Розміри кухонного миття, як вибрати ідельну мийку (Фото)

  1. Одна чаша: ширина, довжина і глибина мийки для кухні
  2. Кухонна мийка кутовий форми
  3. Модель з сушінням для посуду і малої чашею
  4. Круглі і овальні мийки на кухні: Teka, Frap, Aquasanita, Franke, Ledeme

Мийка - це сантехнічний предмет, який вибирають виключно під габарити меблів і особливості кухонного приміщення. Тому при виборі кухонного миття розміри потрібно підбирати ретельно, враховувати насамперед потрібно глибину, ширину, форму виробу і тип монтажу.

Одна чаша: ширина, довжина і глибина мийки для кухні

Розміри мийки для кухні в довжину з однієї основної чашею зазвичай знаходяться в межах від 45 до 80 см, якщо мийка встановлюється врізним або накладним способом. Для моделей з підстольний монтажем довжина може бути від 22 см, але така мийка використовується як додаткова чаша і встановлюється разом з повнорозмірною моделлю з тієї ж серії. Раковину вибирають, виходячи з розмірів кухонної тумби: стандартними вважаються 45, 50, 60, 80 або 100 см.

Для мийки для кухні розміри по ширині варіюються від 44 до 51 см. У цьому випадку вибір буде залежати від ширини стільниці або глибини кухонної тумби. Для укорочених стільниць підходять раковини шириною 44-47 см, решта моделі призначені для стандартних робочих поверхонь.

Розмір миття кухонного в глибину буває від 16 до 23 см. Дрібні чаші менш зручні, оскільки їх місткість невисока. Як правило, неглибокі мийки роблять з нержавіючої сталі методом штампування, збільшити місткість вироби в цьому випадку не дозволяють особливості виробничого процесу. До таких раковин краще підбирати високі змішувачі, в іншому випадку буде незручно мити глибокі ємності.

Кухонні мийки з розміром чаші від 20 см в глибину вважаються найзручнішими, доукомплектувати їх можна змішувачем як з високим, так і з низьким розташуванням виливу. Найглибші моделі до 23 см виготовляються зі штучного каменю.

Кухонна мийка кутовий форми

Кутова мийка на кухню зазвичай має довжину близько 1 м. Вона призначена для установки в кут робочої зони. Така раковина може бути доповнена двома крилами для сушки посуду або одним крилом і неглибокої додаткової чашею. Кутова раковина дозволяє оптимізувати всю поверхню стільниці і задіяти навіть важкодоступне простір в кутку робочої поверхні. У нашому магазині в Мінську ми пропонуємо мийки для кутових (наприклад, Franke MRG 612E) і звичайних тумб (наприклад, Teka Angular 2B), встановлених кутом.

Модель з сушінням для посуду і малої чашею

Розмір раковини для кухні з сушінням і малої чашею може досягати 120 см в довжину. Такі моделі вибирають для великих кухонь.

Вони відрізняються великою функціональністю:

  • крило може використовуватися для сушки посуду і оброблення продуктів;
  • малу чашу часто доповнюють коландером або ситом з нержавійки;
  • додаткова чаша ідеально підходить для установки подрібнювача харчових відходів.

крило може використовуватися для сушки посуду і оброблення продуктів;   малу чашу часто доповнюють коландером або ситом з нержавійки;   додаткова чаша ідеально підходить для установки подрібнювача харчових відходів

Але в нашому магазині є і компактні моделі з основної чашею і невеликим крилом довжиною від 57 см, встановлюються вони в тумбу шириною 45 см.

Круглі і овальні мийки на кухні: Teka, Frap, Aquasanita, Franke, Ledeme

Кругла мийка для кухні розміри має від 39 см по діагоналі, її можна встановити навіть в зовсім маленьку кухню, наприклад, Ledeme L94539. У нашому каталозі є також круглі раковини таких іменитих європейських брендів, як Teka, Frap, Aquasanita, Franke, Blanco, Granfest і ін. Максимальний розмір діагоналі такого миття дорівнює 52 см, наприклад, модель Granfest R520.

Розмір мийки овальної форми може досягати 80 см. Конфігурація може бути одночашевая з крилом, двучашевой, полуторним конструкції. Така раковина дуже зручна в експлуатації, оскільки не має кутів, в яких найчастіше скупчуються бруд і жир.

Новости