Рок повернувся в «окраєць»

Фото: wikipedia / commons

На сцені легендарного ДК ім. Горбунова через майже дев'ять років знову пройдуть рок-концерти. У квітні 2019 року тут виступлять групи «ДДТ» і Animal Jazz.

ДК в районі Багратионовская, довгий час був цитаделлю російського року, вирішив повернути собі колишню славу. Останній рок-концерт відбувся тут в 2010 році, але цієї весни тут пройдуть як мінімум два виступи легендарних російських груп. Відновити рок-н-рольний геній місця зголосилися ДДТ і Animal Jazz, які виступлять на Окрайці в квітні.

Російський рок - явище, можна сказати, архівне. Тому «продавати» його на Окрайці будуть з упором на намоленность майданчика - навіть новий сайт ДК називається legendadkg.ru.

Рокери виступлять тут навесні - 12 квітня відбудеться концерт ДДТ, 14-го - Animal Jazz. Вартість квитків на групу Юри-музиканта варіюється від 3 до 12 тис. Рублів, а на джазменів можна потрапити за 1,7 - 5 тис. Обидві групи базуються в Петербурзі, але якщо Animal Jazz гостює в столиці досить часто, то ДДТ в Москві майже НЕ концертує - в останній раз москвичі могли почути групу Юрія Шевчука в березні 2017 року Олімпійському, а до того - в уже зовсім далекому 2012 році.

Палац культури ім. Горбунова на Новозаводський вулиці, 27 був побудований в 1938 році в звичному для того часу конструктивістському стилі. У 1940-і - 70-і роки тут показували кіно і давали концерти, проводилися лекції, тут розміщувалися публічна бібліотека, спортивний зал і приміщення для різних гуртків. У 1980-і ДК облюбували автори КСП, за ними потягнулися і рок-музиканти. Тут виступили практично всі провідні команди російської рок-сцени. У 1995-1997 роках на Окрайці відбулися фестивалі «Вчіться плавати», а в грудні 1999 року тут дебютувало «Навала».

Крім того, тут відзначилися Jethro Tull, Einstürzende Neubauten, Девід Бірн.

Влітку 2010 року ДК почали реконструювати, а в 2012 році тут відкрився перший в Росії Театр мюзиклу, який п'ять років тому переїхав в приміщення колишнього кінотеатру «Росія» на Пушкінській площі. У лютому 2018 року з'явилася інформація про те, що завод імені Хрунічева має намір позбутися від непрофільних активів, серед яких називається і ДК Горбунова.


Новости