Розумні розетки з дистанційним керуванням

Розумні розетки - це такі розетки, які можуть управлятися дистанційно - через пульт управління, комп'ютер або смартфон, або працювати самостійно за наперед заданими правилами

Розумні розетки - це такі розетки, які можуть управлятися дистанційно - через пульт управління, комп'ютер або смартфон, або працювати самостійно за наперед заданими правилами. Вони дозволяють дистанційно і автоматично управляти включеними в електромережу звичайними приладами від праски до холодильника. Саме через можливостей дистанційного керування їх називають також дистанційні розетки.

розумна розетка

Разом з іншими розумними приладами розумні розетки складають єдину мережу, яку і називають розумним будинком . При цьому розумні розетки і розумні вимикачі - основа цього розумного будинку, саме вони дозволяють автоматизувати велику частину домашніх пристроїв.

Є кілька видів розумних розеток, які виконують одну й ту ж основну функцію, але розрізняються типом установки, додатковими можливостями і відповідно ціною.

Є модулі, які ставляться за розетку, всередину монтажної коробки. Встановлювати їх нескладно, досить зняти звичайну розетку, під'єднати цей модуль і повернути розетку на місце. І є модулі, які ставляться зовні - це як би додаткова розетка, яка вставляється в звичайну розетку. Тут взагалі ніякої установки не потрібно.

Розумна розетка дозволяє в будь-який момент відключити електрику - зі смартфона або автоматично, наприклад коли ви йдете з дому або коли лягаєте спати. Це скорочує ризик пожежі та знижує споживання електрики, тому що навіть непрацюючі зарядки і прилади в режимі очікування, як відомо, продовжують споживати енергію.

За допомогою розумної розетки можна на свій розсуд включати і вимикати електричні обігрівачі, кавоварку та багато інших прилади. Розклад включень і виключень розеток можна виставити в електронному календарі.

Багато розумні розетки здатні також вести облік енергоспоживання і захищати від перепадів напруги.

Новости