Розміщення і кріплення вантажу в контейнерах

Одними з найбільш вигідних і зручних вантажоперевезень є залізничні перевезення, які дозволяють здійснювати необхідні доставки на території нашої країни і за кордоном.

Останнім часом великого поширення набули вантажоперевезення залізницею в контейнерах. Вантажовідправнику для здійснення перевезення досить замовити порожній контейнер потрібної вантажопідйомності. Автомашина доставить його прямо до складу, де буде відбуватися навантаження.

Під час навантаження необхідно дотримуватися правила, які передбачають залізничні перевезення вантажів . Одним з важливих умов, яке забезпечує збереження товару під час перевезення, є його правильне розміщення всередині контейнера, з дотриманням усіх вимог. Крім того, не допускається перевищення передбаченого для контейнера ваги вантажу. У більшості випадків вантаж розміщується на піддонах, але, з огляду на, що прибивати піддони та інші закріплюють пристосування в контейнерах заборонено, слід передбачити забезпечення нерухомості вантажу іншими способами.

Гарантувати стаціонарне положення вантажу при перевезенні можуть наполегливі бруски, захисні щити, розпірні рами, ланцюги. Для товарів великих габаритів можна застосовувати розтяжки з дроту. Всі вільні простори, які можуть виникати під час навантаження тари різних габаритів, повинні бути заповнені. Можна використовувати для цього порожні піддони, надувні ємності, бруски з дерева та ін.

Вантаж на підлозі контейнера повинен бути розподілений рівномірно, не допускається скупчення на одній половині понад 60% загальної ваги. Відстань між стінами контейнера і вантажем не повинно бути більше 20 см. Після завершення завантаження, двері повинні вільно відкриватися, для чого залишається простір між нею і вантажем не менше 5 см.

Крім міцного закріплення вантажу, необхідно запобігти його можливу псування, таку як корозія. Для цього необхідно обкласти металеві стіни контейнера папером, картоном, захисною плівкою, використовувати гумові прокладки. Після завершення навантаження, контейнер пломбується і проводиться документальна передача вантажу перевізнику.

Перевантаження контейнера з автомашини на залізничну платформу проводиться за допомогою козлового крана або контейнерного навантажувача. Причому, обов'язково дотримується його горизонтальне положення, щоб виключити випадковий видавлювання вантажем дверей або стінок.

Залізничні контейнери мають високу міцність, але, в разі їх пошкодження вантажу або його одержувачем, вони повинні будуть відшкодувати завдані збитки.

Новости