Роторна електробритва Xiaomi Mijia Electric Shaver (MJTXD01SKS)

  1. Упаковка і зовнішній вигляд
  2. досвід використання
  3. підсумок

Втомилася моя багаторічна роторна бритва Philips, тому необхідно було знайти їй заміну. Перебрав безліч варіантів в офлайні, зупинився на PHILIPS S5110 / 06, але кілька бентежила ціна, все таки зависока для бритви, якою голишся тільки волосся на голові. Відкладав покупку протягом року, і завдяки щасливому випадку зауважив, що компанія Xiaomi почала випускати різні моделі електробритв. Вибір відразу впав на роторну бритву, т.к сітчасті, за чутками, погано пробрівают нерівні місця. Природно, мене не влаштовували багато аспектів - відсутність USB-C входу, ножа (не знаю навіщо, але хотілося) і неергономічними ручка, але низька ціна зробила свою справу, і ось у мене в руках електробритва Xiaomi Mijia, про яку я сьогодні розповім.

Технічні характеристики

Модель MJTXD01SKS Клас захисту IPX7 Потужність 3,5 Вт Характеристики зарядки 5 В / 1 A USB Час зарядки / роботи 1 ч / 2 ч Вага 160 гр

Упаковка і зовнішній вигляд

Електробритва поставляється в стандартній для Xiaomi коробці. Упаковка виконана з білого картону, а на лицьовій стороні красується зображення пристрою, розміщеного всередину. На задній частині перераховані основні "фішки" і технічні характеристики. Для того, щоб перевірити товар на оригінальність, тут є наклейка зі скретч шаром, під яким ховається код. Збірку розташувався логотип компанії виробника - Mijia. Електробритва поставляється в стандартній для Xiaomi коробці Сама бритва знаходиться в пластиковій ліжечку, дбайливо загорнувшись в захисну плівку. Вся інша комплектація знаходиться в окремому конверті і складається з: зарядної станції, щітки для чищення, буклету з інформацією про правильне гоління і інструкції із застосування, в якій детально викладено, як розібрати бритву для заміни АКБ. У цьому огляді я розбирання пристрою робити не буду, тому що порушиться захист від попадання вологи IPX7, а мені з цією бритвою ще жити багато років. Зарядна станція заряджає бритву за допомогою двох контактів. Сама станція може бути запитана від будь-якого пристрою з USB-A виходом, що, по мені, набагато зручніше в походах. Її вага становить - 55 гр, що мінімізує падіння бритви під час зарядки. Потужність зарядної станції 5 Вт (5 В / 1 А), а час повної зарядки бритви не перевищує - 2 годин.
Гаразд відсутня USB-C вхід, з цим я вже змирився, але чому не впровадили бездротову зарядку, як у всіх сучасних електричних зубних щітках? До чого ці "ігри" зі зникненням зарядки, коли контакти з часом забрудняться і окислятся? - не розумію. Щітка для чищення ріжучих головок і сіток. Зроблена з пластику, а на рукоятку нанесений логотип Mijia. Сама бритва виконана повністю з матового пластика, корпус литий. Досить приємно тримати в руці, відчувається хороша якість. За ергономічності доброго не скажу, не дивлячись на наявність "чіпкого" покриття і насічок на вигинах, голитися їй не так зручно, як старої Philips. Форма корпусу більше схожа на рукоятку сокири, ніж на електробритву. Але не забуваємо, я в основному голю голову, тому хват зовсім інший, при обробці мною щік і вусів, питань до зручності не виникає. Пройдемося по елементам на корпусі.
Ззаду розташувалася напис "Powered by Remington", де було написано те, що даний пристрій було вироблено за підтримки фірми Remington. Основним напрямком її виробництва є продукти по догляду за волоссям і тілом, тому можна не турбуватися за якість гоління. На вигині є дві насічки для більш чіткого хвата і кращого натиску в процесі знищення злощасних волосся. На передній частині знаходиться єдина функціональна кнопка. Управління здійснюється за допомогою коротких / довгих натискань. Нижче - чотири світлодіодні індикатори, кожен з яких має свою іконку.

