Робочі місця: Вадим Мамонтов, засновник і генеральний директор RussiaDiscovery

  1. Чим ви займаєтеся в своїй роботі? Моя робоча діяльність почалася в компанії «Гарант» на зорі її існування....
  2. З чого почалося ваше захоплення подорожами?
  3. Що повинен знати і вміти людина, що працює в вашій сфері?
  4. Які ваші сильні та слабкі сторони?
  5. Як виглядає ваше робоче місце?
  6. ПО
  7. Чи є місце папері у вашій роботі?
  8. Що лежить у вашій сумці?
  9. Як ви організуєте свій час?
  10. Як коротають час в пробках?
  11. Яке у вас хобі?
  12. Яке місце у вашому житті займає спорт?
  13. Лайфхакерство від Вадима Мамонтова
  14. Фільми і серіали
  15. подкаст
  16. Яке ваше життєве кредо?

Чим ви займаєтеся в своїй роботі?

Моя робоча діяльність почалася в компанії «Гарант» на зорі її існування. Я закінчував університет, а випускники мого факультету запускали цей проект. Тоді, на початку 1990-х, приватний бізнес був ще великою рідкістю.

Я прийшов в «Гарант» менеджером з продажу. Потім продовжив кар'єру в дилерському відділі компанії: разом з колегами створювали партнерську мережу «Гаранта». Після цього виділилися в самостійну компанію - «Гарант-Парк».

Після цього виділилися в самостійну компанію - «Гарант-Парк»

Вже тоді ми активно використовували технології: розробили першу інтернет- і інтранет-версію системи і більше десяти років вдосконалювали і підтримували її.

Паралельно з цим розвивали проект моніторингу друкованих ЗМІ, який пізніше трансформувався в електронну читалку для преси і книг Parkreader. На жаль, проект був закритий новим власником в 2012 році.

RussiaDiscovery я створив в 2005-му. Довгий час залишався тільки власником, продовжуючи займатися IT-проектами. Але з 2014 року прийшов у компанію вже в якості генерального директора.

Хто ви за професією?

У школі мені дуже подобалася математика, тому після отримання атестата вибір був практично визначений: МГУ, факультет обчислювальної математики і кібернетики. Відучився там п'ять років з перервою на два роки служби в армії.

З неймовірним позитивом ставлюся до своєї університетської життя, яка, крім навчання, була наповнена великою кількістю подій, зустрічей, знайомств і спілкування.

Запис в дипломі - «математик» - довгий час визначала рід моєї діяльності: всі проекти були пов'язані з IT. Сьогоднішній проект спрямований на розвиток активного відпочинку в Росії і на перший погляд здається поворотом в кар'єрі, але IТ-освіта і накопичений досвід допомагають привнести в цей сегмент туріндустрії нові стандарти бізнес-процесів.

Дуже вдячний компанії Business Relations та її тренерам Володимиру Герасічеву і Івану Маураху за тренінги «Контекст» і «Сила справжнього». Вони допомогли стати на шлях усвідомленості, розібратися з власними пріоритетами, навчитися робити вибір на користь дійсно важливого.

Якщо говорити про бізнес-освіту, після університету я освоїв програму Executive MBA в Інституті бізнесу і ділового адміністрування. Моїм науковим керівником був Тигран Арутюнян, автор книги « Що вам робити зі стратегією? », Яка нещодавно вийшла у видавництві« Манн, Іванов і Фербер ». Безумовно, таке наставництво дуже допомагає в розширенні горизонтів проектів, якими займаюся.

З чого почалося ваше захоплення подорожами?

Пристрастю до подорожей мене заразив шкільний викладач фізкультури. Щороку ми з однокласниками відправлялися як мінімум в одне велике літнє і два-три зимових подорожі.

Після вступу до університету в моєму оточенні раптово утворився дефіцит людей, готових до активного відпочинку. Але пристрасть нікуди не поділася і в 2000 році реалізувалася в поїздці на Камчатку. Цей півострів буквально підірвав мене враженнями: вулкани, гейзери, сплав серед ведмедів, нічний блукання по схилу Толбачіка.

