РМ: Шахта Распадская.


обговорення
тема:

Шахта "Распадская".

автор: Стабров-з-Братська вміщено: 10.05.2010 9:17
[Повернутися до суспільства і бізнесу]

автор: Стабров-з-Братська дата: 10.05.2010 9:17

Щось ніхто не завів топік про реальну і зовсім недалекій трагедії. Дивився НТВ сьогодні. Не далі як у січні був в цій шахті. І виліз на поверхню, мабуть в тому місці, що зараз в руїнах ... Через 3 дні після вибуху, під час якого загинуло 3 (по-моєму) людини. А адже це найбільша і сучасна шахта в Росії.

автор: UB-5 дата: 10.05.2010 9:53

Я сам, в минулому шахтер.І в забої працював і ліс ганяв. І в проходці працював, як по горизонталі, так і вертикальна проходка мені знайома. В основному ці нещастя відбуваються по нашій віне.Трудно судити про пологих пластах, але в шахтах стояли прибори з виміру повітря. І якщо концентрація метану перевищує норми, спрацьовує аварійна система, аж до відключення повітря для комбайнів і відбійних молотків. Вугілля колір змінює перед викидом.

автор: Стабров-з-Братська дата: 10.05.2010 16:34 Два вибухи метану прогриміли на найбільшій в Росії вугільній шахті в ніч на неділю з інтервалом чотири години. За останніми даними, загинули 30 осіб, доля 60-ти невідома. Серед зниклих - рятувальники, які спустилися під землю після першого вибуху.
«З усіх точок і місць, де працювали шахтарі та рятувальники, критичними залишаються дві, тому що там зруйнована система дренажу. Систему водопониження в цих точках не відновиш. У нас є для проведення робіт 1,5 доби - 48 годин », - сказав Шойгу.
За його словами, приплив води під час роботи шахти в цих місцях становив 2 тисячі кубометрів на годину. За попередніми даними, в одній точці знаходяться шість осіб, в іншій - сім
Детальніше: http://news.mail.ru/incident/3785271/ автор: Стабров-з-Братська дата: 10.05.2010 16:52 У керівництві вугледобувної компанії заявляють, що про причини трагедії на шахті «Распадская» в Кузбасі поки говорити рано, і повідомляють, що в момент вибуху вміст метану в шахті знаходилося в нормі . «Всі прилади фіксують, що в момент вибуху метан був у нормі. В даний час версії події можуть бути різні, але метан був у нормі », - сказав Володимир Горячкин, заступник гендиректора компанії, якій належить шахта. Він повідомив, що вибух стався на глибині 490 метрів.
Заступник гендиректора заявив, що говорити про можливі причини вибуху поки передчасно. «Ніхто ще не пройшов по всій шахті. У шахті понад 400 кілометрів виробок, це більше, ніж протяжність Московського метрополітену », - зазначив В.Горячкін. За його словами, «поки кожен метр виробок НЕ буде обстежений, поки не буде проведено аналіз, складно говорити про причини і масштаби руйнувань».
Детальніше: http://news.mail.ru/incident/3785630/ автор: fdirector дата: 10.05.2010 19:17

поки кожен метр виробок НЕ буде обстежений, поки не буде проведено аналіз ...
забудь

автор: Лена дата: 11.05.2010 1:26

З сайту МК:
Основною версією залишається вибух метану, хоча представники керівництва шахти заявили в понеділок, що датчики не показували перевищення концентрації цього газу.
- На датчики метану у нас ніхто давно не сподівається, - каже Михайло, який працює на "Распадской" більше року. - Чи не тому що їх немає. Їх вистачає - і недавно навіть встановили нові. Але на них уваги ніхто не звертає. Запищав датчик - кинемо на нього мокру ганчірку або фуфайку і далі працюємо. Так було, є і буде, тому що, якщо їх не закривати, працювати взагалі нереально - в шахті завжди більше 2% метану. Але цей показник хоч і вищий за норму, але не критичний і вважається безпечним. Зараз кажуть, мовляв, показники метану були в порядку. Це не так. Вони завжди перевищували мінімальний поріг.

