Розподіл паперу за класами А, В і С і по застосуванню

У Росії прийнято ділити папір на класи: А, В і С. Останнім часом зустрічається додаткова класифікація В + і А +. В Європі папір на класи не поділяють, а просто класифікують за основними показниками. Розподіл на класи дуже зручно. Відразу зрозуміло, що хоче покупець і для яких цілей. Компанія ОфісКом пропонує великий вибір паперу всіх класів в Тольятті, Сизрані і Самарі. Папір оптом і в роздріб завжди в наявності.

Папір класу С - найпоширеніша на ринку через доступної ціни і відповідає основним показникам масового використання. До 70% всієї паперу для оргтехніки припадає на З клас. Не підходить для струменевого, кольорового лазерного і двосторонньої друку. У великій кількості використовується в малих офісах, відділах невеликих підприємств, в навчальних, муніципальних установах.

Основні характеристики паперу (Білизна ISO від 92 до 94%, і CIE в межах 135-146%), мінімально допустима для офісного паперу непрозорість 89-90%, стандартна 80-ти грамова щільність, формати А3 і А4 роблять цей клас паперу оптимальним варіантом для копіювальних робіт , первинної документації, видаткових документів, чорновий друку, студентів і школярів. Випускається усіма основними виробниками.

На ринку надана широким асортиментом. Від усіх відомих вітчизняних SvetoCopy і «Снігуроньки» до менш популярних марок Maestro Standart (Словаччина), Xerox Performer (Англія), Ballet Universal , ZOOM A4 (Фінляндія), Nota Office Paper (Фінляндія).

Папір класу В - клас офісного паперу, що набирає популярність через свою універсальність. При незначно підвищеної вартості (приблизно 10-15%), ви отримуєте набагато якісніший продукт. Основна відмінна риса - більш висока непрозорість (91-92%) і білизна (97-98% по ISO, 152-160% по CIE), вона більш гладка і менш шорстка. Це дозволяє використовувати папір класу В для двосторонньої і високошвидкісного друку, кольорового і лазерного копіювання великими тиражами. Вона рекомендована для архівного зберігання документів з гарантованим терміном до 100 років.

Якщо ви використовуєте в роботі велика кількість друкованих документів і мережеві лазерні друковані пристрої з високою продуктивністю і двостороннім друком - вибирайте папір класу В. Певною мірою може бути використана і в струменевих принтерах, наприклад для чорнового варіанту і проби. Основні види паперу класу В на нашому ринку: Ballet Classic (Росія), Maestro Special (Словаччина), XEROX Business (Англія), ZOOM Extra (Фінляндія), IQ Allround (Росія).

Папір класу А - найдорожча і малопоширена папір на ринку. Вартість практично в 2 рази вище паперу класу С. Велика частина такого паперу проводиться за кордоном. Висока вартість визначається евкаліптовим сировиною. Саме деревина цього дерева дозволяє отримати таке дивовижне якість. Білизна від 98% по ISO і від 161% по CIE. Основне застосування - для друку представницьких документів, кольорового високошвидкісного копіювання та друку, кольорового лазерного друку.

Застосовується, в тому числі і для струменевого чорно-білого та кольорового друку, забезпечуючи швидке висихання і поглинання чорнила. Висока білизна дозволяє максимально відобразити передачу кольору при кольорового друку і контрастність в чорно-білому варіанті. Більш високі вимоги до вологості і жорсткості, тому дана папір не скручується при високих температурах і тиску в принтері. Рекомендується для використання в архівах з гарантійним терміном зберігання документів до 150 років.

У будь-якому поважному офісі завжди повинна бути папір класу А. Представницькі документи, надруковані на такому папері - це ваш престиж і показник рівня бізнесу. Найбільшого поширення в Росії отримали наступні марки паперу класу А: Ballet Premier (Росія), IQ Premium (Австрія), ZOOM Image (Фінляндія), DATA Copy (Швеція), XEROX Premier (Англія).

Деякі види паперу для оргтехніки мають характеристики (або однієї певної характеристикою), значно кращими для одного класу, але не дотягують для більш високого класу. З чиєїсь легкої руки їй стали привласнювати проміжні класи: В +, А + і навіть З +. Як приклад можна привести папір Nota Office Paper (Stora Enso, Фінляндія). Її характеристики вище класу С, не дотягують до класу В. Інший приклад - незрозуміла ситуація з Ballet Universal і Ballet Classic. Одні відносять Ballet Universal до класу В, а Ballet Classic до класу В +. Інші Ballet Universal до класу С +, а Ballet Classic до класу В. У будь-якому випадку, подивіться на характеристики паперу в специфікації і ви зможете підібрати необхідну.

Новости