Розміри дитячого взуття: докладна таблиця

  1. Види дитячого взуття
  2. Як правильно виміряти ніжку дитини
  3. Огляд вітчизняних і зарубіжних систем розмірів
  4. Таблиця розмірів дитячого взуття за віком
  5. Корисні поради
  6. Як визначити розмір взуття дитини - відео

Рейтинг: Немає рейтингу Рейтинг: Немає рейтингу   Коли малюк робить перші кроки, вже в цей час необхідно подбати про вибір правильного взуття

Коли малюк робить перші кроки, вже в цей час необхідно подбати про вибір правильного взуття. При покупці будь-якої пари, від босоніжок до чобіт, потрібно врахувати чимало нюансів для того, щоб дитині було максимально комфортно, і при цьому не виявлялося шкідливого впливу на формування стопи і розвиток опорно-рухового апарату в цілому.

Підбір за розміром теж стає непростим завданням. Яким критеріям має відповідати взуття для дітей і як точно визначити її розмір, ви дізнаєтеся з нашої статті.

Види дитячого взуття

Її види дуже різноманітні, в залежності від критеріїв її класифікації. Розглянемо основні з них.
1. По сезону:

  • Літня (сандалі, шльопанці);
  • Зимова (чоботи, валянки, сноубутси);
  • Демісезонний (призначена для носіння навесні і восени: черевики, напівчоботи, чобітки);
  • Всесезонна (для носіння в приміщенні).

Літня (сандалі, шльопанці);   Зимова (чоботи, валянки, сноубутси);   Демісезонний (призначена для носіння навесні і восени: черевики, напівчоботи, чобітки);   Всесезонна (для носіння в приміщенні)

2. За віком:

  • Ясельна (до півтора року);
  • Молодшого дошкільного віку (від півтора до 3 років);
  • Дошкільна (3-6 років);
  • Шкільна (6-12 років);
  • Підліткова (12-16 років).

Ясельна (до півтора року);   Молодшого дошкільного віку (від півтора до 3 років);   Дошкільна (3-6 років);   Шкільна (6-12 років);   Підліткова (12-16 років)

3. За призначенням:

  • Спортивна (для занять спортом і активних прогулянок);
  • Повсякденна (вулична на кожен день);
  • Головна сторінка (для ходьби в приміщенні: будинки, в дитячому саду);
  • Урочиста (святкове для особливих випадків).

Спортивна (для занять спортом і активних прогулянок);   Повсякденна (вулична на кожен день);   Головна сторінка (для ходьби в приміщенні: будинки, в дитячому саду);   Урочиста (святкове для особливих випадків)

Як правильно виміряти ніжку дитини

правильно підібрати розміри одягу для новонароджених і взуття для малюків - не найлегша завдання для молодих батьків. На допомогу їм існують різноманітні таблиці, наприклад, таблиця розмірів шапки для дітей .

Потрібно правильно зняти необхідні заміри і скористатися цими підказками. Точне вимірювання дитячої стопи дуже важливо для правильного підбору пари. Маленька дитина ще не може сказати, чи тисне йому черевичок або ж він надто вільний, а старий спосіб натиснути на носок і намацати великий палець не дуже-то достовірний.

Маленька дитина ще не може сказати, чи тисне йому черевичок або ж він надто вільний, а старий спосіб натиснути на носок і намацати великий палець не дуже-то достовірний

Взуття дітям необхідно підбирати ретельно, так як ніжки швидко ростуть і розвиваються, і невірно підібрані черевики можуть, крім відчутного дискомфорту, негативно вплинути на формування стопи малюка. Тому, вибираючи чергову пару, візьміть до уваги рекомендації по вимірюванню довжини стопи (в см) і її відповідності таблиці розмірів взутті у дітей:

  • Вимірювання шляхом обведення стопи. Поставте дитини обома ногами на аркуш паперу: це важливо, тому що, коли людина стоїть на обох ногах, то під вагою всього тіла довжина стоп збільшується. Обведіть контури олівцем або ручкою, виміряйте сліди лінійкою (сантиметром) від верхнього рівня великого пальця до п'яти. Якщо довжина лівої і правої ніжки відрізняються, візьміть до уваги більший показник і зіставте значення з таблицею розмірів (приведена нижче). Можна вирізати контур, що вийшов ніжки, щоб йти за обновкою без присутності дитини.
  • Інший спосіб - це накреслити на аркуші паперу пряму лінію, поставити дитину так, щоб вона проходила по рівню великого пальця, і провести іншу лінію по рівню п'яти. Виміряйте вийшов відрізок.

Виміряйте вийшов відрізок

Вимірювання довжини ніжки - це тільки перший етап підбору, після цього вам знадобиться спеціальна таблиця для підбору розміру взуття у дітей. Щоб дізнатися, якого розміру дитячого взуття відповідає довжина ступні вашої дитини (наприклад, 12 см), вам потрібно скористатися таблицею, в якій дитячі розміри розписані по сантиметрам.

Щоб дізнатися, якого розміру дитячого взуття відповідає довжина ступні вашої дитини (наприклад, 12 см), вам потрібно скористатися таблицею, в якій дитячі розміри розписані по сантиметрам

Огляд вітчизняних і зарубіжних систем розмірів

У різних країнах є свої нюанси щодо розмірності і її позначення. Багато батьків не обмежуються вибором, представленим на полицях магазинів у себе в місті, і активно здійснюють покупки на закордонних інтернет-майданчиках, де набагато ширше асортимент і часто більш доступна ціна. Тому слід орієнтуватися в різних метричних системах, щоб знати, як, наприклад, перевести американський розмір взуття для дітей різного віку на російську.

