Російський чемпіон світу з шахів: по кримського питання я цілком на боці України

цею материал Доступний по-русски

Спортсмену соромно за епізод з Кримом.

Спортсмену соромно за епізод з Кримом

Данило Дубов / ruchess.ru

Російський гросмейстер Данило Дубов, який став чемпіоном світу зі швидких шахів, назвав Крим українським і заявив, що йому соромно за політику своєї країни щодо півострова.

Про це шахіст розповів в інтерв'ю Chess News .

Читайте також Олімпійська чемпіонка Подкопаєва: Росія - агресор, а Донецьк був, є і буде українським

"По кримського питання я цілком на боці України. Але протиріччя немає, тому що для мене шахи просто важливіша за політику. Розумієте, можна говорити про військову агресію і так далі, але, як не крути, Росія - це країна з величезними шаховими традиціями, і вони були і будуть ... Можна по-різному ставитися до Росії. тобто я люблю свою країну, але, безумовно, останнім часом приводів для гордості у нас менше. Це правда.

Але, тим не менше, мені суб'єктивно здається, що іміджу шахів не шкодить проведення турніру в Росії. Більшість чемпіонів світу з шахів були з Росії. Дуже багато турнірів в Росії, дуже багато сильних шахістів з Росії ... А історія - вона змінюється. Ну пройде років двісті, ну буде епізод з Кримом, ну соромно, так ", - заявив Дубов.

Як повідомляв УНІАН, в ФСБ Росії відзвітували про зведенні в Криму 60-кілометрового забору на адмінграніце з материковою Україною .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости