Роль віку в виборі духів

  1. Духи для молодих дівчат
  2. Духи для жінок бальзаківського віку
  3. Ідеальні аромати для зрілих жінок

Крім індивідуальних переваг на вибір певних ароматів в чималому ступені впливає і вік. Давайте розберемося, які тут існують негласні правила.

З роками наші ароматні переваги змінюються. Аромат, який ідеально підходить зрілої жінки, далеко не завжди сподобається молоді, і навпаки. Як же вибрати духи за віком?

Духи для молодих дівчат

Жінки у віці 18-25 років найчастіше вибирають тільки один запах і роблять його своєю візитною карткою. Молодість і енергія грають в унісон з цитрусовими і фруктовими нотами. При цьому такі духи підходять для будь-якого випадку, будь то навчання в університеті або неформальна вечірка в нічному клубі.

Багато молодих дівчат віддають перевагу таким відомим ароматів, як Dolce & Gabbana Light Blue з нотою яблука, Hermes Un Jardin en Mediterranee з соковитим інжиром або Dior Addict Eau Delice з кисло-солодким журавлиною.

Також нерідко молодь вибирає парфумерію з запахом коктейлів, які складаються з фруктових і цитрусових нот, що гармонійно поєднуються з різними приправами. Так, L'Artisan Batucada пахне бразильської «кайпірінья», а Gucci Flora Glorious Mandarin - справжнім коктейлем «Піна Колада».

Всі ці аромати дуже оригінальні, тому прекрасно підкреслюють молодість, якусь фривольність і квітучу юність.

Щоб додати до свого віку кілька років, молоді жінки користуються духами з акордами фруктового дерева: Calvin Klein Endless Euphoria або See by Chloe. Такі духи гармонійно поєднують легкість і фривольність молодої дівчини з життєвою мудрістю і досвідом дорослої жінки.

З віком аромат починає усвідомлюватися по-іншому, причому як чоловіками, так і жінками. Представниці прекрасної статі починають розділяти парфуми, призначені для формальних і неформальних заходів, а також окреме місце займає вечірній парфум.

Аромати, які так подобалися в студентські роки, вже не можуть впоратися з цим завданням, тому перестають супроводжувати нас.

Духи для жінок бальзаківського віку

Жінки у віці близько 30 років вже добре знають свій смак і можуть чітко сказати про переваги в ароматах. Якщо подобаються квіткові ноти, то багато хто вибирає Miss Dior або Estee Lauder Pleasures. А фанати нот з компонентами тваринного походження нерідко віддають перевагу Costume National Scent.

Також в цьому віці жінки можуть бути зачаровані легкими шипровими нотами (Cartier La Panthere або Calvin Klein Euphoria), які надають рішучість і впевненість у собі.

Важливо не вибирати парфум із занадто інтенсивним запахом, так як він може додати неіснуючі роки, а також відвернути оточуючих від вашої натуральної краси.

Деякі жінки і в більш зрілому віці добре відчувають себе в оточенні молодіжних фруктово-цитрусових ароматів, однак в такому випадку рекомендується пошукати їх «доросліших» варіацій. Наприклад, Cologne Bigarade (Frederic Malle) з нотою гіркого апельсина або Francis Kurkdjian Aqua Vitae, де цитруси поєднуються з бобами тонка і ваніллю.

Ідеальні аромати для зрілих жінок

Після 40-45 років смакові переваги багатьох жінок змінюються на користь більш чуттєвих і інтенсивних ароматів. При цьому багато духи вже не додають роки, а, навпаки, омолоджують жінку в очах оточуючих. Наприклад, квіткові Thierry Mugler Alien (з нотою жасмину) і Amouage Lyric Woman (з нотою троянди). Або солодші Eisenberg J'ose і Guerlain Shalimar.

У зрілому віці рекомендується уникати солодких фруктових і цитрусових нот. Жіночність краще підкреслять не надто важкі східні аромати - YSL Belle d'Opium або Serge Lutens Ambre Sultan.

З віком наш нюх трохи притупляється, тому важливо не перестаратися з різкістю і інтенсивністю запаху. Краще віддавати перевагу більш м'яким ароматів, наприклад, з нотами пижма і молока. Хорошим рішенням будуть духи Lutensa Clair de Musc, Chloe Love, Mona di Orio Musc або Esteban Tonka.

Однак найголовніший критерій у виборі відповідного аромату полягає в тому, щоб духи приносили радість жінці, яка ними користується, незалежно від віку. Якщо 80-тирічна жінка прекрасно почуває себе в молодіжних ароматах Escada, то не потрібно прагнути змінити ці легкі духи на більш «зрілі».

За матеріалами сайту www.polki.pl

Як же вибрати духи за віком?

Новости