«Розбіжності зберігаються»: в Кремлі визнали невдалими переговори Путіна і Лукашенка

26.12.2018

Президентам Росії і Білорусі не вдалося досягти взаєморозуміння з низки питань на переговорах , Що відбулися напередодні в Москві. Зокрема, Володимир Путін і Олександр Лукашенко не врегулювали питання компенсації за податкову реформу. Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Фото: kremlin.ru

«Ні, поки що не вдалося це зробити», - відповів представник Кремля на питання, чи вдалося зблизити позиції з податкового маневру.

«Деякі нові нюанси економічні після нового року з'являються, тому білоруська сторона вважає, що необхідна компенсація. Російська сторона не в усьому згодна », - також сказав Пєсков.

Він додав, що Путін і Лукашенко домовилися зустрітися ще раз до Нового року, щоб знову обговорити проблеми. «Розбіжності зберігаються, але таке буває», - цитує РБК прес-секретаря президента РФ.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року в Росії стартує заключний етап податкового маневру в нафтовій галузі. До 2024 року Москва планує обнулити експортне мито і одночасно збільшити податок на видобуток корисних копалин. Білорусь просить виплатити компенсацію і оцінює свої втрати в $ 10 млрд за 6 років. Міністр фінансів РФ Антон Силуанов напередодні заявив , Що Росія готова надати субсидії, але тільки на взаємовигідних умовах.

Новости