Ось короткий огляд видів розмірних сіток в різних країнах:

  • Американські діляться на 3 групи в залежності від віку дитини: для малюків (до року), дошкільнят (до 6 років) і підлітків (від 7 років). Йде розмірність, починаючи з показника 3 і до 13.5.
  • При визначенні європейського за основу береться не сантиметр, а такий показник, як штрих (6.7 мм).
  • Англійська сітка теж має свої особливості, там довжина стопи вимірюється дюймами (2.54 см), а не в сантиметрах, як звикли ми.
  • У китайській сітці розмір дорівнює довжині ступні в сантиметрах, це найлегший спосіб.

Як бачите, різні країни мають свої способи розмірності, універсального методу перекладу наших розмірів в зарубіжні немає. Тому при виборі кросівок або туфельок для вашого чада на іноземних сайтах і в магазинах потрібно дізнатися довжину ніжки в сантиметрах і скористатися таблицею розмірів дитячого взуття за віком, складеної з урахуванням всіх нюансів систем Росії та інших країн. Збережіть її собі, і зможете без праці підбирати черевички на всіх етапах дорослішання вашої дитини.

Таблиця розмірів дитячого взуття за віком

Таблиця розмірів дитячого взуття за віком

Корисні поради

Підбір взуття для самих маленьких повинен бути дуже ретельним. Вона впливає безпосередньо на формування зводу стопи, що може стати причиною чималих проблем для здоров'я в майбутньому. Ситуація ускладнюється тим, що малюк не може розповісти, чи відчуває він дискомфорт. Маленькі діти не відчувають болю, якщо їх пальчикам тісно.

Тому вибирайте черевички для свого чада максимально прискіпливо, дотримуючись наших рекомендацій:

  • При вимірі стопи до отриманої довжині варто додати до 1 см - це природне подовження при ходьбі. Внутрішня устілка по нозі завжди буде на кілька міліметрів довше ступні. Трохи меншим може бути запас в літніх сандалях (5 мм).
  • Трохи більшим має бути запас в зимових чобітках - до півтора сантиметрів. Такий запас передбачає можливе утеплення за допомогою теплого шкарпетки.
  • Ноги у дітей ростуть дуже швидко, при цьому не можна купувати занадто велику взуття на виріст. Перший час доведеться часто оновлювати гардероб. Причому часто зростання відбувається стрибкоподібно, і нога раптово виростає з тільки купленої пари за пару тижнів. Перевіряти довжину стопи потрібно раз на місяць, а то й частіше, щоб не пропустити момент, коли ніжка виросте з звичних туфельок.
  • Дітям, особливо найменшим, не можна купувати взуття б / у: вона приходить вже разношенной ногою іншу дитину, і не буде відповідати особливостям ступні вашого. Для профілактики плоскостопості та інших патологій украй важливо, щоб дитина розношується виключно нову пару сам. Навіть черевики старшого брата або сестри не підійдуть для молодшого родича.
  • При виборі взуття для малюків важливо врахувати основні критерії правильного підбору: у черевик і особливо літніх сандалій повинен бути твердий задник для утримання п'яти, устілка з натурального матеріалу і невеликий каблук (до 1 сантиметра). Крихтах, які тільки недавно ходять, не можна взувати шльопанці, босоніжки без жорсткої фіксації ноги ззаду.
  • Зараз дуже часто можна почути про необхідність супінатора для запобігання плоскостопості . Але ортопеди це спростовують: нога дитини повинна працювати і формуватися самостійно. Супінатор може мати місце, але невеликий і обов'язково м'який. Так звані ортопедичні черевики є лікувальними для боротьби з уже наявними проблемами і виготовляються індивідуально під ногу тільки за призначенням лікаря-ортопеда.
  • Ідеальними для дитини будуть туфлі повністю з натуральних матеріалів. Звичайно, це буде недешево. Але потрібно подбати, щоб хоча б устілка і внутрішня поверхня були дихаючими, інакше нога дитини буде сильно потіти.
  • Підошва повинна бути гнучкою. Перевірте її гнучкість, зігнувши підошву рукою. Дуже бажано, щоб вона не була слизькою, хоч це якість перевірити безпосередньо при покупці вже складніше.

Дуже бажано, щоб вона не була слизькою, хоч це якість перевірити безпосередньо при покупці вже складніше

Як визначити розмір взуття дитини - відео

Це відео містить докладні рекомендації щодо визначення точного розміру. Подивіться і розвійте сумніви щодо того, як підібрати кращу пару черевиків, туфель, чобіт і не помилитися з вибором.

Сподіваємося, тепер ви озброєні знаннями щодо вибору взуття для своїх малюків, і це не складе вам праці. Поділіться в коментарях своїм досвідом покупки, які нюанси враховували саме ви? Які фірми вам підійшли найкраще, а які розчарували?

Оцініть статтю

Поділіться в коментарях своїм досвідом покупки, які нюанси враховували саме ви?
Які фірми вам підійшли найкраще, а які розчарували?

Новости