автор: Стабров-з-Братська дата: 11.05.2010 9:30

Ну МК б я тут напевно взагалі за джерело не рахував. Більше року він працює. Там народ по 15 років працює ..

автор: Стабров-з-Братська дата: 11.05.2010 9:32

Про кожен метр звичайно не вийде, в Распадской 400 км.

автор: UB-5 дата: 11.05.2010 10:02

Почалися "екпертизи". Газ, який метан, сам по собі не вибухонебезпечний. вибухонебезпечний він тільки в суміші з вугільним пилом. Вся вина за те, що трапилося повинна лягає на гл. інженера і на інженера по ТБ. Вибухи відбуваються через гонитву за рублем. Кажу як шахтар в третьому поколінні.

автор: fkr-fkr дата: 11.05.2010 10:18

Я дико перепрошую. Газ метан сам по собі офігенно вибухонебезпечний. У суміші з киснем.

автор: Стабров-з-Братська дата: 11.05.2010 10:22

Пилу там практично немає.

автор: залізяка дата: 12.05.2010 15:34 ІНФОРМАЦІЯ ДО РОЗДУМІВ
B матеріалах компанії - в минулому році грошові витрати на виробництво тонни вугільного концентрату скоротилися на 40% в порівнянні c рівнем 2008 р і склали $ 18,4 / тонну.
Всього у 2009 р "Распадская" видобула 10,6 млн т рядового вугілля і відвантажила 7,7 млн ​​т вугільного концентрату. У I кварталі 2010 р "Распадская" вже збільшила обсяги реалізації на 72% в порівнянні з аналогічним періодом 2009 р Середньозважена ціна на вугільний концентрат "Распадской" в перші три місяці 2010 р, з урахуванням зміни цін на російському ринку для лютого- березень 2010 г., склала 2 989 рублів / т
У II кварталі 2010 р ціна для внутрішнього споживача на рівні 3 800 рублів / т
Отже, витрати на виробництво тонни вугільного концентрату 18, 4 долара, продаж - 130 доларів. Нічого собі! На питання, чому витрати на виробництво знизилися, я відповіді не знайшов. Знизили зарплату? Впровадили сучасні технології видобутку? Економили на безпеці? Щось інше?
При всьому при цьому шахта "Распадська" вважається флагманом російської вугільної промисловості. Вважається, що там найсучасніше обладнання.
Кому прінадлжеіт шахта? 80% ВАТ "Распадская" належить кіпрській компанії Corber Enterprises Limited. Corber Enterprises Ltd володіє 80 проц звичайних акцій компанії. Corber, в свою чергу, належить на паритетних засадах топ-менеджменту «Распадской» (RASP) / Геннадій Козовій і Олександр Вагін / і Evraz Group SA. Тобто Evraz Group ніби як належить 50% акцій цієї кіпрської компанії. Скільки акцій у Ромочка Абрамовича? Хрін дізнаєшся - "перехресне запилення".
Ну і хто буде винен у смерті шахтарів?
У 2004-2005 роках компанія придбала "Шахту 12", 50% пакет акцій ВАТ "Южкузбассуголь" і частку у ВАТ "Распадская" ...
Підконтрольна проживає в Лондоні бізнесменові Роману Абрамовичу Еvraz Group - вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія
Інформація про компанію "Євраз Груп" (Evraz Group), http://www.evraz.com/ тут Ви знайдете повну інформацію про компанії "Євраз Груп" (Evraz Group): історія створення, активи компанії, специфіка роботи. Крім цього ви знайдете інформацію про засновників, динаміку котирувань .... автор: UB-5 дата: 12.05.2010 16:12

fkr-fkr: - Та вибачення нікчему. Послухайте історію: ще до війни і ще навіть раніше на шахтах була спеціальність табакотрус, це ті хто обшукував спускалися в шахту і був помічений в курінні в шахті. а ще була спеціальність-запальник, це той хто випалював газ метан по уступах (по кутках) та інших погано вентильованих кутах. І повірте мені як колишньому шахтареві газ метан без вугільного пилу не вибухонебезпечний. Раніше ж були не електро светілінікі, а лампи на гасі, ось цю лампу откручивал запальник і випалював газ.

