Розмір аліментів у інших країнах

Зараз багато інтернаціональних шлюбів, які те ж, на жаль розпадаються. Тому для багатьох буде корисний матеріал про розмір аліментів в інших країнах. І ось така інформація, яка зібрана по крихтах з окремих країн світу, буде приведена нижче.

Перш за все, маленьке вступ. Мета аліментів для багатьох, найчастіше чоловіків, незрозуміла. Чи не занадто вона зрозуміла в історичному ракурсі була і законодавцям. Якщо жінка без чоловіка з дитиною працює, то навіщо їй аліменти або, в кінці - кінців істотний розмір аліментів, могли так міркувати на початку минулого століття. Але реалії показали, що жінка з дітьми починає випадати з роботи за наймом і вона потребує матеріальної підтримки. По-друге, аліменти в очах зневіреного на подружнє життя батька стали часто розглядатися, як покарання, «недолугого», «СВОЛОЧНОГО» чоловіка.

Але хто то- то зараз впаде зі стільця. Поки важко сказати, так чи всюди у всій Америці, але в штаті США -Північна Кароліна аліменти присуджуються на користь другого з подружжя (а не на дітей), якщо його рівень життя після розлучення стане нижче, ніж він був у шлюбі. Тобто аліменти - це стягнення з доходів не тільки на користь дітей від спільного шлюбу. У цих випадках аліменти в США можуть бути призначені на певний термін, або ... довічно, або до набрання ним шлюб (і то з в цьому випадку з застереженнями). У будь-якому випадку американський суд в Сполучених
Штатах Америки розглядає 16 факторів при призначенні аліментів, де зокрема присутні: відносні доходи і платоспроможність подружжя; вік і фізичний, психічний і емоційний стан подружжя; доходи; тривалість шлюбу; внесок одного з подружжя в освіту, професійну підготовку, або збільшення заробітку другого з подружжя; ступінь, в якій прибутковість, витрати, або фінансові зобов'язання чоловіка будуть порушені в силу, яка виступає в якості зберігача неповнолітньої дитини; рівень життя подружжя, встановлених під час шлюбу; освіту подружжя і час, необхідний для отримання достатньої освіти або професійної підготовки для того, щоб здобувач аліментів міг знайти роботу для задоволення своїх розумних економічних потреб; борги, активи і зобов'язання подружжя один до одного; майно, їх відносні потреби, і проступки один одного.

Дуже схожі підходи до призначення аліментів на користь другого з подружжя (проте з набагато меншою ймовірністю успіху) в Гонконгу, в Тайвані. У Китаї розмір аліментів на утримання дітей носить фіксовану величину 20-30%, їх величина визначається судом в конкретному випадку і носить принцип «розумної достатності».

У Канаді, наприклад, в кожному конкретному випадку судом визначається розмір аліментів, так якщо розмір річного доходу в рік перевищує 150 тисяч доларів, відсоток присуджується підтримки іншого члена подружжя в процентах призначається нижче, і навпаки. Зазвичай сплачується дружину з дітьми 33,6- 55% від чистого сукупного доходу сім'ї (за вирахуванням податків, і ін.).

У Німеччині розведеним батькам і матерям з 2015 року доведеться платити більше для своїх дітей в майбутньому. З чистого доходу до 1500 євро мінімальний розмір на дитину до шести років складе 317- 328 євро в місяць. Для дітей у віці від шести до одинадцяти років, сума 376 євро, для 12- 17-літніх на 440 євро, для дорослих дітей 504 замість колишніх 488 євро, що в середньому на 3,3% вище, ніж раніше.

У Польщі розмір аліментів залежить не тільки від потреб власника, а й від можливості боржника (наприклад, батька). Суд бере до уваги загальну фінансову ситуацію боржника, а не тільки його нинішні і реальні доходи. Іноді буває, що людина з істотними активами (наприклад, успадкованими від батьків) в даний час мало заробляє. Суд вважає, що рівень життя дитини повинна бути близький до життя своїх батьків. Це навряд чи торкнеться активів у вашому бізнесі, капіталів і т.д. Припустимо, однак, для виплат аліментів у разі проблем, продажу невиробничих пунктів (некомерційних), наприклад, колекції старовинних меблів, один з небагатьох будинків або автомобілів, ювелірних виробів і т.д. У Польщі вважають, що занадто високий матеріальний зміст може негативно вплинути на виховний аспект дитини. Тому в розмірах аліментів в Польщі потрібно, як вважають, проявляти стриманість.
Суд бере до уваги будь-які доходи боржника. Якщо боржник неналежним чином використовував свої можливості, щоб працювати, суд може визнати, що він повинен заробляти більше, ніж зараз, наприклад, зміна робочих місць на низькооплачувану було продиктовано бажанням зменшити кількість обов'язків у виплаті аліментів, насправді покращуючи його якість життя.

У Білорусі -розмір аліментів носить фіксований характер -25% від заробітку на одну дитину, якщо дітей двоє-то приблизно третина заробітку перераховується на користь дітей.

Стаття по темі:
У сім'ю і шлюб все менше щастя для чоловіка і жінки .
Підписуйтесь, подробиці -нижче.

Новости