RNPP - Підвищення зарплати атомникам направлено на стабілізацію ситуації в галузі

27 вересня в Києві відбулося спільне засідання представників роботодавця та профспілкового комітету НАЕК «Енергоатом» щодо виконання Колективного договору в першому півріччі 2018 року 27 вересня в Києві відбулося спільне засідання представників роботодавця та профспілкового комітету НАЕК «Енергоатом» щодо виконання Колективного договору в першому півріччі 2018 року.

Участь в засіданні взяли також генеральний директор Р і в н Єнському АЕС Павло Павлишин, його заступник по персоналу Ігор Вітковський і голова Первинної профспілкової організації (ППО) РАЕС Іван Мельник.

Під час заходу атомники обговорили багато «гострих питань», зокрема, поточну ситуацію з тарифом на відпущену НАЕК «Енергоатом» електроенергію Під час заходу атомники обговорили багато «гострих питань», зокрема, поточну ситуацію з тарифом на відпущену НАЕК «Енергоатом» електроенергію. Голова ППО Компанії Олексій Лич зазначив, що регулятор неправомірно, без будь-яких обговорень, прийняв рішення щодо нового проекту змін до тарифу на електроенергію, який відтепер становитиме 55,76 копійок за кВт год замість запропонованих 71,5 коп. Як повідомив президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський, існуючий тарифний дисбаланс зводить все наміри подальшого перспективного розвитку атомно-енергетичної промисловості країни нанівець. Адже сьогодні тариф для теплової генерації в чотири рази перевищує атомний. За рахунок атомників НКРЕКУ штучно стримує оптово-ринкову ціну, дозволяючи приватної теплової генерації паразитувати на державних генераціях. Тому Компанія вже готує для подання в регулятор документів на підвищення тарифу на електроенергію в 2019 році в розмірі, який забезпечить конкурентоспроможний рівень оплати праці працівників і підтримає престиж роботи в галузі.

За результатами засідання, прийнято спільне рішення роботодавця і профспілкового комітету про встановлення мінімальної тарифної ставки в Компанії, яка з 1 жовтня поточного року підвищиться на 15,6%, а з 1 грудня - зросте ще на 4,3% За результатами засідання, прийнято спільне рішення роботодавця і профспілкового комітету про встановлення мінімальної тарифної ставки в Компанії, яка з 1 жовтня поточного року підвищиться на 15,6%, а з 1 грудня - зросте ще на 4,3%. За словами голови ППО РАЕС Івана Мельника, зараз готується розпорядча документація по доведенню фонду оплати праці для кожної АЕС, куди будуть також включені додаткові кошти для преміювання персоналу. «У новий рік ми увійдемо з новим фондом оплати праці, тобто в 2019 році ФОП на РАЕС буде не меншим, ніж в грудні 2018 го. В цілому, на кінець поточного року ми повинні вийти з підвищенням заробітної плати для працівників в розмірі не менше 30% », - підкреслив І. Мельник.

Новости