Мрію вибратися в подорож на Камчатку всією сім'єю, взявши з собою дружину, завершальну інститут дочка і трьох синів, молодший з яких ще ходить в дитячий сад.

Поїхав з незнайомою компанією і знайшов команду, з якою ми щороку стали відкривати нові дивовижні місця: Чукотка, Північні Курили, плато Путорана, Карелія, Кольський півострів, пустеля Гобі в Монголії, Норвегія.

Поїхав з незнайомою компанією і знайшов команду, з якою ми щороку стали відкривати нові дивовижні місця: Чукотка, Північні Курили, плато Путорана, Карелія, Кольський півострів, пустеля Гобі в Монголії, Норвегія

Тоді знайти туроператора, який міг би організувати подорож до чергової точці нашого тяжіння, було практично неможливо. Тому кожна поїздка супроводжувалася великою підготовчою роботою: від планування маршруту і підбору спорядження до розкладки продуктів. Усвідомивши дефіцит пропозицій на ринку активного туризму, в 2005 році я вирішив створити компанію, яка допомагала б таким командам, як наша, здійснювати свої мрії.

Мене надихає, коли люди, яких я висмикувати з міської рутини і відправляю в подорож, повернувшись з нього, кажуть: «Чому ти не вмовив мене зробити це раніше? Це було краще подорож мого життя! »

Що повинен знати і вміти людина, що працює в вашій сфері?

Обов'язкова умова - це захопленість активним відпочинком. Проводячи співбесіду з потенційними співробітниками RussiaDiscovery, я цікавлюся, який відпочинок вибирає людина, де і як він проводить відпустку, вихідні або новорічні канікули.

Не побачивши північного сяйва, що не постоявши на краю кратера вулкана, що не сплав по річці, важко захопити інших людей випробувати це.

Які ваші сильні та слабкі сторони?

Сильні сторони: цікавість, бажання дізнатися нове, розібратися в звичному або поставити його під сумнів.

перфекціонізм готовий віднести як до сильних, так і до слабких сторін. Оскільки, з одного боку, саме прагнення створити бездоганний продукт робить наші пропозиції настільки привабливими для клієнтів. З іншого боку, якщо процитувати Козьму Пруткова, «буває, що ретельність перемагає й розум».

Важливо зупинитися в точці, коли твої зусилля щодо вдосконалення чого-небудь все ще вимагають багато часу, але вже практично не впливають на результат.

Як виглядає ваше робоче місце?

Залізо

Використовую ноутбук Samsung 900X3C з діагоналлю 13 дюймів. Як правило, він же супроводжує мене в поїздках. Цей ноутбук зі мною вже чотири роки, але до сих пір успішно справляється з завданнями, незважаючи на вже неюний вік і нетепличних умови подорожей. Також практично завжди зі мною телефон і годинник.

Роботу в офісі робить більш комфортною використання другого монітора ─ NEC MultiSync LCD 2490WUXi2. Він навіть старше ноутбука, але як і раніше залишається одним з кращих моніторів для роботи з фото.

Робоче місце Вадима

Будинки використовую комп'ютер Zen AiO Pro Z240IC. Висока роздільна здатність екрану робить його гарною підмогою для роботи з фото.

Кілька років тому, вибираючи для себе програмно-апаратну екосистему, зупинився на поєднанні Windows + Google + Android. Як наслідок, мої мобільні гаджети ─ це чиста платформа, що не обтяжена оболонками виробників. А саме: телефон Nexus 6P і планшет Nexus 7. Невеликий формат останнього робить його зручним для читання і перегляду фільмів. До того ж він не займає багато місця в ручній поклажі.

Годинники Suunto Ambit2 - відмінне поєднання можливостей для спорту і подорожей. Завжди на руці, можна відзначити GPS-координати точки, де перебуваєш, повернутися з пройденого маршруту, подивитися час заходу і сходу, передбачити зміну погоди - і все це на додаток до традиційних функцій спортивних годин.

Для експериментів з панорамним відео, яке здорово занурює клієнтів в атмосферу подорожей, недавно почав використовувати камеру Samsung Gear 360 разом з телефоном Samsung Galaxy S7 Edge і окулярами Gear VR. Поки це найбільш зручний варіант швидкого отримання непоганого фото і відео на 360 градусів.