автор: fkr-fkr дата: 12.05.2010 16:16

І повірте мені як колишньому шахтареві газ метан без вугільного пилу не вибухонебезпечний.
Не повірю. Подивіться в будь-якому підручнику з хімії ... Небезпечний і навіть вельми. Так уже влаштована він!

автор: UB-5 дата: 12.05.2010 16:22

Безбарвний, без запаха.А Ви не плутайте з побутовим газом, ну який в газових плитах у нас?

автор: fkr-fkr дата: 12.05.2010 16:25

Побутовий газ - суміш пропану і бутану. У різних співвідношеннях, але не суть. Метан - найлегший з них (з вуглеводнів). Тому істотно більш реагентоспособен, ніж побутовий газ. Візьміть хімічну енциклопедію, і прочитайте.

автор: UB-5 дата: 12.05.2010 16:31 Довго шукати, я лінивий. Так по верхах пробігу і знайду що потрібно: -
http://www.masters.donntu.edu.ua/2003/kita/gursky/library/2.htm
Вугільний пил за багатьма параметрами є більш небезпечною речовиною на шахті, ніж метан, а саме ... Більш того, на багатьох негазових і газових шахтах, де практично немає метану, в виробках дуже висока вологість, капеж, великі притоки води, що ...
www.masters.donntu.edu.ua/2003/kita/gursky/... копія ще автор: fkr-fkr дата: 12.05.2010 16:34

Шановні UB-5, я ніде і ніколи не говорив, що вугільний пил безпечна. Той факт, що вона небезпечна, ні у кого не викликає заперечень. Більш того, вона в суміші з метаном напевно небезпечніше, ніж кожне з цих речовин самопо собі.
Але це НЕ скасовує того факту, що метан досить легковзривается на повітрі. Як ви думаєте, чому побутовий газ - це не метан?

автор: Стабров-з-Братська дата: 12.05.2010 16:42

вугільного пилу я там не бачив, потоки вугільної бруду, коли комбайн зрізає пласт це так, все водою залито. Дуже ефектні комбайни, досить сучасні, і особливо вразили гідравлічні лапи, які лаву тримають. Ну десь посилання є як все це працює. Шахта дуже сучасна, ми до лави добірадісь годину напевно, спочатку на вагонетках, потім пішки. Транспортер, що уздовж пласта йде до того місця, яке зруйновано зараз, 3 чтоли км або 4 я зараз не згадаю. Але пилу за технологією практично немає, вугільної. Шахта постійно поевтрівается підігрітим повітрям, такий досить потужний теплий протяг, памоему 15 градусів. Забортний повітря женуть по коридорах, попередньо підігріваючи. Запитав у директора тоді чому вибух був в січні. Він чогось досить невиразно пробурмотів, я не став перепитувати. Так, до речі, в шахті НЕ курять, дурнів туди не пускають.

автор: UB-5 дата: 12.05.2010 17:01

Значить був звичайний викид. Газ під тиском до 50атмосфер, а може і більше вирвався з пласта і вугіллям і породою замурували все.Замуровивает по 150м штреку.


[Повернутися до суспільства і бізнесу]
Знизили зарплату?
Впровадили сучасні технології видобутку?
Економили на безпеці?
Щось інше?
Кому прінадлжеіт шахта?
Скільки акцій у Ромочка Абрамовича?
Ну і хто буде винен у смерті шахтарів?
А Ви не плутайте з побутовим газом, ну який в газових плитах у нас?
Як ви думаєте, чому побутовий газ - це не метан?

Новости