Російському ринку прописали Galaxy Tab

Рівно через тиждень в російських торгових мережах почнуться продажі планшета Samsung Galaxy Tab 10.1. Це та сама Android- «таблетка», з якою в Європі бореться Apple Рівно через тиждень в російських торгових мережах почнуться продажі планшета Samsung Galaxy Tab 10

Фото: AP

Продажі планшета Samsung Galaxy Tab 10.1 в російському ритейлі стартують рівно через тиждень - 25 серпня. Першими почнуть продавати «таблетки» магазини найбільших торгових мереж електроніки в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці.

У всіх торгових мережах вартість планшета буде відповідати рекомендованої виробником і складе 23 тисячі 990 рублів, підтвердили BFM.ru представники кількох компаній-рітейлерів. Всі продажі стартують одночасно - о 18:00 за місцевим часом.

Samsung Galaxy Tab 10.1 - це більш тонка і легка версія планшетного комп'ютера Galaxy Tab. Розмір дисплея новинки становить 10,1 дюйма, що на 3,1 дюйма більше, ніж у попередньої моделі. На американському ринку найдешевша «таблетка» коштує 500 доларів.

Крім того, це той самий гаджет, продажі якого спочатку були заборонені судом Дюссельдорфа на всій території Євросоюзу, а потім дозволені знову.

Нагадаємо, 9 серпня судом Дюссельдорфа була накладена заборона на продаж Galaxy Tab 10.1 в країнах Євросоюзу, за винятком Нідерландів. Приводом для заборони стали претензії Apple, яка звинуватила конкурента в копіюванні дизайну та начинки iPad. Однак 17 серпня рішення було переглянуто: тепер планшет може продаватися в країнах Європи, за винятком Німеччини. За даними The Wall Street Journal, такий вердикт прийнятий через виниклого питання про можливості німецького правосуддя приймати рішення з приводу продажів продукції компанії з Південної Кореї за межами Німеччини.

У російський ритейл спочатку надійде модель Samsung Galaxy Tab 10.1 чорного кольору з підтримкою мереж Wi-Fi + 3G c 16 Гбайт вбудованої пам'яті. Компанія-виробник обіцяє, що незабаром в Росії з'являться і інші версії Galaxy Tab - в тому числі, «таблетка» в білому корпусі.

Виробник вирішив «підштовхнути» потенційних покупців спеціальною акцією, приуроченої до старту продажів в Росії. У найбільших партнерських салонах буде діяти спеціальна пропозиція: першим двадцяти покупцям обіцяна знижка в розмірі 50% від вартості Galaxy Tab, наступні сто повинні отримати bluetooth-клавіатуру, а решта в якості подарунка отримають чохол-обкладинку для планшета.

Втім, 25 серпня нові «таблетки» надійдуть лише в кілька найбільших магазинів торгових мереж «Евросеть», «Зв'язковий», «Білий вітер Цифровий», «М Відео», «ІОН», а також салони «МТС» і «Мегафон». У Владивостоку продажу починає фірмовий магазин Samsung Mobile.

«Перший день продажів - іміджевий. 25 серпня продажі стартують тільки в двох наших салонах - московському палаці зв'язку на Тверській і палаці зв'язку в Єкатеринбурзі. А вже з 26 числа почнуться загальноросійські продажу, - розповіла BFM.ru керівник прес-служби компанії «Евросеть» Уляна Смольська.

На її думку, акція, оголошена Samsung, а також додаткові рекламні акції рітейлерів залучать до магазинів досить велике число покупців. «У перший день ми очікуємо ажіотажу, тим більше що в нашому флагманському салоні презентацію проводитиме Іван Охлобистін», - сказала Смольська. За її словами, в перший день в двох салонах «Евросети» планується продати не менше 100 планшетів.

У мережі «Зв'язковий» продажі стартують 25 серпня лише в одному з магазинів, а загальноукраїнські починаються на день пізніше.

«Ми припускаємо, що попит на пристрій під управлінням ОС Android 3.1 Honeycomb в перший день продажів буде високим», - розповіла BFM.ru керівник відділу зі зв'язків з громадськістю ГК «Зв'язковий» Олена Ноготкова. За її словами, до початку російських продажів «таблетки» в центрі мобільного зв'язку «Зв'язковий» на Тверській також заплановані додаткові промо-акції.

Споживачі віддають перевагу Apple

Згідно з опитуванням, організованому компанією Robert W. Baird & Co, що базується в Мілуокі (штат Вісконсін, США), близько 95% потенційних покупців планшетних комп'ютерів хотіли б придбати Apple iPad.

В опитуванні взяли участь 1,1 тисячі американців. Хоча їм було дозволено вибрати кілька варіантів, лише 10% відзначили планшет HP TouchPad. 4% відсотка заявили, що розглядають можливість покупки BlackBerry PlayBook.

Про прихильності споживачів до iPad в своєму недавньому дослідженні згадувала і американська компанія JiWire, що спеціалізується на мобільній рекламі. За її даними, отриманим в ході опитування 2,8 тисячі жителів США і 2 тисяч британців, 32% американців вже володіють «таблетками», а 75% респондентів з Великобританії або вже придбали, або збираються найближчим часом купити планшет. Лідером серед таких гаджетів залишається «таблетка» Apple iPad.

Серед Android-планшетів покупців найбільше приваблюють Samsung Galaxy Tab 10.1 і Motorola Xoom - їх відзначили по 8% опитаних. Деякі аналітики припускають, що виробникам Android-планшетів незабаром доведеться нелегко, повідомляє ресурс DigiTimes. Можливо, вже з кінця вересня їм доведеться піти на істотне зниження ціни - інакше реалізувати вироблені партії не вдасться.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?

Новости