Поки це найбільш зручний варіант швидкого отримання непоганого фото і відео на 360 градусів

Окуляри віртуальної реальності Gear VR

Для бекапов і зберігання даних, особливо фотографій, використовую мережевий накопичувач Iomega StorCenter ix2-200. Аудіо ─ невелика настільна акустична система JBL.

Аудіо ─ невелика настільна акустична система JBL

ПО

Крім цілого букета месенджерів, для управління справами використовую Any.do, сортуючи завдання за темами, важливості і термінів.

Вибір екосистеми Google визначає вибір браузера, пошти, календаря та додатків для роботи з документами. Крім глибокої інтеграції, Chrome привертає ще й легкої міграцією: авторізуемся в браузері на будь-якому пристрої, я отримую звичне середовище для роботи з закладками, налаштуваннями і іншим.

Для інтеграції телефону в бізнес-процеси офісу використовую додаток «Бітрікс24», через яке автоматизовано роботу компанії.

  • Читалка ─ «Google Play Книги».
  • Для подкастів ─ Podcast Addict (улюблений подкаст ─ «Аеростат», авторська програма Бориса Гребенщикова для «Радіо Росії» про музику і не тільки).
  • Музика ─ «Google Play Музика», зручний і неосяжний сервіс, вміє підказувати нове і несподіване. Протягом року збираю все, що співпало з моїм настроєм або зробило його, зберігаю добірку в плейлисті, який відповідно до дати називається «Настрої ver.2016».
  • З програм для фото ─ додаток Sun Seeker. Це недавня знахідка, додаток показує на екрані смартфона траєкторію сонця і визначає місце для зйомки перед заходом або сходом. Крім нього, ще, безумовно, Prisma . Не втомлююся дивуватися, як нейромереж вдається облагородити будь-яку фотографію.
  • З розминок для мозку - сервіс Lumosity. Він в ігровій формі дозволяє розгойдувати п'ять основних когнітивних зон мозку: швидкість реакції, пам'ять, увагу, гнучкість і рішення задач.

Чи є місце папері у вашій роботі?

Блокнот тільки в двох випадках:

  1. Запис тез на зустрічі з партнерами.
  2. Швидка фіксація виникають справ для подальшого перенесення в електронний формат і сортування.

Що лежить у вашій сумці?

Протягом робочого тижня ноутбук, як правило, їздить зі мною. Крім нього, в рюкзаку є акумулятор для підзарядки телефону, навушники, блокнот і ручка.

У поїздки іноді беру з собою мобільний акустику Ultimate Ears Boom ─ чудовий звук при ємною батареї і хорошою пило- та вологозахищений.

Корисних дрібниць для outdoor-подорожей величезна кількість, і їх опис точно не вміститься в рамки цього інтерв'ю.

Як ви організуєте свій час?

За два останніх роки ми перезавантажили компанію RussiaDiscovery і практично повністю оновили команду. Виросли за кількістю співробітників удвічі, багато колег помітно розширили коло своїх завдань. Безумовно, без делегування повноважень з синхронним розширенням зон відповідальності такі швидкі зміни були б неможливі.

Будуємо плани на три-п'ять років, річні і короткострокові, з термінами виконання менше року. Для управління справами і завданнями користуюся спрощеної версією GTD. Для планування використовую Any.do і «Google Календар».

do і «Google Календар»

Підйом, як правило, ранній: 6: 30-7: 00. Потім або тренування, або по дорозі на роботу заводжу дітей в школу.

В офісі зазвичай буваю вже в 9: 00-9: 30. Найбільш ефективна перша половина дня, особливо в дні з тренуваннями. Вони роблять графік помітно більш енергійним.

День, як правило, закінчується читанням: спочатку для трьох синів, потім для себе.

Як коротають час в пробках?

Читалкою з книгами на планшеті і впорядкування файлів на телефоні. У місті, особливо в пробках, добре йдуть радіостанції для навчання англійської мови через сервіс TuneIn, встановлений в автомобільному медіацентрі.