  1. Режим турбо - бритва перемикається на максимальні оберти. Перемикання здійснюється завдяки довгому натисненню основний кнопки у включеному стані.
  2. Блокування основної кнопки - захист від випадкового включення електробритви під час поїздок. Для активації захисту необхідно в вимкненому стані затиснути основну кнопку до тих пір, поки не загориться відповідна іконка.
  3. Індикатор забрудненості - дана іконка загоряється, коли головка електробритви максимально забилася залишками волосся і її необхідно почистити.
  4. Індикатор заряду акумулятора - блимає, коли бритва розрядилася, або заряджається.

У поглибленні глянцевого торця знаходяться два пружних контакту У поглибленні глянцевого торця знаходяться два пружних контакту. Іконка з відкритим краном і клас захисту IPX7 має на увазі, що бритву можна безпроблемно мити в воді. Рухомий бритвений блок спочатку комплектується пластиковим кожухом. Він захищає електробритву від забруднень в процесі транспортування. Блок складається з трьох плаваючих бритвених головок. За металевим захисним сіток можна помітити, що кожна головка має два ряди ріжучих ножів.
Знімається касета з бритвеними головками легко - необхідно зачепиться за поглиблення і потягнути на себе. Тут, як у багатьох роторних бритвах знаходяться три пластикові напівмуфти, які передають обертання з бритви прямо на головки. Для захисту від проникнення вологи вони оснащені гумовими вкладишами. Касета з бритвеними головками дуже схожа на ту, яка використовується в електробритвах Philips. Щоб демонтувати головки необхідно повернути середню частину проти годинникової стрілки. На жаль, знімаються виключно блоки з ножами, захисні сітки жорстко зафіксовані в корпусі. Блок з лезами дворядний, перший ряд складається з 10 здвоєних ножів, а другий - з 5 одиночних. Ножі, за запевненням виробника, зроблені двома компаніями: японської - JFE і шведської - SANDVIK. У порівнянні зі старою електробритвою Philips HQ 6927.

досвід використання


Після включення дуже здивувався наскільки тихо вона працює, в порівнянні з Philips. Потім почав голити голову, і про чудо, як же швидко може відбуватися цей процес. Для порівняння, старої електробритвою я голився 15 хвилин (голову, щоки, вуса), а нової Xiaomi всього 5 хвилин. Зрізає волоски під корінь, роздратування залишається набагато менше. Так, є і проблема притаманна роторним бритв, 5-ти денну щетину (вуса) смикає так, що іноді проскакує сльоза. Коли голишся раз в 3 дня, то все відмінно. Не забуваємо, що бритва має захист IPX7, а значить можна спокійно розпарити щетину і голитися з пінкою, не турбуючись про посмикування. Загалом - нраица! Не чекав такої якості гоління від китайців, причому за таку демократичну ціну. Раніше намагався голитися більш дешевими аналогами, типу FLYCO, але вони щипали волосся навіть на голові, не кажучи вже про більш щільною щетині на обличчі.
Пару фоток процесу. До гоління. Після включення дуже здивувався наскільки тихо вона працює, в порівнянні з Philips Після гоління. Вся «мішура» накопичується в відсіку в бритвеними головками, а не розлітається по ванні. Чиститься простим постукуванням об край раковини.

підсумок

Бритва купувалася для гоління волосяного покриву на голові, і цю функцію вона чудово виконує. Так, деяка простота мене засмучує - двоконтактний зарядка (хочу USB-C або бездротову), відсутність триммера і незграбна рукоятка, але це мої особисті загони.

Купити бритву на али можна тут

При наявності поінтів на гірбесте

Запасна касета з лезами тут

Гаразд відсутня USB-C вхід, з цим я вже змирився, але чому не впровадили бездротову зарядку, як у всіх сучасних електричних зубних щітках?
До чого ці "ігри" зі зникненням зарядки, коли контакти з часом забрудняться і окислятся?

Новости