Росія намагається видавити України та її економічні інтереси з Азовського моря - ЗМІ

цею материал Доступний по-русски

Те що Росія зараз робить в регіоні Азовського моря є економічною блокадою, підсумок, якій для України буде дуже сумним.

Те що Росія зараз робить в регіоні Азовського моря є економічною блокадою, підсумок, якій для України буде дуже сумним

Вантажопотік українських портів падає і регіону загрожують економічні проблеми \ azovskoe-more.in.ua

Росіяни все активніше блокують Азовське море прикордонними кораблями, та ще й перегородили Керченську протоку мостом. В результаті вантажопотік українських портів падає, і регіону загрожують економічні проблеми.

Читайте також Порошенко чекає від ЄС жорсткої позиції щодо викликів з боку Росії в Чорному і Азовському морях

Про це йдеться в матеріалі журналу " Новий час ". У матеріалі наголошується, що з 2014 року через Керченську протоку не можна проходити судам під українським прапором. Тепер росіяни затримують турецькі, болгарські, хорватські кораблі з єдиною метою - зробити неможливою торгівлю з Україною. Борис Бабин, представник президента України в Автономній республіці Крим, упевнений: дії Росії можуть остаточно "закупорити" Азовське море. "Це по-справжньому економічна блокада, підсумок, який для нас буде дуже сумним" ", - зазначив він.

Крім того, росіяни ще й намагаються створити на Азовському морі короткий морський коридор між захопленим ними Кримом і непідконтрольними Україні районами Донбасу, зазначив Костянтин Машовець, військовий експерт групи Інформаційне опір.

Борис Бабин стверджує, що зараз в офісі президента Петра Порошенка розробляють заходи щодо захисту українських інтересів в регіоні. Зокрема, є плани збільшити військовий контингент в Азовському морі . "Не можна легковажно ставитися до дій росіян, - сказав представник глави держави.- Вони ведуть війну з нами. І промацують, де ще можуть відтяти шмат".

Повну версію матеріалу читайте в новому номері журналу "Новий час" від 27 червня 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости