 000.

Нові рівні змушують аналітиків переглядати свої прогнози на цей рік. Так, через три торгові сесії після початку року банк UBS підвищив свою оцінку за індексом S & P 500. Як вважають фахівці, в 2018 році індекс може вирости на 18% (з огляду на ралі початку року, подальше зростання індексу може скласти близько 15%) і досягти позначки 3 150 пунктів - поки це найвища оцінка на Уолл-стріт. Попередній прогноз компанії становив 2 900 пунктів.

"Ми чекаємо впевненого зростання", - зазначив Кейт Паркер, головний стратег UBS по американському фондовому ринку в ефірі CNBC. За його словами, в цьому році очікується пожвавлення в області M & A і buyback, що підтримає зростання індексів. Основною ж причиною для більш оптимістичного прогнозу стало зниження податків для корпорацій, що сприятиме збільшенню прибутку компаній.

Інші експерти теж з оптимізмом дивляться на майбутнє індексів США . Вони визнають, що американський ринок перегрітий, але "бульбашки" немає, і серйозної корекції чекати поки не варто. "Якщо говорити про корекцію в 3-4% і вище, то її не буде. У 2018 року ми дивимося з великим оптимізмом на американський ринок. Політика" вертолітних "грошей збільшила кількість грошових коштів в економіці в рази, що є" нормалізує "фактором для перекупленності паперів. Якщо ми говоримо про більш м'якою корекції, то тут складно запропонувати точну дату, коли це трапиться, проте ринок швидко відіграє таке падіння ", - коментує Вадим Меркулов, старший аналітик ІК" Фрідом Фінанс ".

Що стосується рівнів, яких американські індекси можуть досягти в цьому році, аналітики одностайні в тому, що, швидше за все, відмітка в 3 000 пунктів буде взята. "Базовим сценарієм вважаємо приріст за індексом SP 500 в 2018 році на 7-10%, тобто буде зроблено спробу подолати 3000 пунктів", - зазначає Олена Шишкіна, аналітик ІК "Церіх Кепітал Менеджмент". "3000 по S & P 500 можливо буде побачити за умови продовження зростання. І десь в районі 28 000 по Dow Jones", - згоден Михайло Аристакесян, керівник відділу інформації та аналізу світових ринків ГК "ФІНАМ".

Костянтин Бушуєв, начальник відділу аналізу ринків "Відкриття Брокер", не чекає зростання по індексу S & P 500 більше ніж на 14% від поточних рівнів, більш реальною, на його погляд, є оцінка в 8-10%. "З урахуванням сміливих фундаментальних припущень можна чекати максимальні значення індексу S & P 500 на поточний рік в районі 3 150. У реальності ж зростання інфляції і витрат здатні помітно нашкодити прибуткам поточних лідерів ринку, і ця загроза зараз недооцінюється ринком. Як наслідок кінцеві значення індексу на кінець року можуть виявитися нижче. Максимум по S & P 500 від поточних рівнів десь + 14%. Реальніший ж 8-10% ", - розповідає експерт.

На думку Вадима Меркулова з "Фрідом Фінанс", при оптимістичному сценарії S & P 500 може піти вище навіть найсміливіших оцінок і спробувати пробити рівень 3 220 пунктів. Dow Jones і Nasdaq в цьому році, за його підрахунками, можуть додати приблизно по 20% кожен. "S & P 500 досягне 3 050-3 150 пунктів, а при оптимістичному сценарії може спробувати пробити рівень 3 220 пунктів, тобто можливе зростання на 17%. Dow Jones проб'є позначку в 30 000 пунктів, що становить зростання в 20%. Nasdaq досягне позначки 8 800, що означає зростання понад 23% ", - ділиться своїми прогнозами аналітик.

Nasdaq досягне позначки 8 800, що означає зростання понад 23% , - ділиться своїми прогнозами аналітик

Новости