У літаках і аеропортах додається «Google Музика», відео через сервіс Okko або завантажене на планшет.

Для далеких поїздок на машині ─ подкасти, музика з Google, аудіокниги з колекції передачі «Модель для збірки».

Яке у вас хобі?

Мені щастить: мої хобі ─ фотографія і подорожі ─ збігаються з моєю роботою.

Щастя - від слова зараз. У той момент, коли ти це усвідомлюєш, ти наближаєшся до щастя, яке завжди є в нас незалежно від сміття з минулого або страхів з майбутнього. У подорожах в дику природу шлях до цієї сили справжнього набагато коротше. Напевно, тому я їх так люблю.

Яке місце у вашому житті займає спорт?

До регулярних занять спортом мене повернула дочка, яка три роки тому, маючи намір трохи скинути вагу до випускного, запропонувала мені зайнятися ранковими пробіжками. Досягнувши своєї мети, вона закінчила тренуватися, а я побіг далі.

Спочатку займався в аматорському форматі, потім знайшов тренера - бронзового призера чемпіонату Росії з марафону Михайла Кулькова. Продовжив заняття під його наставництвом: через веб-сервіс отримував від Михайла завдання і відправляв у відповідь звіти.

Продовжив заняття під його наставництвом: через веб-сервіс отримував від Михайла завдання і відправляв у відповідь звіти

Через рік пробіг марафон. Ще через рік пробіг десять кілометрів менше ніж за 40 хвилин.

Без спорту мою працездатність можна було б сміливо ділити навпіл. Ранкові пробіжки - прекрасна пора для медитації або, навпаки, для обмірковування планів і дій.

Останнім часом стало складніше планувати підготовку до довгих забігів: не завжди вдається поєднувати тренування з подорожами. Але за минулий рік встиг побігати в Салехарді, Пермі, Нарьян-Маре, Якутську, Владивостоці, Норильську і Сочі.

Лайфхакерство від Вадима Мамонтова

книги

книги

Фільми і серіали

« У диких умовах »- фільм про вибір шляху і подорожі з чудовою музикою Едді Веддера.

Документальні фільми: " Будинок. Історія подорожі »Яна Артюс-Бертрана і« земляни »Шона Монсона. Також додали емоційних аргументів на користь вегетаріанства.

Серіал « Картковий будиночок »- наочний приклад того, як маленька брехня стає великим злом, що зветься політикою. Історія про самотність лідера, про цілеспрямованості і необхідності йти вперед, коли весь світ проти тебе.

подкаст

Як уже говорив, « аеростат ». Борис Гребенщиков розповідає про музику і дозволяє робити несподівані музичні відкриття.

Яке ваше життєве кредо?

Люди забули просту істину: в твоєму останньому костюм не буде кишень.

Вігго Мортенсен

Вибираючи справу свого життя, орієнтуйтеся нема на то, що ви будете мати, а на те, як ви будете себе відчувати. Будь-яка матеріальна річ принесе вам радість в кращому випадку на кілька годин. Справа, якою ви будете займатися, буде вимірюватися місяцями і роками, і саме це визначить, чи будете ви щасливі.

Справа, якою ви будете займатися, буде вимірюватися місяцями і роками, і саме це визначить, чи будете ви щасливі

Вадим Мамонтов: «На щастя можна повісити цінник»

Спробуйте якомога більше різних занять і присвятіть себе того, яке знайде відгук у вашій душі. Найшвидший шлях до успіху і щастя - знайти те, що вам найбільше подобається, і присвятити себе улюбленій справі. Навіть якщо ця робота не озолотити вас, ви будете багаті душею. Словом, щасливі. А на щастя не можна повісити цінник.

Чим ви займаєтеся в своїй роботі?
З чого почалося ваше захоплення подорожами?
Що повинен знати і вміти людина, що працює в вашій сфері?
Які ваші сильні та слабкі сторони?
Як виглядає ваше робоче місце?
Що лежить у вашій сумці?
Як ви організуєте свій час?
Як коротають час в пробках?
Яке у вас хобі?
Яке місце у вашому житті займає спорт?

Новости