«Ростехнології» визнали призначення Сердюкова

Анатолій Сердюков

Анатолій Сердюков. © Катерина Штукина / РІА Новини

Держкорпорація «Ростехнології» офіційно підтвердила призначення екс-міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова на посаду гендиректора Федерального дослідного випробувального центру машинобудування.

«" ФІІЦМ "знаходиться на балансі Росимущества і входить в один з холдингів РОСТЕХ - РТ-Авто. Працевлаштування Сердюкова не суперечить законодавству РФ. Сердюков не є співробітником центрального апарату Держкорпорації Ростех і не відповідає за будь-які рішення, що стосуються її діяльності », - йдеться в заяві на сайті корпорації.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що екс-міністр Росії Анатолій Сердюков призначений гендиректором Федерального дослідного випробувального центру машинобудування держкорпорації "Ростехнології". Першою про це повідомила газета «Коммерсант». Незабаром ця інформація була спростована прес-службою «Ростехнологій».

В остаточному заяві не пояснюється, чому таке важливе призначення спочатку було спростовано.

Нагадаємо, Анатолій Сердюков був відправлений у відставку з поста міністра оборони країни на тлі гучного скандалу про розкрадання в підконтрольному Міноборони «Оборонсервіс». При цьому роль екс-міністра в зловживаннях у військовому відомстві поки не встановлена.

"Дослідження в цьому напрямку тривають", - заявив "Інтерфаксу" високопоставлене джерело в Слідчому комітеті. "В рамках розслідуваних кримінальних справ за фактами зловживань з боку колишніх відповідальних працівників Міністерства оборони РФ також досліджується роль колишнього керівника міністерства. Ніяких процесуальних рішень, в тому числі про відмову в порушенні кримінальної справи, ще не прийнято", - сказав співрозмовник комітету.

Генріх Падва, Анатолій Сердюков, Костянтин Ривкін © Колаж / Ridus.ru

Варто зазначити, що інформацію про новий працевлаштуванні екс-міністра оборони поширили його адвокати. Зокрема, за словами Генріха Падва, його підзахисний працює в «Ростехнологиях» аж з 1 листопада. Цю інформацію адвокат отримав від Сердюкова особисто.

«Про це мені і моєму колезі Генріху Павловичу Падве повідомив сам Анатолій Сердюков, це було кілька дні тому, вчора-позавчора», - повідав кореспондентові «Рідус» інший адвокат Сердюкова Костянтин Ривкін. На питання про те, чи є у нього будь-яке інше підтвердження даного факту, юрист зазначив, що у нього "немає підстав сумніватися в словах свого підзахисного".

Говорячи ж про те, чи не перешкодить призначення участі екс-міністра в якості свідка, Рівкін заявив, що Сердюков знаком зі звинуваченнями, висунутими фігурантам так званої справи «Оборонсервіс», і вважає, що «має місце необґрунтована криміналізація правомірних цивільно-правових угод при відсутність збитків як Міноборони, так і "Оборонсервіс" ».

Разом з тим в листопаді минулого року вже проходила інформація про те, що екс-міністр нібито призначений радником генерального директора «Ростехнологій». Але ця новина також швидко отримала спростування.

На думку генерального директора Центру політичної інформації Олексія Мухіна, повідомлення, «що підірвало» інформаційний порядок денний, може бути направлено лише на з'ясування реакції громадськості. «Дійсно навколо Сердюкова ходить багато чуток. Наприклад, ходили чутки, що він зайняв пост радника в «Роснано», потім цю інформацію спростували. Подібні вкидання робляться для того, щоб заміряти громадську думку. Якщо громадська думка буде налаштоване досить вороже, то я не здивуюся, якщо через деякий час і ця інформація виявиться недійсною », - заявив експерт Російській службі новин.

Новости