Російські судновласники призупинили вантажоперевезення на Україну - ЗМІ

Москва, 16 серпня

Москва, 16 серпня. Російські транспортно-судноплавні компанії призупинили вантажоперевезення на Україну після затримання російського судна «Механік Погодін» в морському торговому порту Херсона. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на джерела в галузі.

«Звичайно, ми не поїдемо на Україну, ми призупинили перевезення на даний момент. Якщо знадобиться, ми будемо шукати інші напрямки », - повідомило джерело.

Він також додав, що в літній період річкової навігації російські судна займаються доставкою нафтопродукти з Туркменістану. Їхній шлях частково пролягає через російські внутрішні водни, а кінцевими пунктами стають українські порти в Одесі, Херсоні та Миколаєві. Крім того, російські судна здійснюють доставку експортованого з України соняшникової олії, проте після інциденту з «Механіком Погодіним» велика частина цих операція була припинена.

Нагадаємо, 10 серпня співробітники Служби безпеки України затримали російський танкер «Механік Погодін» в Херсонському морському торговому порту. Пізніше постпред президента України в Криму Борис Бабин заявив, що українська влада має намір заарештувати російський танкер, так як судно належить російській компанії, яка знаходиться під санкціями Києва.

Пізніше в Держдумі заявили, що Україна отримає жорстку відповідь і серйозні проблеми в разі арешту російського танкера «Механік Погодін».

Новости