Россільгоспнагляд вводить тимчасові обмеження на поставки в Росію продукції ВАТ «Гродненський м'ясокомбінат»

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду змушена ввести з 25 травня поточного року тимчасові обмеження на поставки в Росію продукції, виробленої білоруським підприємством ВАТ «Гродненський м'ясокомбінат», повідомляє fsvps.ru . Таке рішення було прийнято Службою через виявлення більше 6 тонн незаявленої в документах сиров'яленому і сирокопченої продукції з м'яса свинини, виробленої ВАТ «Гродненський м'ясокомбінат», що перевозиться разом з іншою м'ясною продукцією з Республіки Білорусь до Росії. Про цей випадок Россільгоспнагляд раніше публікував докладний прес-реліз .

Незаконне переміщення продукції з м'яса свинини з Білорусі до Росії може свідчити про участь сертифікує ветеринарного лікаря Гродненської ветеринарної служби в організації шахрайської схеми поставок свинарської продукції, ввезення якої в Російську Федерацію тимчасово обмежений
Незаконне переміщення продукції з м'яса свинини з Білорусі до Росії може свідчити про участь сертифікує ветеринарного лікаря Гродненської ветеринарної служби в організації шахрайської схеми поставок свинарської продукції, ввезення якої в Російську Федерацію тимчасово обмежений.
У разі повторного виявлення незаконно ввезеної свинарської продукції Россільгоспнагляд буде змушений ввести тимчасові обмеження на поставки в Російську Федерацію продукції з усієї території Гродненської області.
Свою стурбованість даною ситуацією і інформацію про прийняте рішення Россільгоспнагляд відправив офіційним листом до Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь, в якому також попросив компетентне відомство провести перевірку даного факту і вжити невідкладних заходів, спрямованих на виключення в подальшому подібних випадків.
Россільгоспнагляд очікує від Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь інформацію про результати перевірки.

Новости